Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

App van de maand: Wiser Search - razendsnelle zoekfunctie

Veelvuldig genoemd als één van de e-commerce trends van 2015, is een goede zoekfunctie. Bezoekers van uw webshop zijn gewend aan snelheid en weten vaak al waar zij voor komen. Zij willen snel iets vinden, het liefst binnen één zoekopdracht, en zijn teleurgesteld als hun zoekopdracht niets oplevert.

App van de maand Wiser Search maakt het mogelijk om uw zoekfunctie zo te verbeteren, dat producten op meerdere manieren opduiken in de interne zoekresultaten van uw bezoekers. Dit zorgt voor een betere customer experience en een hogere conversie aangezien zoekopdrachten meteen de juiste zoekresultaten opleveren.

wiser1

Hoe werkt Wiser Search?

Wiser Search is een krachtige, razendsnelle zoekfunctie voor uw webshop. Terwijl uw bezoeker zijn zoekopdracht intypt in de zoekbalk, worden alle relevante zoekresultaten direct getoond. Nadat u de app Wiser Search heeft geïnstalleerd, worden binnen een half uur de producten en tekstpagina’s geïndexeerd. Dit kan ook enkele minuten duren, afhankelijk van het aantal producten en pagina’s dat uw webshop bevat. Ook wanneer u later nieuwe producten of pagina’s toevoegt, indexeert Wiser Search deze automatisch.

wiser2

Na installatie stelt u zelf de filters in waarop u uw bezoeker wil laten zoeken. Standaard staan vrijwel alle filters “aan”, zodat uw bezoekers direct na het installeren en indexeren gebruikmaken van Wiser Search op uw webshop. De filters variëren van merk, beschrijving en producttitel tot EAN code, prijs en leverancier. Ook kunt u de bezoeker laten zoeken op een filter in combinatie met een sortering. Bijvoorbeeld prijs, van laag naar hoog. Tot slot is de zoekresultaten-layer zelfs te stijlen naar uw huisstijl, als u dat zou willen.

wiser3

Hoe ziet het eruit op mijn webshop?

De video hieronder geeft weer hoe snel Wiser Search zoekresultaten toont in uw webshop. U kunt het live testen door een zoekopdracht in te typen op de SEOshop webshop Littlecool.com. Wiser Search kent ook een typefout correctie, zodat typefouten alsnog worden gekoppeld aan de juiste zoekresultaten.

 

Wat levert het op?

Erg gaaf zo’n snelle zoekfunctie, maar wat levert mij dit op? Een hogere conversie en een betere customer experience. Uw bezoekers vinden sneller een relevanter zoekresultaat, waardoor zij minder snel afhaken. Het percentage aan bezoekers dat uiteindelijk overgaat tot een aankoop (conversiepercentage), is dus groter wanneer zij meer kans hebben op het vinden van het juiste product. Daarnaast biedt een snelle interne zoekfunctie uw bezoeker een betere shopping beleving. Zodra de bezoeker direct zijn gewilde zoekresultaat vindt, zal zijn ervaring met uw webshop positiever zijn dan na 3 of 4 zoekopdrachten.

wiser4

Om uw webshop content en interne zoekfunctie te optimaliseren, kunt u ook via Google Trends bekijken op welke zoektermen uw bezoekers binnenkomen. Vervolgens kunt u op basis van dit zoekgedrag uw producten en pagina’s aanpassen. Wellicht komt u er bijvoorbeeld achter dat bepaalde zoektermen te weinig in uw webshop verwerkt zijn, terwijl deze volgens Google Trends zouden moeten zorgen voor de meeste bezoekers.

Conclusie

Met Wiser Search verbetert u de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie van uw webshop wat uiteindelijk leidt tot meer conversie. Probeer Wiser Search nu gratis voor 14 dagen. Nieuwsgierig naar andere apps die u helpen groeien tijdens de feestdagen? Download het gratis e-book 12 must have apps die uw webshop optimaliseren.

wiser5

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Technologie