Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Eerste Amsterdam Hackathon groot succes!

Afgelopen vrijdag vond de eerste Amsterdam Hackathon plaats in Pand Noord in Amsterdam. Het evenement dat werd georganiseerd door SEOshop, Amsterdam PHP en EyeOpen trok meer dan 50 programmeurs. Het doel van Amsterdam Hackathon was om binnen 24 uur in groepsverband een werkende web applicatie te ontwikkelen. De beste web applicaties werden beloond met een waardecheque van 800 euro (eerste prijs), vier quad helicopters (tweede prijs) en softwarelicenties van JetBrains (derde prijs).

Augmented Amsterdam

Afgelopen vrijdag om 18.00 uur ging Amsterdam Hackathon van start. Meer dan 50 programmeurs hadden zich aangemeld en sommige deelnemers waren speciaal voor het evenement naar Nederland gekomen. Na een korte introductie van de organisatie, werd het onderwerp bekend gemaakt; Augmented Amsterdam. Onder het genot van pizza’s konden er teams gevormd worden en rond 20.00 uur was het tijd om aan de slag te gaan.

hackathon pizza

De nacht

Ruim 30 van de 50 deelnemers besloten om de hele 24 uur vol te maken en bleven de hele nacht zitten om hun web applicatie te ontwikkelen. Terwijl de organisatie de deelnemers van voedsel en drinken voorzagen, testten de programmeurs hun kennis en vaardigheden. De programmeurs van SEOshop hadden zich verdeeld over de verschillende groepen en assisteerden waar nodig.

De winnaars

Na een lange nacht, een ochtend en nog een middag werd rond 16.00 uur het eindsignaal gegeven. Het was tijd geworden om de winnaars bekend te maken. Na een uitgebreide evaluatie werden Mark Ootes, Rick Ootes en Daniël Sneijers als winnaars uitgeroepen en ontvingen de waardecheque van 800 euro. Zij ontwikkelden een responsive website waar bezoekers op basis van de beschikbare tijd die ze hebben een keuze kunnen maken uit de bezienswaardigheden van Amsterdam. Het resultaat is hier te zien.

De tweede plaats was voor Irma Scheer, Rene Pot en David Kelly. Zij ontwikkelden een crimegame voor in de stad Amsterdam met een schitterende UX (User Experience) Hiervoor ontvingen zij de quad helicopters. De derde prijs (softwarelicenties van JetBrains) ging naar het team van Dennis de Greef, Johan Schuijt, Alex van Andel en Sven Buijsrogge. Zij hebben een mashup van Google Streetview met versneld beeld en gemaakt.

hackathon winnaars

De volgende keer

Een datum voor de komende Amsterdam Hackathon is nog niet bekend, maar zeker is dat we dit vaker willen gaan organiseren. Ook interesse om deel te nemen? Volg ons dan hier via Meetup.com! Zodra de datum bekend is, wordt deze hier bekend gemaakt.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates