Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

App Store Special Deel 1 - Meer bezoekers naar je webshop

App Store Special Deel 1 - Meer bezoekers naar je webshop

Het eerste financiële kwartaal is geëindigd en de zomer staat weer voor de deur. Een goede kans om jouw webshop te laten groeien! Hoe zorg je ervoor dat je webshop optimaal presteert? Wij helpen je verder. In deze blogserie zullen wij de behoeftes van webshop ondernemers onder de loep nemen. Als ondersteuning schrijf ik voor je de komende vier weken een blogpost over de vier hoofddbehoeftes van elke webwinkelier: 1) meer bezoekers, 2) meer conversie, 3) hogere retentie en 4) efficiënter webwinkel beheer.

We bijten in deze serie het spits af met een primaire behoefte van elke webwinkelier; meer bezoekers naar de webshop. Laten we eerst eens uiteenzetten wat de verschillende soorten van mogelijk bezoekersverkeer kan zijn op je webshop.

  • Organisch verkeer – bezoekers die via onbetaalde zoekmachine-resultaten je webshop binnenkomen. Denk hierbij aan Google, Yahoo en Bing.
  • Social verkeer – bezoekers die je webshop binnenkomen via social media kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.
  • Betaald verkeer – bezoekers die je webshop binnenkomen via betaalde advertenties op bijvoorbeeld Google, Adwords of affiliate netwerken en vergelijkingssites
  • Direct verkeer – bezoekers die je webshop binnenkomen door simpelweg uw domeinnaam in te typen in hun browser.

Er zijn verschillende apps beschikbaar om meer bezoekers voor je webshop te genereren. De onderstaande 5 apps zijn verkrijgbaar in de Lightspeed App Store en zorgen voor meer verkeer naar je webshop. Zonder twijfel zit er een app tussen die interessant is voor jou en je webshop.

 

Marktfeed
€ 29 / maand

afbeelding in app interface marktfeed

Adverteer je op Marktplaats of ben je van plan dat te gaan doen? Dan is Marktfeed iets voor jou! Marktfeed is een tool die jouw Lightspeed webshop linkt met Marktplaats. Zo worden alle producten automatisch gesynchroniseerd en bespaar je tijd met het maken van advertenties. Daarnaast geeft Marktfeed een compleet overzicht van jouw inkomsten en uitgaven, zodat je altijd zicht hebt over je financiën.

Helpt met: betaald verkeer

 

InstaShow – Lightspeed Instagram Feed
€ 2,99 / maand

afbeelding in app interface InstaShow

‘’Klanten zijn 6x meer geneigd om een aankoop te doen als de pagina een afbeelding van Social Media laat zien’’

Met InstaShow kun je afbeeldingen van je Instagram account weergeven op je Lightspeed webshop. Toon de foto’s van je eigen Instagram-account. Of selecteer foto’s op basis van gebruikersnaam, tags en URL’s. Met meer dan 60 verschillende designs en de handige live code set-up komt je webshop nog meer tot leven.

Helpt met: sociaal verkeer

 

ReloadSEO
€ 14,95 / maand

afbeelding in app interface reloadseo

ReloadSEO geeft real-time feedback op je productteksten om de vindbaarheid je product te verhogen. De app vertelt je precies welke keywords je kunt gebruiken om beter gevonden te worden. Met deze app word je minder afhankelijk van advertenties en haal je meer omzet uit het verkeer van de zoekmachines, goede Search Engine Optimization  (SEO) kan jaren winstgevendheid betekenen.

Helpt met: organisch verkeer

 

Social Share: Whatsapp & More
€ 5,95 / maand

afbeelding mogelijkheden mobiel en desktop

‘’35% van al het siteverkeer in Nederland komt uit mobiele telefoons en tablets.’’

 

Whatsapp heeft tegenwoordig een enorm gebruikersaantal van meer dan 1 miljard actieve gebruikers! Dit maakt het een enorm platform om verkeer te verwerven. Met Social Share kunnen gebruikers van uw webshop simpelweg producten delen met andere Whatsapp gebruikers. Zo kan elke webshop bezoeker jouw webshop promoten.

Helpt met: sociaal verkeer

 

AdCurve
Variabele prijs

afbeelding in app interface adcurve

Deze tool vergroot de zichtbaarheid van je advertenties door middel van krachtige content rules en mapping van bijvoorbeeld categorie, geslacht en leeftijdsgroep. Optimaliseer je advertentiekanalen door cost-per-clicks automatisch aan te passen en data driven tips in te zetten.

Helpt met: betaald verkeer

Conclusie

Deze blogpost geeft u een duidelijk overzicht van mogelijke tools om uw bezoekersaantal te verhogen in uw webshop. Elke app is 14 of zelfs 30 dagen gratis te proberen. Volgende week lees je verder over hoe je de conversie van je webshop kan verhogen.

Als je advies wilt over de juiste apps voor jouw webshop, stuur dan een mailtje naar  → [email protected]

Yours truly,

Barend,

App Expert

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Sales & Marketing