Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

5 nieuwe ? functies in Lightspeed Restaurant

5 nieuwe ? functies in Lightspeed Restaurant

Een nieuwe update betekent nieuwe functies! Het Lightspeed Restaurant-team heeft maar liefst vijf nieuwe functies verwerkt in de nieuwe versie van de app. Lees snel verder!

Fire Course

Zend gangen naar de keuken, één voor één

De meeste negatieve online reviews komen van gasten die lang moeten wachten op hun eten of die koude gerechten voorgeschoteld krijgen. Soms duurt het uitserveren langer omdat er meer gasten zijn dan verwacht, soms is er te weinig personeel, maar meestal is er sprake van een slechte communicatie tussen de bediening en de keuken. De functie ‘Zend Gang’  biedt hier een oplossing voor.

In plaats van een complete bestelling naar de keuken te sturen en uw koks te laten bepalen wat wanneer wordt uitgeserveerd, kunt u nu uw bedieningsmedewerkers gangen op het juiste moment naar de keuken laten zenden. De ‘Zend Gang’ knop heeft op die manier een positieve impact op de communicatie tussen de medewerkers op de vloer en in de keuken. Obers hoeven niet meer heen en weer te lopen om de koks te laten weten wanneer ze aan de volgende gang kunnen beginnen; met één klik op de knop is het geregeld. En in plaats van dat uw koks handmatig lange bestellingen moeten beheren en moeten onthouden wat het volgende gerecht is, krijgen ze die informatie automatisch uit het kassasysteem. 

Uw bedienend personeel kan het beste beoordelen wanneer een tafel klaar is voor hun volgende gang. Met ‘Zend Gang’ geeft u ze de mogelijkheid om de keuken te laten weten wanneer het moment is aangebroken om de pannen op het vuur te zetten.

U vindt de knop ‘Zend Gang’ bij de gerechten pop-up in het bestelscherm. Wilt u extra details toevoegen, schakel dan de optie ‘Zend Gang’ in op uw keukenscherm, zodat u bij het doorsturen de exacte gerechten van die gang kunt vermelden.

Lees ons help-artikel voor meer informatie en instructies.

Meerdere menu’s 

Uw menu is uw beste marketingtool – creëer en pas het aan zoals u wilt met de functie Meerdere Menu’s.

Van het ontbijt tot het diner en wat daartussenin zit; alles kan! De nieuwe meerdere menu’s-functie zorgt ervoor dat u custom menu’s kunt maken, bestaande uit gerechten van verschillende categorieën.

Wat is nieuw:

  • Stel per iPad en afdeling specifieke menu’s in
  • ‘Laatst gebruikt’ menu-geheugen per gebruiker
  • Groepeer verschillende categorieën samen in één menu

Schakel tussen verschillende menu’s bovenin het scherm van uw kassasysteem om toegang te krijgen tot bepaalde menu’s op verschillende apparaten of in verschillende delen van uw restaurant. De app onthoudt de menu-selectie per gebruiker. Dit betekent dat verschillende leden van uw personeel hun voorkeursmenu zien zodra ze inloggen. 

Let op: Zodra u een specifiek menu geconfigureerd heeft, zijn alleen de producten van dat menu zichtbaar in uw kassasysteem. Dit betekent dat het niet mogelijk is om een gerecht aan te slaan wat geen deel uitmaakt van het betreffende menu. Het is daarentegen wel mogelijk om items van verschillende menu’s toe te voegen aan dezelfde bestelling. Zorg er om die reden voor dat u altijd een ‘ALLES’ menu hebt wat al uw items bevat. Zo kunt u altijd daarop terugvallen als u extra items toe moet voegen.

Voor meer details en instructies over hoe u meerdere menu’s maakt en deze toewijst aan specifieke afdelingen of apparaten, lees dit help-artikel.

Fooi geven via de iPad

Maak het achterlaten van fooi gemakkelijker

Afrekenen is een tijdrovend proces – u wilt het het liefst zo soepel mogelijk laten verlopen. Daarnaast wilt u uw gasten verschillende mogelijkheden bieden om fooi achter te kunnen laten. De nieuwste update voor Lightspeed Restaurant bevat een nieuwe functie waarmee gasten fooien rechtstreeks op de iPad kunnen achterlaten. Vooral voor hotel restaurants is deze feature enorm handig. Het bedienend personeel kan zowel de rekening als de fooi meteen overzetten naar de kamer van de gasten. Gasten kunnen vervolgens een fooi selecteren uit de opties die u in de backoffice heeft geconfigureerd, of zelf een bedrag invoeren.

U stopt veel tijd en moeite in het bieden van een onvergetelijke ervaring en het serveren van heerlijke gerechten. Zorg voor een vlekkeloze afsluiter door uw gasten snel en moeiteloos te laten betalen. 

Raadpleeg ons help-artikel voor meer informatie en instructies. De functie voor fooien op de iPad is beschikbaar voor hotel restaurants wereldwijd.

Vernieuwde kasticket weergave

Alle benodigde informatie in één oogopslag.

De kasticket weergave bevat veel informatie en was voor deze update niet altijd duidelijk. Daarom hebben we de weergave vernieuwd en enkele technische wijzigingen doorgevoerd. In de afbeelding hierboven staan de oude en nieuwe weergave naast elkaar. Zo ziet u dat de informatie nu een stuk overzichtelijker is.

Dit hebben we veranderd:

  • Bedienend personeel moet in één oogopslag de status van hun tafel kunnen zien. We hebben icoontjes in de kasticket weergave vervangen door tekst, zodat meteen duidelijk is wat er gebeurt en wat er is veranderd.
  • We hebben de interface vernieuwd en de een informatie hiërarchische structuur gegeven.

Gedeeltelijk printen

Verstuur bestellingen in delen naar de keuken en print alleen wat meteen nodig is.

Met de nieuwe functie voor gedeeltelijk printen kan uw bedienend personeel bepalen welke items wanneer naar welke terminal worden gestuurd. U voert de bestelling in zijn geheel in, maar stuurt steeds slechts een deel ervan naar de keuken. De keuken ziet op een fiche de items die meteen nodig zijn.

Lees ons help-artikel voor meer informatie en instructies.

Nieuwe functies binnenkort beschikbaar 

Alle bovenstaande functies zijn vanaf vandaag beschikbaar! Ondertussen zijn we druk bezig met nog meer nieuwe functies en verbeteringen. Voordat we die updates definitief doorvoeren, horen we graag wat onze gebruikers ervan vinden. Wilt u beta-tester worden voor toekomstige functies en updates van Lightspeed Restaurant, meld u dan hier aan. U krijgt dan niet alleen als eerste exclusief toegang tot nieuwe updates, maar ook de kans het product vorm te geven via uw feedback. 

Laat ons weten wat u van deze nieuwe functies vindt. En blijf ons volgen, want er is nog veel meer op komst voor Lightspeed Restaurant!

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Nieuws & Updates

Bekijk meer onderwerpen