Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Gebruik Instagram om een menu te maken

Gebruik Instagram om een menu te maken

Foto’s in je menu. Ze doen meestal afbreuk aan het imago van uw restaurant. Maar er is één manier waarop foto’s in uw menu zorgen voor een upgrade. Gebruik daarvoor Instagram en Lightspeed’s kassasysteem. Wanneer u dit al eerder hebt getest op het Lightspeed Restaurant kassasysteem dan weet u hoe effectief dit is wanneer een klant een bestelling doet. “Het gegrilde kippetje, is dat groot of klein?” Bespaar uzelf een omslachtige uitleg. Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Laat zien hoe het gerecht eruit ziet!

Het inhuren van een fotograaf om uw gerechten goed op beeld te krijgen? Dat is niet nodig. Maak gewoon gebruik van alle Instagram-foto’s die uw gasten maken. User Generated Content. Daarmee bespaart u tijd en geld en bovendien beloont u uw gasten voor het promoten van uw restaurant.

1. Zoek het perfecte plaatje

De eerste stap is op zoek gaan naar de perfecte foto. Om dit te doen adviseren wij te kijken op de locatiepagina van uw bedrijf. In deze blog nemen wij Café Lennep – een rotisserie uit Amsterdam – als voorbeeld.

Cafe Lennep op Instagram

2. Zoek en bewaar

Nu u op de locatiepagina van uw bedrijf bent, ziet u alle foto’s die gemaakt zijn in uw restaurant of café. Scroll door de foto’s en kies uw favoriet. Ga voor degene die uw gerecht het beste weergeeft.

Kies een instagram foto voor je lightspeed menu

Wanneer u die heeft gevonden heeft u twee opties. Of u maakt een printscreen van het plaatje. Of u gaat voor het origineel. De eerste optie is gaat gemakkelijker, maar de tweede optie geeft een betere kwaliteit. Bovendien is het een kleine moeite om aan de foto te komen. Volg dit stappenplan:

 

2.1 Klik op de afbeelding (rechtermuisklik) en kies de optie “view page source”

View page source Instagram

 

2.2 Typ Command+F (CTRL+F op een PC) en zoek voor “jpg.” Selecteer het eerste resultaat en open de link in een nieuwe tab.

Select the link

 

2.3 Sleep de afbeelding naar je bureaublad of klik rechtermuisknop en bewaar de foto.

Save image for your Lightspeed menu

3. Vraag om toestemming

Voordat u een foto gebruikt is het belangrijk dat u de klant, die de foto heeft gemaakt, om toestemming vraagt. Een vriendelijk bericht is meestal genoeg.

Leave a comment

4. Bewaren en uploaden.

Wanneer u toestemming hebt van de Instagram-er, log dan in op Lightspeed Restaurant. In uw dashboard kunt u foto’s uploaden bij het gerecht. Of maak een nieuwe aan.

Voeg een foto toe in Lightspeed

 

En klaar! Op deze manier maakt u gemakkelijk een gallery aan zonder geld uit te geven aan fotografiekosten.

Lightspeed iPad kassa voor de horeca

 

Restaurateur en op zoek naar een kassasysteem? Probeer Lightspeed Restauant.

Probeer het vandaag nog - 14 dagen gratis.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Menu Engineering