Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Retail

8 tech tips voor het runnen van uw winkel

8 tech tips voor het runnen van uw winkel

Of u nu al jarenlang in de business zit of nog maar net uw retailzaak heeft opgezet, u ontkomt niet aan technologie op de werkvloer. In de meeste gevallen bent u zelf afhankelijk van technologie, dus het is belangrijk dat u voor de juiste systemen kiest om uw zaak zo efficiënt mogelijk te kunnen runnen. Dit zijn acht noodzakelijke tools die u niet kan missen in een goedlopende retailzaak, of u nu een kledingwinkel, drankenhandel of sportzaak heeft.

1. Kassasysteem

Het kassasysteem staat meestal centraal in uw zaak, en het is dus van enorm belang dat u voor een kassasysteem kiest die aan uw wensen en behoeftes voldoet. Uw kassa moet uitgebreide functies hebben, maar tegelijkertijd flexibel en makkelijk in gebruik zijn. Waar u ook op moet letten, is dat het kassasysteem mee moet gaan met nieuwe technologieën, door middel van regelmatige updates. Met Lightspeed Retail heeft u een geavanceerd kassasysteem, op een iPad. Volgens Spencer Samuels, E-commerce Manager van Avenue Store & Lockwood Skateshop, heeft de SaaS-oplossing van Lightspeed veel voordelen:

Met Lightspeed, met Software As A Service, betaal je gewoon een maandelijkse of jaarlijkse fee en de updates komen vanzelf, je hoeft daar niets voor te doen. Je krijgt daar gewoon een overzicht van, je weet dat je meegaat met de tijd en dat je niet overal zelf achteraan hoeft te zitten.

Naast regelmatige updates, kan u met Lightspeed ook onder andere al uw personeelsdata opvolgen, tendensen zien in bepaalde producten of categorieën en een overzicht hebben op al uw vestigingen op één platform.

8 tech tips voor het runnen van uw winkel

2. Card Readers

Een belangrijke factor van klantgerichte en snelle service is een goede betaalterminal. Er zijn genoeg flexibele en goedkope alternatieven op logge en trage betaalterminals. Het laatste wat u namelijk wilt zijn lange wachtrijen bij de kassa. Volgens Bob Phibbs, The Retail Doctor, zijn wachtrijen een grote afknapper voor shoppers. Zorg er dus voor dat ze snel en moeiteloos kunnen afrekeken.

Wanneer je een lange rij van 20 of 30 mensen ziet in een winkel, dan haak je af toch? Maar wanneer we zelf in een winkel werken verwachten we dat de klanten wachten. Dit is funest! Want die persoon die de rij ziet zal zijn telefoon nemen, het item noteren en het elders gaan kopen.

Link uw kassasysteem met cardreaders die voor soepele en snelle betalingen zorgen. Contactloos betalen is tegenwoordig de norm, dus zorg ervoor dat u dit gemak ook aan uw klanten aanbiedt. Met de cardreader van iZettle kan u bijvoorbeeld meteen aan de slag. Geen opstart- of installatiekosten, een directe integratie in uw Lightspeed kassa en lage transactiekosten.

Bekijk de hardware pagina voor meer informatie over o.a. iZettle.

8 tech tips voor het runnen van uw winkel

3. Personeelsplanning

Vaak wordt de personeelsplanning in retail gedaan in Excel bestanden of andere inflexibele systemen, wat heel omslachtig en onhandig is als u met een groot team werkt of meerdere vestigingen heeft. Het inroosteren van medewerkers kan een puzzelwerkje zijn, en daarom is het geen overbodige luxe om met een personeelsplanner-software te werken. Deze kan u dan ook weer in uw kassasysteem integreren, zoals bijvoorbeeld PersoneelsSysteem.

Iedere medewerker beschikt over eigen inloggegevens en kan hiermee via de mobiele app gegevens inzien, zoals het werkrooster, de gewerkte uren, de plus- en minuren en het vakantie-uren saldo. Met data, zoals urenregistratie en loonkosten, heeft u altijd duidelijk zicht op uw personeel en uw zaak.

4. Analytics

Als het goed is heeft u voor een kassasysteem gekozen waar u verschillende soorten data rapporten mee kan uitdraaien. Door deze data te analyseren kunnen retailers beter begrijpen wie hun klanten zijn en wat zij willen. Door klantdata in uw kassa bij te houden kan u zelfs nog meer inzichten krijgen, en gerichte marketing promoties opzetten. Ook kan u uw zaak beter voorbereiden op bepaalde piekmomenten, zoals de feestdagen, door jaargegevens te analyseren. Wat verkocht goed, wat niet? Op deze manier kan u de vraag van de consumenten beter voorspellen en zorgt u voor een betere afstemming van vraag en aanbod.

8 tech tips voor het runnen van uw winkel

5. Boekhouding software

Boekhouding is meestal niet het meest interessante of boeiende onderdeel van een onderneming runnen, maar het is wel essentieel. Om alle zaken op een rijtje te hebben, is het belangrijk dat u een goed boekhoudsysteem heeft. U hoeft het niet uit te besteden aan een boekhouder, want met een boekhoudsysteem dat direct in uw kassasysteem geïntegreerd is bespaart u veel tijd, geld en moeite. Elke transactie wordt automatisch doorgezet naar een digitaal kasboek. Met het Lightspeed Retail kassasysteem kan u verschillende boekhoud apps inzetten.

Meer weten over hoe u boekhouden en administratie kan aanpakken? Download deze gratis whitepaper.

6. Webshop

Geef uw klanten ook de kans om vanaf thuis door uw aanbod te browsen én aankopen te maken. Met een omnichannel aanpak verhoogt u gegarandeerd uw omzet, mits u het goed doet natuurlijk. Om een overzicht te behouden op de verkoop en voorraad, kiest u het beste voor een systeem dat de webshop en fysieke winkelt met elkaar koppelt, zoals Lightspeed Omnichannel. Lees deze blog om meer te leren over hoe u omnichannel juist kan aanpakken.

8 tech tips voor het runnen van uw winkel

7. Customer loyalty

We weten allemaal dat een loyale klant heel waardevol is. Door klantdata goed bij te houden, kan u uw promoties personaliseren. Het is daarom nuttig om een loyaliteit software-systeem te koppelen aan uw kassasysteem, zodat verkopen direct aan klanten worden gekoppeld en u email marketing kan inzetten. Zo kan u relevante promoties sturen en herhaalbezoeken stimuleren bij uw klanten.

8. Kortingscampagnes en stuntprijzen

Merkt u dat een product in de winkel erg goed verkoopt? Dan kunt u voor dit product een kortingscampagne creëren die uw verkoop wellicht nog meer doet stijgen. Als u werkt met het juiste kassasysteem, dan kunt u zeer eenvoudig een kortingscampagne op basis van euro’s of een percentage instellen. Daarbij kunt u ook aangeven hoelang u de campagne wilt laten lopen: voor het aankomende seizoen of enkel vandaag. De campagne zal dan vanzelf geactiveerd en uitgezet worden, zonder dat u er meer naar om hoeft te kijken.

Alle tech tools die u nodig heeft in 1 kassasysteem.

Probeer Lightspeed Retail 14 dagen gratis uit.

 

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Management

Bekijk meer onderwerpen