Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Concept Restaurant Awards restaurants draaien op Lightspeed

Concept Restaurant Awards restaurants draaien op Lightspeed

Op maandag 22 oktober vond het tweejaarlijkse Concept Restaurant Awards plaats, georganiseerd door Leaders Club Belgium en Leaders Club International. In de vernieuwde marmeren gebouwen van de Zoo van Antwerpen, werden verschillende Belgische en buitenlandse restaurantconcepten bekroond met gouden, zilveren en bronzen palmen.

Leaders Club is een community opgericht door hospitality professionals, voor hospitality professionals. Leaders Club Belgium focust zich op de Belgische horeca, terwijl de overkoepelende tak Leaders Club International de verschillende verenigingen van over heel de wereld samenbrengt. Het doel van Leaders Club is om via events, workshops, masterclasses, trendtours en de tweejaarlijkse Concept Restaurant Awards, leden de kans te geven om inspiratie op te doen, te netwerken en kennis te delen onder elkaar.

Alle vijf genomineerde Belgische restaurantconcepten runnen hun zaken op het restaurant kassasysteem van Lightspeed. Mission Masala, Luv L’Oeuf, Nona, Frites Atelier en Golden Gai maakten alle vijf de kans om uitgeroepen te worden tot hét nieuwe restaurantconcept van België. Hoewel alle concepten heel verschillend zijn, hebben ze één ding in gemeen: de focus ligt op één soort keuken of één soort ingrediënt/gerecht.

Mission Masala

Dit Antwerpse concept begon vier jaar geleden als foodtruck en groeide uit tot één van de meest populaire restaurant concepten in de Antwerpse dining scene van de afgelopen maanden. Het Indian soulfood restaurant opende pas 9 maanden geleden maar is elke avond volzet. Iedereen wilt namelijk de authentieke Indische smaken proeven in het kleurrijk ingerichte restaurant. Mission Masala is een totaalbeleving voor de klant, met lekker kleurrijk eten, muziek en decor waarin gasten keer op keer nieuwe details ontdekken.

Luv L’Oeuf

All day breakfast? Dat kan bij Luv L’Oeuf in Gent. Het menu heeft een mix van internationale gerechten, maar met één gemene deler: (biologische) eitjes. Verwacht dus shakshuka, eggs benedict, huevos rancheros en brioche french toast. De bio eitjes komen van de kippenboerderij van Johan en Christine Martens-Lagrou, waar de kippen ruim leven op grote weiden en stallen met veel vrijheid. Verantwoord brunchen is hier de boodschap!

Nona

Nona staat voor “No Name”. Dit staat voor de filosofie van dit pizza restaurant op de Rue Sainte-Catherine in Brussel: de naam van de producenten van de ingrediënten is belangrijker dan de naam van het restaurant zelf. Het menu bevat slechts 7 pizza’s, geen voorgerecht en geen desserts. De focus ligt op goede smaken en kwaliteitsvolle producten, die het liefst in België zelf worden geproduceerd. De buffel mozzarella komt van bij Patrick Cornelissen van Buffl D’Ardenne, de seizoensgroenten worden geteeld door Dries Delanote van Monde des Mille Couleurs en het bier komt van brouwerij De Ranke.

Frites Atelier

Dit concept van Sergio Herman is inmiddels zowel in België als in Nederland razend populair. Dit fast-casual concept brengt de Belgische friet naar een ander niveau met unieke smaakcombinaties. De focus ligt op het klassieke pakje friet, maar met een twist. Frites Atelier breidt zich na 3 vestigingen ook stilaan uit in België, met één atelier in Antwerpen en binnenkort ook eentje in Gent. Pieter Munten, CEO van Frites Atelier, heeft in ieder geval de ambitie om de wereld te veroveren met zijn high-end frietkoten.

Golden Gai

Dit Gentse concept werd door drie vrienden opgericht, die met veel ervaring in de horeca zelf besloten hun eigen zaak op te richten. Golden Gai serveert Japanse ramen, gemaakt op traditionele wijze, en cocktails. Alles word “from scratch” gemaakt, van de noodles tot aan de cocktail ingrediënten. En die worden op zijn beurt weer gekocht van Belgische producten. Zeewier komt uit de Noordzee, bloem van de Artemeersmolen en lokale seizoensgebonden groenten. Wat dit concept uniek maakt is de combinatie van betaalbaar, lekker eten en kwalitatief hoogstaande cocktails.

Winnaar Concept Restaurant Awards 2018

Een keuze maken tussen deze vijf top concepten was zeker niet gemakkelijk. De jury, die voor 50% van de stemmen verantwoordelijk was, bestond uit Willem Asaert, Michael Kuriat, Tom Schellemans, David Van Rillaer, Hendrik Dierendonck en Wim Ballieu. De andere 50% van de keuze werd aan het publiek overgelaten. De bronzen palm werd gewonnen door Nona, en de zilveren palm ging naar Frites Atelier. Maar de grote winnaar van de avond? Dat was Mission Masala. Zij gingen met maar liefst 2 gouden palmen naar huis als winnaar van de Belgische én Internationale concepten. 

Nieuwe concepten zoals bovenstaande hebben een snel, makkelijk en flexibel kassasysteem nodig om hun zaak te runnen. Daarom is het cloud-gebaseerd iPad kassasysteem van Lightspeed hét verkozen kassasysteem van horecaondernemers. 

Ook uw eigen concept restaurant beginnen?

Probeer nu 14 dagen ons kassasysteem

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates