Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

3 mobiele kassa-voordelen voor bars en cafés

3 mobiele kassa-voordelen voor bars en cafés

Dit zomerseizoen is het weer tijd voor pintjes en cocktails op het terras (met mate natuurlijk), afterworks om te ontspannen, festivals en het WK voetbal dat de allergrootste Rode Duivels fans bijeen zal brengen! Goed nieuws voor uw bar, er komt een drukke periode aan! Maar hoe zorgt u ervoor dat u zelfs op de drukste avonden efficiënt blijft? Ontdek hoe twee Belgische en Nederlandse bars hun beheer optimaliseren met een mobiel kassasysteem.

1. Meer mobiliteit, meer efficiëntie

Een van de voordelen van een mobiele kassa is dat het échte mobiliteit biedt. Vergeet het achterhaalde systeem van alles handmatig op te schrijven vooraleer u het ingeeft op de vaste kassa die het vervolgens naar de keuken stuurt. U kunt de kassa uit de stand halen en overal in de zaak meenemen, zelfs naar het terras. Als u werkt met het Lightspeed Restaurant iPad kassasysteem, dan kunt u bestellingen opnemen aan tafel en met één tik naar de keuken of bar sturen. U maakt geen overbodige handelingen en u kan u op uw klanten en bestellingen concentreren.

De Zoes, een authentieke bar-café in het zuiden van Nederland, is hier een goed voorbeeld van. Momenteel wordt de mobiele kassa op verschillende manieren gebruikt. Frank, de eigenaar van De Zoes: ‘’Wij hebben een iPad in een plastic houder; die staat op de bar met kassalade. Daarnaast werken wij met mini-iPads die wij als handhelds gebruiken: één vaste voor bestellingen en één voor het terras.’’

Ondanks dat er met meerdere iPad kassa’s worden gewerkt, komen alle bestellingen in één handig overzicht. Frank: ‘’Als één persoon iets aanslaat, dan zie u dat direct op de handheld van een ander persoon.’’ Dat voorkomt miscommunicatie in de zaak. Via de digitale café plattegrond, die Frank eenvoudig via de iPad kan aanmaken en aanpassen, weet ieder personeelslid precies welke bestelling naar welke tafel moet.

Ontdek hier 10 andere top kassafuncties voor uw bar.

3 manieren waarop een mobiele kassa uw bar of café kan helpen

2. De Kiosk-modus in gebruik

De kiosk-modus is perfect voor bars en bistro die een snelle service willen leveren. De iPad staat op de toog, naar de klant gericht die dan rechtstreeks via de iPad kan bestellen en betalen. De klant ziet meteen de samenvatting van de bestelling en het totaalbedrag. Hier komt dus geen bediening aan te pas. 

3 manieren waarop een mobiele kassa uw bar of café kan helpen

U kan uw Lightspeed-menu zelf aanpassen met aantrekkelijke foto’s van de gerechten, met omschrijvingen van de ingrediënten. U kan bepaalde gerechten of menu-combo’s naar voren brengen wat ervoor zorgt dat u uw gemiddelde bestelwaarde verhoogt (‘Wilt u graag een pintje bij uw bitterballen?”) Laat uw klanten zelf bestellen om fouten te voorkomen en om meteen de rekening af te handelen. Snel, efficiënt en voordelig.

3 manieren waarop een mobiele kassa uw bar of café kan helpen

3. Table Turnover

Table turnover is de tijd dat een tafel bezet is, vanaf het moment dat de gasten plaatsnemen totdat ze weggaan. Tijdens drukke momenten is het zaak voor managers om de table turnover te optimaliseren en een tafel door zoveel mogelijk gasten te laten bezetten. Als een groep gasten langer blijft zitten, dan kan de volgende gast pas later bestellen, waardoor de bestelling weer later op tafel komt…

Sommige zaken hebben enigszins dubieuze tips getest die gasten zouden aansporen sneller de tafel te verlaten: up-beat en krachtige muziek bijvoorbeeld of een rode/gele interieur om gasten nóg sneller te laten kauwen. Er zijn echter andere manieren om de snelheid in uw zaak te verhogen. Hoe? Het begint bij het personeel.

Met de juiste tools, zoals een mobiele kassa op de iPad kan het personeel sneller bestellingen opnemen. Maar een mobiele kassa helpt ook bij het trainen van studenten die tijdelijk in de zomer komen werken. Zo zegt Jonathan, de manager van bar Brutàl in Luik, dat het hen ‘’veel tijd bespaart om bestellingen via de iPad op te nemen. Dankzij de intuïtieve interface kunnen we nieuwe medewerkers in recordtijd trainen.’’

Met een mobiele kassa vermindert u de wachttijden aanzienlijk, waardoor de table turnover wordt geoptimaliseerd én de service sneller wordt. Benieuwd hoe u, naast een snellere service, meer omzet kunt maken? Lees dan onze gratis whitepaper: ‘’5 tips om meer uit uw tafelomzet te halen’’.

Ontdek alle mogelijkheiden van Lightspeed Restaurant voor uw bar

Lightspeed Restaurant

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Technologie

Bekijk meer onderwerpen