Antwerp Fashion Weekend: dit mag u niet missen

Antwerp Fashion Weekend: dit mag u niet missen

Antwerpen staat al jaar en dag bekend als dé modestad van België, en om dit te vieren, organiseert de stad Antwerp Fashion Weekend. Deze editie, die op 6 en 7 april plaatsneemt, is extra speciaal, omdat het de eerste voorjaarseditie is van Antwerp Fashion Weekend. Wat kunt u verwachten? Zo’n 100.000 bezoekers, 10.000 goodie bags, 1000 deelnemende boetieks en 100 modellen.

Aankomend weekend zal de Antwerpse binnenstad omgetoverd worden in een paradijs voor modeliefhebbers. Het is de perfecte gelegenheid om er een dagje uit van te maken, en inspiratie op te doen voor het aankomende lente/zomer seizoen. Gedurende het hele weekend wordt de stad geëntertaind met modeshows, DJ’s, speciale acties en events.

Modeshows

Op zoek naar inspiratie voor een nieuwe outfit of voor uw zomergarderobe? In de Nationalestraat, Meir en de Wilde Zee zullen er modeshows plaatsnemen met de nieuwste trends op modegebied. Dit is de planning:

Zaterdag 6 April

 • Meir: 12:00 – 14:00 – 16:00
 • Wilde Zee: 13:30 – 15:30 – 17:30
 • Nationalestraat-Noord: 13:00 – 15:00 – 17:00
 • Nationalestraat-Zuid: 14:00 – 16:00

Zondag 7 April

 • Meir: 13:00 – 15:00 – 17:00
 • Wilde Zee: 13:30 – 15:30
 • Nationalestraat-Noord: 14:00 – 16:00
 • Nationalestraat-Zuid: 13:00 – 15:00 – 17:00

Fashion Sweep

Deze editie brengt een nieuwe concept met zich mee: Fashion Sweep. Bij dit event kan u kledingstukken die u zelf niet meer draagt (of miskopen, die doen we allemaal wel eens), ruilen voor andere kledingstukken. Hoe gaat dit in z’n werk?

 1. Neem oude of ongedragen kleding mee naar de Fashion Tent in de Kammenstraat
 2. Daar wordt gecheckt of de kleding nog draagbaar en in goede staat is
 3. Krijg een bon voor elk goedgekeurd kledingstuk
 4. De overgebleven kledingstukken worden aan het einde van de dag gedoneerd aan het goede doel.

De spelregels? U mag maximum 7 kledingstukken of accessoires ruilen (geen ondergoed of zwemkledij). En het spreekt voor zich dat de kleding niet versleten mag zijn, en fris gewassen! Dit event neemt op zaterdag en zondag plaats tussen 12:00 en 18:00 in de Kammenstraat. Op deze manier kan u nieuwe stukken toevoegen aan uw garderobe op een duurzame manier!

Lightspeed, de partner voor fashion retailers

Voor tweede keer op rij is Lightspeed de officiële technologiepartner van Antwerp Fashion Weekend. Lightspeed is al jarenlang de ideale partner voor fashion retailers, of deze nu online, offline of  omnichannel verkopen. Dit is hoe Lightspeed fashion retailers – groot of klein – ondersteunt:

 • Alles op één platform: beheer uw verkoop, voorraad, retourzendingen, personeel, rapportering en boekhouding vanuit één systeem.
 • Optimale klantervaring: Biedt een consistente merkbeleving en service met de mobiele iPad kassa’s. Verbeter uw klantrelaties met behulp van gepersonaliseerde klantprofielen.
 • Omnichannel: Dit is het ideale systeem voor retailers die zowel online als offline verkopen. Manage uw fysieke winkel en webshop vanuit een centrale plek en biedt uw klanten een omnichannel ervaring.
 • Data inzichten: Weet te allen tijde precies hoe uw winkel ervoor staat. Met uitgebreide rapporten houdt u het overzicht en maakt u de juiste beslissingen.

Waar kan u Lightspeed live aan het werk zien tijdens Antwerp Fashion Weekend? Onder andere Lockwood, Avenue, I.Ma.Gi.N. Jewels, Les Soeurs, Damoy, Lewis & Melly en Sincerely Valentine maken gebruik van het Lightspeed Retail Kassasysteem. Zin om tussendoor ergens te gaan brunchen? Ontdek hier de 8 beste brunchspots van Antwerpen

Geïnspireerd? Probeer vanaf vandaag 14 gratis ons kassasysteem

Lightspeed Retail