Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Lightspeed eCom product update december

Lightspeed eCom product update december

Wij ontvangen veel feedback van onze eCom gebruikers. Ons development team is dan ook voortdurend bezig om de terugkoppeling vanuit jullie in ons product te verwerken. In onze V2 backoffice is sinds kort al een changelog te zien waar je alle product updates kunt volgen. Aanvullend willen wij hier op het blog regelmatig met jullie delen waar wij zo druk mee bezig zijn. Houd dus het blog goed in de gaten. Er zullen regelmatig interessante updates langskomen die allemaal één doel hebben: dat jij sneller en efficiënter in jouw Lightspeed backoffice kunt werken.

Design-aanpassingen

Wellicht is het je al opgevallen dat een aantal dingen in de backoffice zijn veranderd. In het orderoverzicht is bijvoorbeeld de compact-view nu nóg compacter zodat je nog meer bestellingen in één oogopslag kunt zien. Daarnaast zie je nu links van elke bestelling ook het vlaggetje van het land vanuit waar de bestelling is geplaatst.
Wat je waarschijnlijk als eerste hebt opgemerkt, is dat de labels die de status van een bestelling aangeven zijn veranderd. Gebruikers hebben aangegeven dat zij de labels soms moeilijk leesbaar vonden. Daarom hebben wij ervoor gekozen de labels meer contrast te geven zodat deze nu écht opvallen. Afhankelijk van de kleuren die jij voor jouw labels hebt gekozen zal de label-text donker of licht getoond worden zodat die te allen tijde goed leesbaar is. Hier zie je een voorbeeld van hoe de labels eruit zouden kunnen zien en hoe de compact-view werkt:

screen-capture-on-2016-12-21-at-11-09-18

 

Wat betreft de theme editor is het nu mogelijk om niet alleen HTML en CSS bestanden te bewerken, maar ook Javascript files. Deze kun je nu in de theme editor helemaal onderaan je bestanden direct uploaden en bewerken.

In het kort: nieuw in design
 • Compact-view nóg compacter
 • Vlaggetjes van land van bestelling toegevoegd
 • Nieuwe labels voor status van bestelling
 • Javascript bestanden nu in de theme editor uploadbaar

Benieuwd hoe dit er in jouw webshop uitziet?

Klik hier om naar de nieuwe backoffice te gaan.

Order view

Ook wanneer je in de backoffice kijkt naar je order overview, zijn er een aantal dingen aangepast. Voor alle orders die niet direct op jouw webshop zijn geplaatst, maar via de API, zie je nu het label API verschijnen. Dit geldt dus voor orders die via een app of feed-pagina zijn geplaatst. Verder hebben wij ervoor gezorgd dat ook lange bedrijfsnamen volledig getoond kunnen worden, verdeeld over twee of meer regels.

API label

API label

Als winkeleigenaar kun je in de backoffice alle activiteiten terugzien die door jouzelf of door een medewerker zijn uitgevoerd. Deze acties vind je terug onder het tabje ‘notificaties’ in de linkerbalk van je navigatiemenu. Elke actie die is uitgevoerd door één van de systeembeheerders is nu voorzien van een klein, rood Lightspeed logo. Nu kun je duidelijk herkennen: deze actie is door een systeembeheerder doorgevoerd en kan daarom niet worden veranderd of verwijderd.

staff member logo

Verder hebben wij in je orderoverzicht ook de SKU’s van je producten toegevoegd. Dit bespaart jou een extra klik naar de product-detailpagina.pasted-image-at-2016_12_21-11_21

In het kort: nieuw op de order pagina
 • Het API label voor bestellingen
 • Lange bedrijfsnamen kunnen nu volledig worden getoond
 • Klein Lightspeed icoon voor acties welke niet kunnen worden veranderd
 • SKU’s toegevoegd onder order

Klantoverzicht

Wij hebben feedback ontvangen dat gebruikers graag willen kiezen of ze bij een annulering van een bestelling wél of geen custom bericht naar hun klanten willen sturen. Dit is nu mogelijk. Je kunt bij elke bestelling ervoor kiezen het cancellation bericht wél of niet te versturen:

pasted-image-at-2016_12_21-13_03

Ook hebben wij op de klant-overzichtspagina de vlaggetjes toegevoegd. Zo kun je ook hier in één oogopslag zien waar de klanten vandaan komen.

In het kort: nieuw op de klant-overzichtspagina
 • Custom cancellation bericht versturen
 • Vlaggetjes

Productpagina

Ook deze aanpassing heb je wellicht al opgemerkt: wij hebben op de product-overzichtspagina een nieuwe kolom toegevoegd. Daarmee is het mogelijk producten te dupliceren, rechtstreeks vanuit de overzichtspagina waar alle producten staan. En voor een beter overzicht staat vanaf nu het woord ‘copy’ achter het gedupliceerde product.

pasted-image-at-2016_12_21-13_28

Als je op dezelfde pagina klikt op de thumbnail van een product zul je zien dat we hier een zoom pop-up functie hebben toegevoegd. Zo kun je zonder verder door te klikken naar de product detailpagina de productfoto in het groot zien.

In het kort: nieuw op de productpagina
 • Producten direct dupliceren
 • Gedupliceerde producten makkelijk te herkennen aan het woord ‘copy

We hopen dat wij jullie blij konden maken met het verwerken van jullie feedback en de nieuwe functionaliteiten in V2. Op deze plek zullen wij regelmatig product updates posten, houd ons blog dus goed in de gaten. En blijf ons uiteraard voorzien van feedback, we gaan er graag mee aan de slag!

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates