Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

4 redenen om maaltijdbezorging aan te bieden

4 redenen om maaltijdbezorging aan te bieden

Maaltijdbezorging was nog nooit zo populair. Dat meldde ABN AMRO eind vorig jaar. Volgens de bank zijn er 38,6 miljoen maaltijden bezorgd in het tweede kwartaal van 2017. Vooral millennials hechten steeds meer belang aan gemak en tijdsbesparing. Volgens de National Restaurant Association geeft 74% van de millennials aan voor delivery te kiezen als dat wordt aangeboden door het restaurant.

Veel horecazaken twijfelen nog over maaltijdbezorging. De ondernemers die wel instappen, realiseren volgens een onderzoek van Misset Horeca een omzetstijging tot 30 procent. Overweegt u om ook aan maaltijdbezorging te doen? En weet u hoe u uw maaltijdbezorging zou kunnen verbeteren? Hieronder vindt u 4 redenen waarom maaltijd delivery het proberen waard is.

1. U speelt in op de groeiende vraag naar snelheid en gemak

Tegenwoordig zoeken steeds meer consumenten naar manieren om tijd en energie te besparen. Werk, sociale verplichtingen en afspraken die nog in de agenda staan… Een ready-to-eat maaltijd die aan het einde van de dag rechtstreeks aan huis kan worden gebracht is dan ideaal. In ruil voor bezorgkosten krijgt u de tijd terug die u anders gebruikt zou hebben om zelf te koken of om naar een restaurant te gaan.

De hedendaagse klant wilt gemak, snelheid en personalisatie, en met maaltijdbezorging kunt u nog beter op deze vraag inspelen ten opzichte van enkel een afhaalmogelijkheid. ‘’Bij het bezorgen van maaltijden zijn bestel- en betaalgemak, transparantie over bezorgtijden en vooral de bezorgsnelheid doorslaggevend’’, zegt Stef Driessen, Sector Banker Leisure van ABN AMRO. Om het bestelproces te versnellen, worden horecazaken daarom aangeraden om bestellingen niet alleen meer telefonisch op te nemen, maar te automatiseren met bezorgpartners.

4 redenen om maaltijdbezorging aan te bieden

2. U bereikt (meer) mensen buiten uw horecazaak

Door de mogelijkheid voor maaltijdbezorging aan te bieden, kunt u naast uw huidige klanten ook doelgroepen buiten de omgeving bereiken. Uit onderzoek blijkt dat u met maaltijdbezorging vooral millennials en mannen kunt bereiken, en dan het vaakst in het weekend.

Ook Airbnb-ers en longstayers, ofwel mensen die voor een paar maanden in Nederland komen wonen en werken, hebben weinig tijd om in de keuken te staan maar genoeg geld om uit te besteden aan een bereide maaltijd. Denk ook aan gezinnen met jonge kinderen en carrièremakers die regelmatig overwerken op kantoor. Ten slotte, werkenden die in gedeelde werkruimtes/verzamelgebouwen werken, willen soms met collega’s of partners snel een hapje eten zonder gebruik te hoeven maken van de kantine. Online maaltijdbezorgers, waaronder Deliveroo, Foodora of Thuisbezorgd.nl, helpen restaurants hun vindbaarheid bij deze doelgroepen te vergroten. Een logische zet is dus om met één van deze delivery partners in zee te gaan.

3. U leert uw klanten nog beter kennen

Dankzij online platforms kunt u consumenten ook beter leren kennen. Zo ontdekt u met besteldata welk type maaltijden het vaakst besteld worden en kunt u op basis hiervan betere inkoopbeslissingen maken, of een specifiek menu voor delivery opstellen.

De consument let op prijs, variatie, promotie en gezonde alternatieven bij bestellingen. Gebruik naast klantdata uit het online bestelplatform ook uw kassasysteem om uw bestelbare assortiment voor deze aspecten te optimaliseren.

Bijvoorbeeld, The Avocado Show, die een nieuwe vestiging zal openen uitsluitend gefocust op take-away en delivery, doet ook onderzoek over wat het beste werkt voor delivery maaltijden. Ron Simpson, oprichter van The Avocado Show: ‘’Wij zijn ook gaan testen welke foto’s het beste werken voor delivery gerechten. We hebben met verschillende achtergronden getest – voor ons soort gerechten werkt dus een donkere achtergrond het beste.’’ Lees hier hoe andere ondernemers delivery aanpakken.

4. U heeft meer mogelijkheid voor extra omzet

Ten slotte biedt maaltijdbezorging ook mogelijkheden om uw omzet bij elke bestelling te verhogen. De consument is immers bereid om meer te betalen voor het gemak van delivery. Bij sommige bezorg partners kan u een marge bovenop de prijzen instellen, maar nog beter is om uw winst te verhogen met upsells, zoals extra drankjes en bijgerechten.

Via online bestelplatforms kunt u ook vergelijkbare, duurdere producten tonen. Of gratis verzending bieden wanneer de klant boven een vast bedrag besteld. Zo worden uw klanten gestimuleerd om meerdere of duurdere items aan de bestelling toe te voegen.

De meeste omzetgroei bij delivery kunt u verwachten wanneer u met een online bestelplatform werkt. Volgens McKinsey zullen steeds meer mensen overstappen van telefonisch naar online bestellen. De online delivery markt zal naar verwachting tot en met 2018 met 25% per jaar groeien, waarna het zal doorgroeien met 14.9% per jaar. Dat biedt grote kansen voor uw horecazaak.

Wanneer start u met maaltijdbezorging?

Ontdek onze delivery partners.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Sales & Marketing

Bekijk meer onderwerpen