Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

7 gratis tools om uw webshop te verbeteren

7 gratis tools om uw webshop te verbeteren

Kent u tools die u kunnen helpen uw online winkel te verbeteren, zonder er veel budget aan uit te besteden? We hebben 7 gratis hulpmiddelen op een rijtje gezet die u kunnen helpen de kwaliteit van uw website te verbeteren. Prachtige digitale designs maken, mooie foto’s te vinden en uw SEO te verbeteren? Dat alles kunt u doen met de volgende 7 gratis tools.

Optimaliseer uw SEO

Geen behoefte aan dure en ingewikkelde tools om een ​​boost te geven aan uw SEO op zoekmachines? Gebruik gewoon de juiste zoekwoorden; die die uw potentiële klanten waarschijnlijk typen in Google voordat ze op uw pagina belanden. Daarvoor bestaan er enkele goede hulpmiddelen:

1. UberSuggest

Ubersuggest suggereert een selectie trefwoorden bestaande uit een of meer termen. Stel dat u online bloemen verkoopt, dan wilt u de juiste zoektermen gebruiken die ervoor zorgen dat u wordt gevonden.

Surf naar Ubersuggest, kies uw taal, typ uw trefwoord “Flower” en in een simpele klik biedt Ubersuggest u een lange lijst met gerelateerde termen.

2. Google Trends

Gebruik Google Trends om de nieuwste trends in uw branche te bekijken. Deze tool geeft u waardevolle informatie over de meest gezochte termen in uw sector. U kunt vervolgens uw website inhoud aanpassen aan de huidige trends, door bijvoorbeeld bepaalde producten aan te bieden of blogs te schrijven.

Door te zoeken op de term ‘Sneakers’, kunnen we zien dat het eerste gerelateerde onderwerp ‘Golden Goose sneakers’ is. Dit geeft aan dat veel mensen naar deze term zoeken en dat als u Golden Goose sneakers verkoopt, het tijd is om deze producten te promoten via een Instagram of Facebook bericht.

Gratis tools om uw webshop te verbeteren

 

Ook Instagram biedt verschillende mogelijkheden om meer verkeer naar uw webshop te leiden. Lees hier onze 12 Instagram marketing tips voor ondernemers.

Schrijf foutloze content

Spelfouten op uw website zijn niet professioneel. De volgende twee tools zijn gemakkelijk te installeren en zorgen ervoor dat u nooit meer spelling- of grammaticale fouten maakt.

3. Languagetool

Languagetool is een online proeflees dienst die u als app kan instellen op uw browser. Het is precies en controleert elke zin voordat u deze publiceert op uw sociale netwerken of uw website. Installeer de extensie eenvoudigweg in uw browser of zelfs in Microsoft Word. Languagetool biedt op dit moment spelling en grammatica check in meer dan 25 talen.

Gratis tools om uw webshop te verbeteren

4. Grammarly

Wilt u een internationaal publiek aantrekken met uw webshop maar is Engels niet uw moedertaal? Grammarly is een nuttige tool die automatisch mogelijke schrijf-, spelling-, interpunctie-, woordkeuze- en stijlfouten detecteert. De algoritmen van Grammarly markeren potentiële problemen in de tekst en suggereren contextspecifieke correcties. Deze app kunt u gratis op uw browser installeren.

Vind en creëer prachtige digitale beelden

Als uw (potentiële) klanten in aanraking komen met uw merk of bedrijf, wilt u natuurlijk dat ze een positieve eerste indruk hebben. Met een mooi design komt u al een heel eind. Maar heeft u geen grafisch ontwerper om mooie designs te maken? Wilt u graag professionele foto’s gebruiken op uw website, maar heeft u zelf de middelen niet om deze te maken? Met deze drie tools kan u uw klanten inspireren met mooi design en foto’s, zonder ervoor te hoeven betalen.

5. Canva

Canva is een perfecte tool als u niet beschikt over de professionele vaardigheden van een grafisch ontwerper, maar toch mooie digitale beelden wilt maken. Met deze gebruiksvriendelijke tool kunt u visuals maken voor uw sociale netwerken, advertenties, marketing content en uitnodigingen.

Uw winkel voor keukenaccessoires viert zijn vijfde verjaardag en u wilt voor de gelegenheid een speciaal evenement organiseren? U kunt uw meest trouwe online klanten uitnodigen om uw fysieke winkel te bezoeken en hen bijvoorbeeld een korting van 15% in winkels te bieden tijdens het event.

Gratis tools om uw webshop te verbeteren

6. Unsplash

Unsplash is een digitaal fotoalbum met meer dan 300.000 gratis foto’s. U vindt hier stockfoto’s die anders zijn dan de standaard cliché foto’s. Als u bijvoorbeeld interieur accessoires verkoopt in uw online winkel, kunt u hier inspirerende foto’s vinden voor uw sociale netwerken of blog. Tip: gebruik Engelse zoektermen voor betere resultaten te vinden en probeer verschillende zoektermen.

Gratis tools om uw webshop te verbeteren

7. Pexels

Ook op Pexels vindt u duizenden kwalitatieve afbeeldingen die handmatig worden uitgekozen door het Pexels team. Ook hier kunt u eenvoudigweg een zoekterm ingeven om mooie inspirerende afbeeldingen te vinden. Pexels voegt dagelijks 10 nieuwe afbeeldingen toe zodat u keer op keer nieuwe content vindt.

Start je eigen webshop

Probeer 14 dagen Lightspeed eCommerce

 

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Technologie

Bekijk meer onderwerpen