Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Het WK stappenplan voor bars en cafés

Het WK stappenplan voor bars en cafés

Over 13 dagen begint het wereldkampioenschap voetbal weer! Onze Rode Duivels zullen er ook bij zijn in Rusland, wat maar 1 ding kan betekenen: heel veel mooie kansen voor horecaondernemers. De zomer is sowieso al een drukke periode, maar tijdens het WK kunnen horecazaken rekenen op een omzetstijging van 35 procent (bron: Syndicaat der Zelfstandigen en KMO’s). Mits u de wedstrijden uitzendt natuurlijk. Hoe zorgt u er voor dat u tijdens deze voetbalmaand uw omzet aanzienlijk kan doen stijgen? Met deze tips bent u helemaal voorbereid!

De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Piekmomenten en drukke dagen hoeven geen uitdaging te zijn, zolang u bent voorbereid. Het enige wat u moet doen is zorgen dat voetbalfans weten dat ze bij u de match kunnen komen kijken, en uw bar of café tot de ultieme voetbal-hub omtoveren.

1. De klant kiest

Ken uw klant en vraag wat zij willen zien. Soms zijn er meerdere WK matches tegelijk. Dan kan u kijken welke teams uw klanten het meeste bekijken. Het spreekt voor zich om alle wedstrijden te tonen van de Rode Duivels. Maar is uw café toevallig gelegen in een buurt met veel Duitse expats? Zorg er dan voor dat u ook de wedstrijden toont waarin het Duitse team speelt.

2. Zet social media in

Het is altijd een goed idee om uw social media presence voor de aanvang van een groot sportevenement te ontwikkelen. Communiceer met uw volgers dat u dé ideale plek bent om de wedstrijden te kijken (vergeet niet duidelijk de dagen en uren te vermelden) en plaats eventueel foto’s van uw set-up of speciale menu items of acties.

3. Extra personeel

Extra personeel aannemen is één van de meest essentiële onderdelen van de voorbereiding. Zorg ervoor dat u op match days extra personeel kan inzetten om een goede service te kunnen bieden, ook als het heel druk is. Deze extra werkkracht kan u op voorhand al inwerken, zodat ze alle systemen en workflows in uw restaurant kennen. Aangezien het WK zich tijdens de zomer afspeelt, kan u jobstudenten inzetten. Uw kassasysteem en eventuele integraties helpen u met uw personeelsplanning.

4. Plan uw menu

U kan een speciaal menu creëren voor tijdens de wedstrijden, met hamburgers, nachos en andere fingerfood. Grote glazen bier, biermeters en ice buckets met flessen zijn ook altijd erg populair tijdens zulke evenementen. Indien het event zich buiten plaatsvindt, is het misschien handig om drank in plastic bekers te serveren. Wanneer u gewone glazen gebruikt, zorg er dan voor dat deze regelmatig opgehaald worden.

Het WK stappenplan voor bars en cafés

Game day

1. De WK look

Het WK biedt een mooie kans uw bar of café aan te kleden met Belgische vlaggen en andere merchandise. Ten eerste maakt dit duidelijk voor voorbijgangers dat u wedstrijden toont in uw horecazaak en ten tweede verstrekt u het groepsgevoel dat gepaard gaat met grote sportevenementen. Als uw bar of café in een toeristische buurt gelegen is kan u de vlaggen van alle deelnemende landen uithangen. Ook kan u speciale WK cocktails of snacks aanbieden.

2. Promoties

Om nog meer klanten aan te trekken tijdens de wedstrijden kan u speciale promoties inzetten. U kan gemakkelijk specials en promoties in uw kassasysteem ingeven, voor of zelfs tijdens een grote wedstrijd. Bijvoorbeeld, telkens als België scoort is pils voor een half uur voor de helft van de prijs. Afhankelijk van bijvoorbeeld uw voorraad kan u bepaalde producten in promotie zetten (bv. een speciaal Belgisch bier of een happy hour). U voert simpelweg de promotie in uw kassasysteem in, en verwittigt uw personeel voor hun shift.

3. Self-Order Menu

Is er iets vervelender voor klanten dan een goal te missen omdat ze naar de bar moesten gaan voor nieuwe drankjes? Het Self-Order Menu biedt de ideale oplossing: gasten plaatsen hun eigen bestelling aan tafel en hoeven niets van de wedstrijd missen. De interactieve technologie vermindert de wachttijden voor gasten en verhoogt zo uiteindelijk uw verkoop. Uw klanten moeten niet langer aan de bar wachten om geholpen te worden en u heeft tevens minder personeel nodig om de klanten aan tafel te bedienen.

Het WK stappenplan voor bars en cafés

 

Een beetje extra planning en voorbereiding kan ervoor zorgen dat u scoort op game day. Als u de bovenstaande tips implementeert, samen met een robuust kassasysteem, gaat u een succesvol en winstgevend WK seizoen tegemoet.

Lightspeed ondersteunt u tijdens het WK

Ontdek onze speciale WK 2018 deals

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Begin met Ondernemen

Bekijk meer onderwerpen