Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

8 Valentijnsdagtips voor horecaondernemers

8 Valentijnsdagtips voor horecaondernemers

Valentijnsdag. Belgen nemen hun geliefde maar al te graag mee uiteten. De verwachtingen zijnd dan hoog gespannen. Hoe kunt u er als horecaondernemer voor zorgen dat dit etentje zó bijzonder wordt dat ze ieder jaar bij u terugkomen? Zorg voor een onvergetelijke ervaring, en onderscheid uzelf van de concurrentie. Hier vindt u 8 Valentijnsdagtips voor horecaondernemers hoe u het meeste uit uw restaurant kan halen op Valentijnsdag:

1. Oog voor detail

Mensen hebben hoge verwachtingen voor Valentijnsdag, en wat u als ondernemer gepland hebt moet aan die verwachtingen voldoen. Details zoals een speciaal menu, een andere aankleding dan normaal, en eventueel een romantische verrassing aan het einde van het diner kunnen ervoor zorgen dat u een extra bijzondere avond creëert voor uw gasten. Besef u als horecaondernemer dat het om meer dan alleen eten gaat die avond; het gaat om de hele ervaring.

2. Liefde gaat door de maag

Zet een rode of roze cocktail op het menu, en creëer een ‘Valentine Special’ menu-item met chocola, oesters, aardbeien of een andere afrodisiac. Dagen als deze zijn een uitgelezen kans voor de chef om te laten zien hoe creatief hij is, en hoe hij een standaard menu kan omtoveren naar iets verrassends en romantisch.

Valentijnsdagtips voor horecaondernemers

3. Zorg ervoor dat mensen terugkomen

Valentijnsdag is een perfecte aangelegenheid om gasten die deel uitmaken van uw loyalty programma een Valentijns smsje of e-mail te sturen met een speciale actie of een gepersonaliseerd berichtje. Zo zorgt u ervoor dat uw restaurant on top of mind is bij de restaurantkeuze voor Valentijnsdag.

Met een beetje geluk, kunt u er ook voor zorgen dat gasten die nog geen gebruik maken van uw loyalty programma terugkeren of – misschien zelfs vaste – gasten worden.  Deel kortingsbonnen uit voor bij hun volgende bezoek of vraag of gebruik willen maken van het loyalty programma.

Meer tips voor het behouden van klanten?

Lees 2 loyalty programma technieken om meer klanten te trekken

4. Hou ook rekening met de thuisblijvers

Ieder stel is anders, en zo zijn er ook meer dan genoeg lovers die liever samen op de bank blijven hangen. Om ervoor te zorgen dat u ook hen bereikt is het belangrijk u bezorgservice op scherp te hebben staan. Ook hier kunt u leuke acties toepassen! Geef bij iedere bestelling een roos, of bied een gratis fles wijn aan bij een bestelling van meer dan €50.

5. Gebruik social media

Zet een online actie uit waarbij mensen hun ontmoetingsverhaal of beste foto als stel kunnen delen (mét toepasselijke hashtag natuurlijk). Ook kunt u gasten op Valentijnsdag vragen een selfie met een geliefde te posten en uuw restaurant te taggen. Verloot een gratis diner onder de inzendingen. Met deze Valentijnsdagtips voor horecaondernemers zorgt u ervoor dat u niet alleen op de dag zelf meer exposure krijgt.

6. Organiseer een optreden met live muziek

Om te voorkomen dat uw zaak eruit ziet als een aflevering van the Love Boat, is het belangrijk om te weten hoe u een romantische sfeer ook in subtielere mate over kunt brengen. In plaats van alles onder te dompelen in roze en rood, kunt u de fysieke versieringen ook minimaal houden, en in plaats daarvan een bijzondere sfeer realiseren met een live optreden van een jazz band.

7. Vergeet de singles niet

Hoewel Valentijnsdag de dag van de liefde is, zijn er natuurlijk ook meer dan genoeg singles die ook een leuke avond willen hebben. U kunt u als ondernemer onderscheiden van de rest door u te focussen op deze doelgroep. Geef een anti-Valentijnsfeest, of organiseer een wijnproeverij voor groepen single vriend(inn)en (oftewel “Galentines”).

8. Creëer een gevoel van urgentie

Geef uw gasten het idee dat ze snel bij u moeten reserveren. Communiceer via social media dat het slim is om er op tijd bij te zijn, zo bent u snel op de hoogte van hoeveel gasten u op die avond kunt verwachten. Een bijkomend voordeel is dat u op tijd een goede inschatting kunt maken van hoe druk u het die avond krijgt. Zo kunt u uw inkopen naar verwachting aanpassen en hoeft u geen overmatige voorraad weg te gooien.

Geïnspireerd door deze Valentijnsdagtips voor horecaondernemers?

Probeer Lightspeed Restaurant

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.