Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Retail

The Drone Factory: zet een stap vooruit in technologie

The Drone Factory: zet een stap vooruit in technologie

Passie is wat de meeste ondernemers drijft bij het starten van hun eigen zaak. Dat geldt ook voor The Drone Factory in Belfast, die is begonnen vanwege hun liefde voor drone technologie en het verlangen om hun kennis en ervaring te delen met anderen. Eigenaar Michael en zijn team, Kevin and Chris, delen met ons hun visie over het succes van The Drone Factory en hoe zij de toekomst van de drone industrie (en hun onderneming) zien.

Een opkomende technologie

“We begonnen ongeveer drie jaar geleden met drones. Omdat we zoveel over deze technologie hadden geleerd, ook over de bijbehorende elektronica, besloten we onze kennis in een onderneming om te zetten. Dus werden we partner van een leverancier die ongeveer 80% van de wereldwijde drone markt bezit. We deden meteen goede zaken.”

Drone Factory klant Lightspeed

Drones zijn een opkomende technologie; ze zijn vergelijkbaar met de mobiele telefoon industrie van 20 jaar geleden ‒ we staan aan de voet van een revolutie van onze moderne samenleving. Drones zullen op korte termijn ons leven gaan veranderen. Ze zullen werkzaamheden uitvoeren die nu door mensen worden gedaan: ramen lappen, gewassen besproeien, pakketten bezorgen van Amazon en andere retailers. Ze zullen de manier waarop de samenleving werkt fundamenteel veranderen en dat is de reden waarom ze zo belangrijk zijn. Dat is waarom we ervan overtuigd zijn dat we aan het begin staan van een cultuuromslag. Naar verwachting zijn er tegen het eind van dit jaar 5,5 miljard aan drones verkocht. We gaan de komende jaren een echte ommekeer zien in technologie, met drones als middelpunt.”

Kom in contact met Drone experts

“Wat The Drone Factory anders maakt dan onze concurrentie is dat we niet alleen drones verkopen, maar ze ook repareren en expertise aanbieden over hoe je ze kunt laten vliegen. We hebben veel concurrenten, maar bij de meeste andere verkoopplaatsen is er niemand die een drone kan repareren. We hebben ook CAA-gecertificeerde personeelsleden in dienst, die precies weten hoe je drones moet laten vliegen.”

Drone reparaties

“We bedienen een grote variëteit aan klanten, van professionele drone vliegers tot drone nieuwelingen, en verschaffen de technologie en expertise die ze nodig hebben. Wat al onze klanten met elkaar gemeen hebben is hun verlangen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken – sommigen willen piloten van drones worden, anderen willen gewoon een pleziervlucht maken.”

“Beginners willen beginnen met een basic drone en wat foto’s en video’s nemen. Soms willen ze alleen weten hoe het is om ze te laten vliegen. Ze zijn niet erg veeleisend wat betreft cameraresolutie. Ook hebben ze wat hulp nodig om de drone operationeel te krijgen.”

“Wat betreft de meer ervaren drone vliegers: er zijn drones die gemaakt zijn voor opsporing en redding en die ook worden gebruikt door de brandweer, en zijn uitgerust met infrarood. Je kunt ze gebruiken voor gezondheids- en veiligheidsinspecties, voor thermische lekken, voor booreilanden, het tellen van de hoeveelheid schapen op je boerderij, het monitoren van hoeveelheden, algemene analyse of het schieten van films. Ze zijn zelfs gebruikt om graven te tellen op een begraafplaats. Geavanceerde drones hebben allerlei capaciteiten en zijn geschikt voor allerlei soorten mensen.”

Drone bezorgt een biertje

Opgestart vanuit een consumentenbehoefte

“Consumenten die op zoek zijn naar drones zoeken online meestal eerst informatie op over een product voordat ze een winkel binnenstappen. Mensen kijken eerst of we online te vinden zijn, voordat ze onze winkel binnenlopen om te zien wat voor diensten we aanbieden. Voor ons was een webshop starten de gemakkelijkste manier om naamsbekendheid te vergaren. We voegen waarde toe door onze klanten stap voor stap uit te leggen hoe ze drones kunnen inzetten en door hen te leren hoe ze het product kunnen gebruiken.”

Groeien met Lightspeed

“Onze eerste ervaring met Lightspeed was geweldig. De set-up van het systeem was heel gemakkelijk en nam van begin tot eind slechts enkele dagen in beslag. We startten onze website met een van de aangeboden templates, customizeden dit een beetje en hadden niet eens de hulp nodig van een professionele webdeveloper omdat we al hulp kregen van Lightspeed.”

Drone webshop

Overstappen naar een andere webshopaanbieder?

Plan je overstap, alle informatie staat in deze gids.

“Als een startende retailonderneming die zich op nieuw terrein begeeft, weten we dat informatie & data van groot belang is. Wat we nodig hadden toen we op zoek waren naar Lightspeed was een systeem dat inzicht en statistieken kon verschaffen. Dat is waar we behoefte aan hadden.”

“Lightspeed’s omnichannel oplossing stelt ons in staat om ons kassasysteem overal met ons mee te nemen, zodat we letterlijk waar we maar willen kunnen verkopen. Dat is van onschatbare waarde. Het iPad kassasysteem maakt het proces van het managen van een eigen zaak erg soepel en flexibel. We kunnen gaan en staan waar we maar willen, we kunnen een een oogje in het zeil houden wanneer dat nodig is. We hebben alles tot onze beschikking, altijd, overal en wanneer we maar willen.”

Lightspeed geeft ons een gevoel van vrijheid

“We moeten vaak naar onze testlocatie, om nieuwe producten te laten vliegen of om proefvluchten te doen. Het is bevrijdend dat we niet aan een kantoor gebonden zijn: we kunnen ook onderweg nog steeds onze omzet in de gaten houden. We kunnen op locatie in een pop-up store nog steeds contact staan met onze webwinkel en het kantoor. Lightspeed heeft ons geholpen om onze onderneming te helpen en onze ambities te ondersteunen; met Lightspeed, the sky’s the limit.”

Flying with drones - The Drone Factory

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Technologie