Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Boekhouden in uw webwinkel: bespaar tijd met Exact Online

Boekhouden in uw webwinkel: bespaar tijd met Exact Online

Heeft u een webshop? Dan is de kans groot dat u met een eCommerce platform zoals Lightspeed werkt. Alle tools die u nodig heeft voor het maken van een webwinkel heeft u dan gewoon bij de hand. Wist u dat u bij Lightspeed ook eenvoudig uw boekhouding aan uw webwinkel kan koppelen? Maar hoe doet u dat precies en welke koppeling past dan het beste bij u? Het team van iWebDevelopment koppelt al sinds 2012 Lightspeed aan Exact Online: ”Wij draaien onze hand dan ook niet om voor een mooi stukje programmeerwerk, dat volledig is afgestemd op uw situatie.”

Anderzijds kan u ook kiezen voor een standaard koppeling van iWebDevelopment. Met deze koppeling bespaart u enorm veel tijd aangezien uw boekhouding op deze manier continu wordt bijgewerkt. Ingewikkelde exports en gegevens handmatig intypen behoren nu tot het verleden. Wilt u al direct met de koppeling aan de slag? U kunt die nu 14 dagen vrijblijvend uitproberen zodat u alle voordelen zelf kan ervaren.

Waarom koppelt iWebDevelopment alleen met Exact Online?

Exact Online wordt ook wel het ERP-pakket (Enterprise Resource Planning voor het automatiseren van processen en het maximaliseren van efficiëntie) van de toekomst genoemd. Als het gaat om API-integraties loopt Exact Online ver voor in de markt. Een speciaal team van experts en deskundigen houdt zich dagelijks bezig met het verbeteren en optimaliseren van uw webservices.

Online boekhouden maakt het verwerken van uw administratie een stuk makkelijker en efficiënter. Alle gegevens zijn bijvoorbeeld met één klik beschikbaar. Zo ziet u direct hoe u er financieel voor staat. Omdat u voortaan altijd inzicht heeft, krijgt u meer grip op de zaak en neem u keer op keer goed onderbouwde beslissingen. Zelfs onderweg kan u uw gegevens gemakkelijk inzien. Zo bent u altijd mobiel en kan u perfect online werken.

De voordelen van de koppeling

Het koppelen van uw Lightspeed webshop aan uw Exact Online administratie heeft de volgende voordelen:

  1. Realtime synchronisatie (+/- 5 min);
  2. U hoeft zelf minder administratieve handelingen te verrichten;
  3. U heeft meer tijd om te ondernemen. Uw boekhouding is namelijk altijd up-to-date.

Bepaal welk pakket het beste bij u past

Exact Online maakt gebruik van verschillende licenties op basis van Verkoopboeking (Basis), Verkoopfactuur (Premium) en Verkooporder (Handel). Het is natuurlijk altijd slim om even met Exact Online en uw accountant af te stemmen wat het beste bij u past. De koppelingen van iWebDevelopment synchroniseren standaard vanuit de webwinkel naar Exact Online op basis van klanten, artikelen en verkopen. In de meest uitgebreide variant bestaat de mogelijkheid om ook de voorraadposities te synchroniseren (Handel). Voor de Lightspeed koppeling kan u ook kiezen voor de Handel ERP-functie. Hierin is de synchronisatie van artikelen vanuit Exact Online leidend.

Vergeet de checklist niet

Voordat u aan de slag gaat met de koppeling, is het verstandig om eerst goed al uw wensen in kaart te brengen. Maak daarbij gebruik van de vragen uit onderstaande checklist:

  • Welk pakket van Exact Online gebruikt u op dit moment?
  • Welk systeem is leidend voor u: uw webwinkel of juist uw Exact Online administratie?
  • Beschikt u over voldoende boekhoudkennis om de koppelingen zelf te installeren?
  • Is uw Exact Online administratie al volledig ingericht?

En wat vooral van belang is: denk goed na over welke gegevens u precies wenst te synchroniseren en zorg ervoor dat de werking van de koppeling duidelijk is voor u. Het is daarbij altijd slim om de handleiding er even bij te pakken.

Probeer de koppeling zelf

Overtuigd van de voordelen? Probeer meteen de koppeling! Via de Appstore van Lightspeed schaft u de koppeling heel gemakkelijk aan. U doorloopt dan op zelfstandige basis de installatiewizard, vult de juiste gegevens in en vervolgens is de koppeling actief. Wilt u de installatie liever uit handen geven, kies dan voor de installatie-service. Hiervoor worden wel eenmalige kosten berekend.

Test en probeer de koppeling 14 dagen vrijblijvend en ervaar zelf alle voordelen! Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op.

lightspeed_iweb

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Finance & Operations