Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Dit is waarom u Horeca Expo 2019 niet mag missen

Dit is waarom u Horeca Expo 2019 niet mag missen

Het grootste horeca evenement van het jaar komt er weer aan: Horeca Expo 2019. Horeca Expo is al meer dan 30 jaar de grootste beurs voor de Belgische horecasector. Deze editie neemt plaats van 17 tot en met 21 september in de Flanders Expo in Gent.

Meer dan 650 exposanten, samen goed voor 3.000 merken, zullen hier hun nieuwste producten, services en trends voorstellen en demonstreren. Deze vijfdaagse is onmisbaar voor horeca professionals die nieuwe food- en non-food horeca trends willen ontdekken en hun eigen onderneming willen optimaliseren. Twijfelt u nog of u er dit jaar bij zal zijn? Hier zijn enkele redenen waarom u Horeca Expo 2019 niet mag missen!

Taste The Green Future

Elk jaar wordt er in België meer dan 3.5 miljoen ton eten weggegooid, wat neerkomt op een waarde van 670 miljoen euro per jaar. Daarnaast verspilt elke Belg gemiddeld 345 kg voedsel per jaar, waarvan 15 kg thuis wordt verspild.

Het thema van Horeca Expo 2019 is daarom Taste The Green Future. De organisate zet dit jaar extra in op het thema duurzaamheid, op elk vlak. Exposanten brengen ecologische oplossingen op het vlak van bijvoorbeeld producten, diensten, processen, verpakking en CO2 beperking. Zowel exposanten als bezoekers kunnen ook zelf aan de slag door langs te gaan op de stand van Too Good To Go om samen tegen de voedselverspilling te strijden. “Zero food waste” is ook een van de kerngedachten van Horeca Expo, wat betekent dat alle exposanten hun overgebleven eten kunnen meegeven aan vrijwilligers van Kiwanis om aan Poverello te schenken.

Foto door Brussels' Kitchen

Masterclasses Chef’s Place

Chef’s place is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Hier presenteren ongeveer 100 exposanten hun topaanbod van delicatessen, wijn, spirits, tableware en decoratie. Hier krijgt u ook de gelegenheid om een speciale Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen, waaronder Lightspeed klanten Nicolas Decloedt (Humus x Hortense) en Marcelo Ballardin (Restaurant Oak).

Michelin 2020

Ook de Michelin Gids BeLux 2020 wordt op maandag 18 november op de Horeca Expo gepresenteerd. Belgische topchefs komen hier samen om de Belgische topgastronomie te vieren. Tijdens de uitreiking, die ook via Livestream wereldwijd te volgen is, worden nieuwkomers bekroond met hun eerste Michelinster, anderen krijgen er een tweede of derde bij en andere behouden hun huidige sterrenstatus. In totaal telt de Belux 139 sterrenrestaurants, waaronder 3 restaurants vorig jaar hun tweede ster verdienden en 7 restaurants de enorme eer van een eerste ster kregen. Ontdek hier alle winnaars van vorig jaar. 

Lightspeed op Horeca Expo 2019

En de laatste reden om Horeca Expo te bezoeken is zeker niet de minste: Lightspeed is ook van de partij! Bezoek ons tussen 17 en 21 november op -zoals elk jaar – Stand 1212 in Hal 1. Dit kunt u allemaal verwachten:

  • Praat met onze experts: 1 op 1 gesprekken met Lightspeed experts. Of u nu al klant bent of u wilt informeren over de mogelijkheden met Lightspeed Restaurant, onze medewerkers staan voor u klaar.
  • Tijdelijke promo: Een zeer aantrekkelijke Lightspeed promo die enkel gedurende Horeca Expo geldig is. Informeer hierover bij één van de Lightspeed medewerkers op de stand.
  • Netwerkdrink: Op maandag 18 november organiseert Lightspeed een netwerkdrink tussen 17:00 en 19:00. Bespreek de laatste horecatrends met andere ondernemers onder het genot van muziek en Copperhead Gin cocktails. Het perfecte moment om te netwerken! Wilt u er ook bij zijn? Bevestig uw aanwezigheid via [email protected]
  • Probeer het Self-Order Menu: Vanaf 12 uur kan u met het Self-Order Menu zelf  uw Eat Love hapje bestellen!
  • Live Business Advice sessies: Ontdek alles over de beste technische oplossingen voor uw horecazaak, de beste manieren om een loyaal klantenbestand op te bouwen en hoe u maaltijdbezorging naadloos kunt integreren in uw restaurant tijdens de live Business Advice sessies op onze stand. Blijf op de hoogte over precieze tijden op onze Facebook pagina.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Nieuws & Updates

Bekijk meer onderwerpen