Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

App van de maand: ReloadSEO - Word je eigen SEO expert

Het optimaliseren van producten en categorieën teksten in je webshop zorgt voor een drastische verhoging van het aantal organische bezoekers en tot een verbetering van het conversiepercentage en omzet. Toch is dit vaak lastiger dan je denkt. De juiste kennis hierover ontbreekt of het vergt teveel tijd om je hierin te verdiepen. Je hebt immers een business draaiende te houden. Klinkt jou dit bekend in de oren? Lees dan snel verder hoe je jouw webshop kan omtoveren tot een geoptimaliseerde SEO content machine.

App van de maand ReloadSEO maakt het mogelijk jouw webshop heel eenvoudig 100% SEO-proof te maken. ReloadSEO geeft direct live feedback op keyword kwaliteit, keyword dichtheid, correcte meta-omschrijvingen, lengte van teksten en meer. De app laat op product niveau zien of een product SEO vriendelijk is. Naast producten zijn ook categorieën en pagina’s te optimaliseren met ReloadSEO. Tijdens SEOshop Connect afgelopen november werd de app al met enthousiasme door onze webwinkeliers ontvangen.

Hoe werkt ReloadSEO?

ReloadSEO geeft direct feedback op je productteksten door middel van een koppeling met het ReloadSEO systeem. Je teksten worden realtime gecontroleerd door het algoritme op alle bekende SEO-regels. Zo zie je per product hoeveel procent je product of categorie pagina SEO-proof is. Ook als Google haar algoritme update, zorgt ReloadSEO ervoor dat jij weet wat je moet doen om je productassortiment weer 100% SEO proof te maken.

Nadat je hebt bepaald op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden, controleert ReloadSEO automatisch de bijbehorende teksten. Je ziet rechts de SEO score van de tekst voor het gekozen zoekwoord, in het voorbeeld 55%. Door de aanwijzingen aan de rechterkant te volgen optimaliseer je je tekst tot een 100% SEO proof tekst.

Schermafdruk 2015-12-17 09.57.05

Hoe ziet het eruit?

Na het installeren van de ReloadSEO app krijg je toegang tot de interface van ReloadSEO. Hier staan al je producten, categorieën en pagina’s in. Door op de knop “Optimaliseer nu” te klikken achter een product, categorie of tekstpagina krijg je direct een SEO optimalisatie overzicht.

Schermafdruk 2015-12-17 09.55.14

Wat levert het op?

Het optimaliseren van je webshop voor de zoekmachines is van groot belang voor het voortbestaan van je webshop. Door hoger in de zoekresultaten te eindigen trek je meer bezoekers en dus meer klanten aan. De voordelen van ReloadSEO op een rijtje:

● Meer omzet door meer organisch verkeer uit de zoekmachines.
● Productteksten die SEO geoptimaliseerd zijn krijgen een hogere Keyword Quality Score in Google Adwords. En dat betekent lagere kosten per click (CPC).
● Door het toenemen van de posities in de zoekmachines ben je minder afhankelijk van adverteren.
● Hogere conversie door beter geschreven teksten
● Sterkere SEO posities waar je vele jaren plezier van kan hebben.
● Je SEO inspanningen worden meetbaar
● Maak je gebruik van een content team? Met ReloadSEO maak je het meetbaar
● Een nieuw algoritme update in Google? ReloadSEO geeft exact aan wat je moet doen om je productassortiment weer 100% SEO proof te maken.

Conclusie

Elke serieuze webwinkelier kent het belang van zoekmachine optimalisatie. Om het voortbestaan van je webwinkel te garanderen is het essentieel dat dit kanaal SEO-technisch goed word ingericht. Vaak is dit echter een gedeelte wat onderbelicht blijft door gebrek aan kennis of tijd. Met ReloadSEO word het optimaliseren van je webwinkel een stuk eenvoudiger. Probeer ReloadSEO nu gratis voor 14 dagen. Nieuwsgierig naar andere apps die je helpen groeien tijdens de feestdagen? Download het gratis e-book 12 must have apps die uw webshop optimaliseren.

reloadSEO175x175

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Sales & Marketing