Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

App van de maand: Mempay - subscription commerce

Subscription commerce, ofwel het verkopen van producten in abonnementsvorm, is één van de e-commerce trends voor 2016. Ook Lightspeed klanten kunnen sinds deze maand hun producten aanbieden op abonnementsbasis. Partner Mempay heeft een plug-in ontwikkeld die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld scheermesjes, wijn en eten te verkopen op maandelijkse basis. Genoeg reden om benoemd te worden tot app van de maand januari.

Mempay is een toonaangevend platform op het gebied van subscription commerce. Zij zagen de trend al overwaaien uit de Verenigde Staten, waar 30% van de online shoppers een online abonnement heeft. Voor jou als webwinkelier zijn abonnementen namelijk erg aantrekkelijk. Als je minder dan 1% opzeggingen per maand hebt, blijft 70% gedurende 36 maanden lid.

Hoe werkt Mempay?

Na installatie en registratie bij Mempay kan je in je eigen beheeromgeving abonnementen aanmaken en toewijzen aan producten. Je bezoekers krijgen bij de door jou uitgekozen producten de mogelijkheid tot een eenmalige en/of herhalende aankoop. Een herhalende aankoop, ofwel een abonnement, bied je aan op de door geselecteerde frequenties (bv. 1x per maand of 1x per half jaar). De eerste betaling verloopt via iDEAL.

De voorspelbare cashflow, hogere marges en loyale klanten maken subscription commerce een uitstekend verkoop- en communicatiekanaal. Mempay ontzorgt van registratie tot en met betaalmethodes en van debiteurenbeheer tot klantenservice. Met behulp van live statistieken en exportmogelijkheden in veilige cloud-omgevingen kan je daarnaast je abonnementen optimaliseren. Binnen 24 uur kan je aan de slag.

Mempay subscription commerce

Hoe ziet het eruit?

Lightspeed webshop hetadreswebshop.nl biedt een abonnement aan op living accessoires. Elke maand of elke 3 maanden ontvang je een pakket met verrassingen ontworpen door designpartners van Riverdale.

deadreswebshop.nl

De klant betaalt de eerste keer met iDEAL, hierna wordt het bedrag automatisch afgeschreven van de bankrekening. Mempay schiet vervolgens herhalende aankopen in als orders in je webshop. Abonnementen zijn bij Mempay ook te pauzeren indien de klant dit wenst.

7 toepassingen van subscription commerce

Lees dit blogpost van Jessica Hoogsteen van Mempay voor 7 toepassingen van subscription commerce.

Wat levert het op?

Je betaalt 19 Euro per maand voor het gebruik van de app, met 100 gratis abonnees per maand. Daarna betaal je een bedrag per abonnee/transactie. Heb je nog vragen over de tarieven, stuur even een mailtje naar [email protected]. Naast de voorspelbaarheid van de opbrengsten en je cashflow, is de marge op abonnementen vaak hoger dan op producten.

Ten slotte verhoog je de loyaliteit van je klanten. Door hun elke maand te verrassen, te ondersteunen of blij te maken, zorg je ervoor dat zij abonnee blijven en garandeer je je maandelijkse inkomsten. Het is namelijk 6-7 keer goedkoper om een bestaande klant te behouden, dan om een nieuwe klant aan te trekken.

Conclusie

Als Lightspeed klant kan je vandaag nog beginnen met het verkopen van je producten op abonnementsbasis. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Mempay? De app is te installeren vanuit de App Store en heeft een gratis trial periode van 14 dagen. Mail voor meer informatie naar [email protected].

Mempay

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Technologie