Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

App van de maand - StrawberrySEO

App van de maand - StrawberrySEO

Search Engine Optimization (SEO) is belangrijker dan ooit. Goede SEO zorgt voor meer bezoekers en een bredere naamsbekendheid. Je webshop kan er prachtig uitzien, maar dit levert weinig op als hij weinig bezocht wordt. Naast een responsive webdesign kan je nog meer doen aan de SEO strategie van je webshop. App van de maand StrawberrySEO geeft je inzicht in alle SEO statistieken van jouw webshop en die van je concurrenten. Hierdoor weet je precies hoe goed je eigenlijk vindbaar bent.

StrawberrySEO

StrawberrySEO is een SEO tool waarmee je professioneel aan de slag kan met de online marketing en vindbaarheid van je webshop. Via de tool kan je niet alleen de posities bijhouden van zoekwoordresultaten van je eigen webshop, maar ook die van je concurrenten. Binnen één dashboard beheer je je online vindbaarheid en spoor je eventuele fouten op in de inhoud van je webshop.

Hoe werkt StrawberrySEO?

Na installatie van de app via de App Store, voeg je je webshop toe als project. Je voegt zoekwoorden (voor het controleren van de posities), domeinen van concurrenten (voor het uitvoeren van concurrentieanalyses), webshop pagina’s (voor het uitvoeren van de SEO controle) en Google Analytics toe aan het project.

Voeg een project toe

Zodra je webshop is toegevoegd als project, kom je in het Site Dashboard. Bovenaan het Site Dashboard bevindt zich de SEO-Checklist. Dit is een handige checklist waar je elke individuele taak kan aanvinken als deze voltooid is.

Zoekwoordposities

Ben je benieuwd op welke positie je webshop gevonden wordt op bepaalde zoekwoorden? StrawberrySEO houdt automatisch wekelijks de zoekwoordposities bij van jouw webshop en die van je concurrenten. In de Positie controle widget vul je de zoekmachines, de zoekwoorden en de domeinen van je concurrenten in.

Zoekwoordposities

Zoekwoorden analyse

Om je SEO te verbeteren, dien je te weten wat de optimale zoekwoorden voor de inhoud van je webshop zijn, zodat zoekmachines je webshop kunnen associëren met diezelfde zoekwoorden. Hoe kies je de beste zoekwoorden? Ga naar de widget “suggesties krijgen” in de zoekwoorden tool, geef de inhoud van je webshop op, bijvoorbeeld “cheesecake recepten” en verkrijg de zoekwoord suggesties.

Analyseer de lijst en kies de zoekwoorden die het meest met de inhoud van je webshop overeenkomen. Let daarnaast op de hoeveelheid zoekopdrachten en de concurrentie. In de ideale situatie wil je zo veel mogelijk zoekopdrachten en zo weinig mogelijk concurrentie, zodat je sneller vooruitgang kan boeken.

Zoekwoorden analyse

SEO analyse

De SEO analyse widget controleert al je product-, categorie- en tekstpagina’s op SEO. De widget checkt bijvoorbeeld de interne link structuur van je webshop of de aanwezigheid van defecte links.

SEO analyse

Daarnaast controleert de app op fouten in de inhoud van je webshop. Zoekwoorden die bijvoorbeeld te vaak of wellicht helemaal nog niet voorkomen. Ook de pagina snelheid kan getest worden. Tot slot ontvang je stapsgewijs advies over de manier waarop je je SEO kunt optimaliseren.

Linkbuilding

Het is belangrijk voor je SEO dat je webshop op andere websites wordt vermeld met een link. Maar hoe weet je nu welke websites belangrijk zijn voor jouw webshop? StrawberrySEO geeft een volledig inzicht in welke websites interessant voor je kunnen zijn en waar je concurrenten al op vermeld staan met een link. Je krijgt ook inzicht in al je huidige vermeldingen.

Linkbuilding

Wat levert het op?

Strawberry SEO is voorzien van de laatste en meest geavanceerde technieken op het gebied van zoekmachineoptimalisatie om SEO-management zo prettig mogelijk te maken. Echter gaat het managen niet vanzelf. Het optimaliseren van je SEO is een continu proces. In de ideale situatie bekijk je elke week je SEO prestaties en bekijk je het effect van je verbeteringen.

SEO ranking

Conclusie

Online vindbaar zijn is essentieel in een succesvolle online business. Zoals beschreven in dit blogpost is StrawberrySEO een uiterst geschikte tool om je SEO te optimaliseren. De app kent een proefperiode van 14 dagen. Succes!

StrawberrySEO

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Technologie