Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Groei sneller met apps uit de App Store

Groei sneller met apps uit de App Store

Een nieuw gezicht. Deze maand ben ik begonnen bij Lightspeed als App Success Manager. En ik heb slechts 1 doel: u helpen groeien met apps. Want als u groeit, groeien wij mee. 65% van alle webwinkeliers van Lightspeed heeft minstens één app geïnstalleerd.

De App Store staat al ruim 2 jaar, maar deze blogpost is bedoeld voor onze merchants die nog geen ervaring hebben met apps. Bent u al wel bekend met de Lightspeed App Store? Scroll dan naar de alinea App University en ontdek wat ik de komende weken voor u in petto heb.

Grenzeloze mogelijkheden

Uw Lightspeed webwinkel heeft alle benodigde basisfunctionaliteiten om een goede webwinkel te runnen. Echter heeft elke Lightspeed-klant zijn eigen behoeftes. Waar de één zijn boekhouding wil automatiseren, wil de ander live kunnen chatten met zijn bezoekers. Deze behoeftes kan Lightspeed niet altijd zelf ontwikkelen, doordat onze kracht ligt in het aanbieden van een solide webwinkelsoftware product.

Dus waarom niet krachten bundelen als een ander het beter kan? Zodoende hebben wij een omgeving gecreëerd, waar u kunt kiezen uit een grenzeloze veelzijdigheid aan functionaliteiten, zonder te investeren in duur maatwerk.

Partners

Om deze omgeving te realiseren heeft Lightspeed haar platform zo uitgerust, dat externe ontwikkelaars u kunnen helpen bij het realiseren van uw behoeftes. Deze externe ontwikkelaars noemen wij onze partners. Lightspeed en haar partners ontwikkelden de laatste 2 jaar een belangrijke laag rondom uw Lightspeed webwinkel. Deze laag aan uiteenlopende functionaliteiten noemen wij de Lightspeed App Store.

Elke extra functionaliteit ontwikkeld door een partner, is gegoten in een app (ook wel plug-in genoemd) en is te installeren vanuit de App Store. De App Store bevat inmiddels meer dan 140 apps.

Waarom uniek?

Het Lightspeed e-commerce platform is gebouwd voor u als Lightspeed-klant en is in meerdere opzichten uniek. Aanpassingen in uw webwinkel vergen soms maatwerk, in de vorm van dure ontwikkeluren. De App Store biedt de meest gewilde functionaliteiten voor u als webwinkelier, tegen een laag maandelijks tarief, of zelfs gratis. Zo kunt u op een laagdrempelige manier kennis maken met onze apps.

Zonder enige IT-kennis installeert u met één druk op de knop vanuit de App Store een krachtige feature waarmee u uw webwinkel uitbreidt. De app is vervolgens eenvoudig te beheren vanuit de Lightspeed backoffice, of via de backoffice van de app-partner. Niet tevreden over een app? Geen probleem. Dan deactiveert u deze ook weer met één enkele klik.

App categorieën

Elke app voorziet u in een bepaalde behoefte. Wij delen die behoeftes op in vieren; bezoekers, conversie, retentie en shop beheer. Wilt u meer bezoekers naar uw webwinkel? Dan bieden de categorieën Social Media en Marketing u hierin een aantal apps. Zoekt u apps die uw conversie verhogen en waar u klanten kunt belonen voor retentie aankopen?

Kijk dan eens in de categorieën Personalisatie, Checkout en Marketing. Heeft u het idee dat u uw webwinkel nog efficiënter kan beheren, waarmee u een hoop tijd bespaard of fouten voorkomt? Bekijk dan de categorieën Verzending, Voorraad, Support & Tools en Boekhouding.

Gratis uitproberen

Tot dusver een korte introductie van de Lightspeed App Store. Elke week verschijnen er nieuwe gratis en betaalde apps in de Lightspeed App Store die een functionaliteit of feature kunnen toevoegen aan uw webwinkel. De meeste apps in de App Store hebben een proefperiode van 14 of 30 dagen. Zo krijgt u de kans te ervaren hoe apps u kunnen helpen met het runnen van uw webwinkel. Nieuwsgierig? Klik hier en kijk welke Apps uw webwinkel laten groeien.

App University

Binnenkort starten wij met App University, een label waaronder wij u helpen groeien met apps. Met blogs, white-papers (e-books), case studies en guides laten we zien hoe u als webwinkel uw kans op succes kunt verdubbelen.

Bekijk alvast welke 12 must have apps u helpen groeien na het openen van uw webwinkel.

Daarnaast gaan we graag de conversatie met u aan. Heeft u aanvullingen op deze blogpost of wilt u graag in discussie gaan? Laat een bericht achter onderaan deze blogpost! Laat u deze week inspireren door 3 case studies van apps LoyaltyLion, SendCloud en INinbox.

LoyaltyLion: lees hoe beefensteak.nl 2.114 nieuwe bezoekers trok.

SendCloud: lees hoe jackz.nl 23% bespaarde op verzendkosten en 3 minuten per orderafhandeling.

INinbox: lees hoe whiskysite.nl bijna 8000 e-mails verstuurde binnen 2-3 minuten.

Personalisatie

Volgende week staat het onderwerp personalisatie op het programma. U kunt met uw webwinkel veel data verzamelen over uw klanten, die u vervolgens kunt gebruiken om uw bezoekers een gepersonaliseerde omgeving te bieden. Ook wel hyper-personalisatie genoemd, een trend die zich doorzet in 2015. Maar wat is webshop personalisatie precies? En wat brengt het mij als webwinkelier? Welke succesverhalen zijn er? Laat u inspireren en lees mee!

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Sales & Marketing