Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Amazon stopt met Amazon Webstore

Amazon heeft aangegeven dat het van plan is om haar Amazon Webstore service stop te zetten. Klanten van Amazon Webstore hebben een jaar om een nieuwe webwinkelsoftware leverancier te vinden, voordat de service volledig wordt stopgezet.

Waarom Amazon gestopt is met deze service is niet bekend. Het platform had met name veel klanten in Noord-Amerika, die nu op zoek moeten naar een nieuwe oplossing. Onder deze klanten bevinden zich ook 4 retailers uit de Top 500 Guide en 2 retailers uit de Second 500 Guide. In Europa was de grote Britse warenhuisketen Marks & Spencer één van de bekende afnemers.

Het platform beschikt over exportfeatures om data te kunnen migreren naar een nieuw platform. Het gerucht ging al langer dat Amazon Webstore zou stoppen, volgens Twinkle Magazine. ‘We zullen de Webstore service tot 1 juli 2015 ondersteunen, om u 15 maanden te geven uzelf voor te bereiden op de verandering. Verzeker u er alstublieft van dat u alle relevante data uit uw Webstore voor 1 juli 2016 veilig stelt, omdat u na deze dag geen toegang meer zult hebben tot de content en features in Amazon Webstore,’ staat in een e-mail naar Amazon Store’s klanten. Vanaf dit moment zullen er geen nieuwe klanten meer worden toegelaten op het platform.

Amazon Webstore was actief sinds 2010 en werd opgezet om kleine en middelgrote retailers te helpen om hun e-commerce bedrijf op te zetten. In juli 2016 zal de service definitief worden stopgezet.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Nieuws & Updates

Bekijk meer onderwerpen