Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Hoe Lightspeed uw boekhouding versimpelt

Hoe Lightspeed uw boekhouding versimpelt

Hoe Lightspeed uw boekhouding versimpelt

Veel ondernemers zijn wel eens tegen dit probleem aangelopen: de hele dag bent u bezig uw winkel of restaurant te runnen en het personeel te managen. En aan het einde van die dag zit u nog tot in de late avonduurtjes aan uw boekhouding. Aan de drukte van het ondernemingsleven valt weinig te doen. Maar gelukkig bestaan er wel handige tech-oplossingen om de boekhouding te versimpelen! Lightspeed kan u daarbij een uitkomst bieden. Lees hier waarom.

Eerder bestond al de koppeling van Lightspeed Retail met de boekhouding en ondertussen zijn ook de koppelingen tussen Lightspeed Restaurant en de boekhoudpakketten operationeel. Lightspeed werkt samen met verschillende boekhoud software. Onze partners ziet u in de onderstaande afbeelding.

 

Zowel horeca- als retailondernemers profiteren van het feit dat ze niet meer handmatig financiële boekingen hoeven aan te maken in de boekhouding. Naast de omzet worden zaken als BTW, debiteuren, betaalmethoden, kortingen en artikelen netjes doorgezet naar de boekhouding. De 3 belangrijkste voordelen die restauranthouders en retailers hierbij opmerken is dat:

  1. Het ingeven van de btw-belastingen soepeler verloopt
  2. Ze niet meer manueel boekingen hoeven over te typen
  3. Er een besparing is qua tijd en kosten alsook fouten voorkomt

Daarnaast, geeft het ‘altijd automatisch up-to-date zijn’ veel ondernemers een geruststellend gevoel.

 

Verschillen tussen restauranthouders en retailers

Hoewel de mogelijkheden verschillen per boekhoudsoftware zien we over het algemeen dat restauranthouders en retailers de koppeling iets anders gebruiken.

  • Restauranthouders boeken vaak de ‘dagomzet’ in plaats van de individuele BTW bonnetjes. Daarbij kunnen ze zelfs binnen de meeste boekhoudpakketten ook de ‘dagomzet per categorie’ netjes tegenboeken aan de ‘dagomzet per betaalmethode’. Het komt er dus op neer dat ze de Lightspeed Restaurant business view uit de rapporten automatisch reflecteren in hun boekhouding. In diezelfde boekhouding komen de geldstromen binnen via de bank-koppelingen en betalingsproviders waardoor alles netjes afgeletterd kan worden.
  • Retailers hebben vaak een combinatie van particuliere verkoop, waarvoor de ‘dagomzet’ volstaat, en zakelijke klanten die op rekening kopen. Voor die zakelijke klanten willen ze graag aparte boekingen met informatie betreffende debiteuren in de boekhouding. Door de verschillende betaalmethoden binnen Lightspeed Retail goed te gebruiken, kunnen beide situaties goed naast elkaar ingevuld worden. Daarnaast zijn er retailers die hun voorraad graag synchroniseren tussen Lightspeed Retail en software als Exact Online. Dat willen de retailers met name als zij ook nog andere webshop en/of telefonisch verkoopstromen hebben die in andere systemen geboekt worden, maar wel de centrale winkelvoorraad beïnvloeden. In dat geval worden individuele bonnen doorgezet naar bestellingen in Exact Online. Via de koppeling wordt de voorraad in alle systemen dan correct actueel gehouden.

Ontwikkelingen in de toekomst

De wereld van softwarekoppelingen is nog jong en er zijn diverse zaken die in de loop der tijd verder zullen ontwikkelen. Denk daarbij aan zaken als het afromen van de kassa en de registratie van cash in het boekhoudsysteem en slimme strategieën om achterstallige rekeningen en rekeningen met meerdere betaalmethoden te managen.Net als bij webwinkels, zijn (coupon) kortingen interessant en gaat niet ieder verkoop- en boekhoudsysteem hier op dezelfde wijze mee om. Een koppeling tussen het Lightspeed kassasysteem en uw boekhoud software helpt u dit op de meest voordelige en correcte wijze te doen.

 

Koppelpartner voor boekhoudsoftware

Webwinkelfacturen.nl is partner van Lightspeed voor het koppelen met boekhoud software. Deze partner is in Nederland marktleider in het koppelen van webwinkels met boekhoudpakketten en sinds begin 2017 ook actief in België.

De Lightspeed Retail koppelingen met de boekhoudsoftware wordt door hen aangeboden via http://www.winkelboekhouding.nl. De koppelingen zijn online te activeren en hebben allemaal een 30 dagen gratis proefperiode.

Met 100% niche focus op het koppelen van webwinkels en kassa’s met boekhoudpakketten (en rond de 150 verschillende type koppelingen) hebben we de benodigde expertise, goede contacten met Lightspeed en leveranciers van boekhoudsoftware en vinden we het gewoon erg leuk om te koppelen!

 

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Bekijk meer onderwerpen