Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Retail

Weekendje weg: fashion hotspots in Antwerpen

Weekendje weg: fashion hotspots in Antwerpen

Parijs, Milaan en Londen staan wereldwijd bekend als de go-to fashionsteden. Maar ook in Antwerpen kunnen fashionistas zeker hun hart ophalen. Iconische fashion-verzamelplaatsen, zoals ModeNatie en MoMu ModeMuseum, maken Antwerpen tot een stad die oneindig veel mode-inspiratie biedt.

Welke fashion hotspots in Antwerpen ga jij bezoeken? Wij hebben alvast 3 tips op een rijtje gezet: I.Ma.Gi.N. Jewels, Lockwood en Clouds of Fashion.

De elegantie van een sieraad

Start jouw dag in het historische gedeelte van Antwerpen en struin de kinderkopjes af naar het Steenhouwersvest. Vlakbij het Plantin-Moretus Museum vind je I.Ma.Gi.N Jewels, een juwelenbedrijf dat staat voor luxe en beleving. Mocht je je zorgen maken om hoge prijzen, dan stellen wij je gerust. Deze hotspot biedt prachtige sieraden van zilver, verguld goud en zorgvuldig ingelegde edelstenen… maar dan voor een aantrekkelijke prijs.

I.Ma.Gi.N Jewels fashion hotspot in Antwerpen

Het juwelenmerk is 100% Belgisch en opgericht door twee experts: goudsmid Margaux Spruyt en diamantslijper Gilles Van Gestel. Met de grootste zorg voor het kleinste detail creëren ze delicate ringen, kettingen, armbanden en oorbellen. Voor Margaux en Gilles draait alles om tijdloze elegantie en klantbeleving.

Volgens de oprichters zijn juwelen namelijk veel meer dan modeaccessoires. ‘’Ze laten ons toe om een persoonlijkheid uit te drukken. Juwelen zijn zonder twijfel het middel bij uitstek om dit op de meest elegante en verfijnde manier naar voren te brengen.’’ Daarom worden alleen materialen gebruikt die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Sterling Silver, 18-karaat goud en edelstenen voeren hierbij de boventoon. En dat voor een interessante prijs-kwaliteitverhouding.

Beleef de I.Ma.Gi.N experience in de winkel. Je vindt I.Ma.Gi.N Jewels op Steenhouwersvest 11.

Streetwear voor skaters

Vanaf I.Ma.Gi.N Jewels kun je binnen 5 minuten de volgende hotspot bereiken. Wandel langs het ModeMuseum richting de IJzerenwaag. In deze straat zit Lockwood, een bruisende shop voor skater fashion en hardware. Je vindt hier bekende sporty & stylish merken, zoals Bones, Adidas, Dime, Converse en Vans. Uiteraard wordt de shop gerund door personeelsleden die zelf skatend door het leven gaan!

Lockwoord Fashion hotspot in Antwerpen

In 1996 miste pro-skater Sven Aerts nog een echte skateshop in Antwerpen. Hij besloot daarom zijn eigen shop te openen, liefdevol vernoemd naar de iconische skatespot Lockwood Elementary in Los Angeles. Het budget was klein. Desondanks liet Aerts een grote impact achter; met de shop blies hij nieuw leven in de Antwerpse skatescene. Twee decennia later kunnen zowel mannelijke als vrouwelijke skaters hier terecht voor exclusieve items. Kleding, schoenen, maar ook voor een uitgebreid assortiment aan decks waar je ‘’u’’ tegen kunt zeggen.

Lock eyes met Lockwood… Ontdek de Lockwood flagship store op IJzerenwaag 4. Meer informatie vind je op Lockwood.

Met je hoofd in de (fashion)wolken

Op naar de laatste hotspot! Verlaat de IJzerenwaag en sla linksaf de Nationalestraat in. Neem in alle rust deze fashion street tot je. Na enkele minuten kom je bij Clouds of Fashion. Bij COF wilt het personeel dat iedereen zich meteen thuis voelt. Op de houten tafel staan zelfs al wat modemagazines klaar.

 

Clouds of Fashion Fashion hotspot in Antwerpen

Het thema van de shop is duidelijk: trendy kledij en eigentijdse accessoires. Het assortiment past goed bij het interieur. Een lichte ruimte met veel zachte (roze) tinten, hier en daar met wat spannend rood en zwart. Dagelijks speurt Laurentine van Landeghem, oprichtster van COF, naar de laatste trends op het gebied van fashion en lifestyle. De collectie krijgt daarbij twee keer per week een frisse update. En de prijs? Daar mag je om glimlachen. Fashion items bij COF zijn bekoorlijk, maar ook betaalbaar.

Kortom: een Antwerpse fashion hotspot met betaalbare stukken. Handtassen, schoenen, juwelen en andere items kun je hier allemaal vinden. Het COF team geeft je graag advies zodat je altijd tevreden de winkel verlaat. Laat je inspireren! Bezoek Clouds of Fashion op Nationalestraat 79.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates