Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Hier moet u in 2019 eten volgens Gault & Millau

Hier moet u in 2019 eten volgens Gault & Millau

Vorige week maandag, 5 november, vond de jaarlijkse Gault & Millau uitreiking plaats om de beste chefs en restaurants van België te belonen. Bij deze gelegenheid onthulde Gault & Millau ook de gloednieuwe gids voor 2019, die de beste adressen in België en Luxemburg verzamelt. Gault & Millau’s missie is om te mensen te helpen nieuwe culinaire locaties te ontdekken en tegelijkertijd getalenteerde chefs ondersteunen. Bij wie moet u in 2019 eten volgens Gault & Millau? Wij zetten enkele winnaars op een rijtje, die door Gault & Millau verkozen werden als de absolute top van België, en tegelijkertijd ook ondersteund worden door de oplossingen van Lightspeed Restaurant.

De zestiende editie van de Gault & Millau Guide Belux

Deze zestiende editie bevatte een record van 1200 deelnemers die de winnaars van het komende jaar kwamen ontdekken. De grootste eer ging naar David Martin van restaurant La Paix in Anderlecht als chef van het jaar 2019.

Met David Martin als chef van het jaar kiezen we niet alleen voor een chef-kok, maar ook voor een persoonlijkheid, een ervaren man die creatief en gedurfd kan zijn. Zijn inspiratie komt uit de Franse, Belgische en Japanse keuken. Deze intelligente en ondernemende chef-kok heeft het restaurant La Paix een nieuwe identiteit gegeven en tegelijkertijd een diep respect getoond voor het verleden. 

Zij kozen voor Lightspeed, Gault & Millau koos voor hen

Welke andere grote winnaars stonden afgelopen maandag – en het komende jaar – in de spotlight? 

L’Air du Temps – 5 koksmutsen

Restaurant L’Air du Temps is een ongelooflijk warme plek omringd door groen. Chef Sang Hoon Degeimbre is de eerste chef die de vijf Gault & Millau-toques in Wallonië kreeg! Daarmee komt hij te staan naast Nick Bril (The Jane), Yves Mattagne (Sea Grill) en Kobe Desramaults (Chambre Séparée).

Bún Bar & Restaurant – Aziaat van het Jaar

Huibrecht Berends en Hoa Truong lanceerden Bún in 2014 in Antwerpen, wat ondertussen ondertussen is omgedoopt tot Little Bún. Onlangs heeft het echtpaar de Bún Bar & Restaurant geopend, die ook een eerbetoon is aan de Vietnamese keuken, maar met een grotere gastronomische ambitie.

Rebelle – Dessert van het Jaar

Chef-kok Martijn Defauw van restaurant Rebelle wordt beloond voor zijn heerlijke desserts en meer bepaald voor zijn rijstpudding die hij op een verfijnde manier heeft herdacht.

Souvenir – Dé Nieuwkomer van het Jaar

Souvenir in Gent is dé nieuwkomer van het jaar. Dit nieuwe concept, bedacht door de IJslandse chef Vilhjalmur Sigurdarson, biedt originele gerechten op basis van lokale en seizoensgebonden ingrediënten, allemaal duurzaam geproduceerd.

ViEr – Ontdekking van het Jaar

Restaurant ViEr, gevestigd in het hart van een Kortrijks klooster, in de hal van een voormalige kliniek, is een van de drie restaurants die de prijs ‘Ontdekking van het Jaar’ heeft gekregen.

Le Vieux Château – Ontdekking van het Jaar

Le Vieux Château is gevestigd in een herenhuis dat dateert uit 1620 en maakt ook deel uit van de drie ontdekkingen van het jaar dankzij de gevarieerde keuken met seizoensgebonden en lokale producten.

Geïnspireerd? Probeer nu 14 dagen ons kassasysteem, zonder verplichtingen

Lightspeed Restaurant

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Nieuws & Updates

Bekijk meer onderwerpen