Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Retail

Kanye's pop-up shop in Amsterdam werkt met Lightspeed

Kanye's pop-up shop in Amsterdam werkt met Lightspeed

Binnen 48 uur je eigen pop-store openen met een goed werkend kassasysteem, kan dat? Ja dat kan. In de Pablo Temporary Store van Kanye die zojuist is geopend aan de Rozengracht in Amsterdam staan 3 kassa’s: een grote iPad Pro en 2 losse iPad Airs om mee rond te lopen. Om de honderden betalingen snel en efficiënt te verwerken gebruiken ze Lightspeed Retail. Binnen 2 dagen tijd was het kassasysteem voor de pop-up winkel opgezet. Met drie iPads, mobiele pinapparaten en gepersonaliseerde display en bonnetjes.

Een onbekende A-lister
“Woensdagmiddag kregen wij een belletje, dat een Universal Music Group A-lister graag een pop-up zou willen openen. Ze hadden een kassasysteem nodig. Natuurlijk is dat geen probleem. Wat wij alleen niet wisten is dat die pop-up nog geen twee dagen later al zou openen.”, aldus Sjeel Koster – Marketing project manager bij Lightspeed. Diezelfde dag kwamen er mensen van het pop-up team langs op het Lightspeed kantoor in Amsterdam voor een korte demonstratie en uitleg. “Pas op het allerlaatst wisten ook wij dat het om Kanye zou gaan. En kon onze product specialiste helpen bij de branding van de display en het personaliseren van de bonnetjes.” Nu – 48 uur later – staan er honderden mensen voor de deur van de Rozengracht 171 voor de nieuwste collectie van rapper Kanye West: ‘Pablo’.

FullSizeRender 26


Voorbereidingstijd: 48 uur.

Natuurlijk is het niet gangbaar dat een ondernemer dezelfde week nog zijn winkel opent. Laat staan binnen 2 dagen tijd. Het grote voordeel was dat de kassasoftware een zeer korte leercurve heeft. Met een korte uitleg van te voren kon het Kanye Pop-Up team de producten zelf importeren in de kassasoftware. Dit ging eenvoudig handmatig omdat het niet om duizenden, maar om nog geen 20 verschillende producten ging. Uiteraard in verschillende varianten. De verkopers in de winkel kregen vanmorgen nog even snel wat kleine uitleg, maar in principe is afrekenen met Lightspeed’s iPad kassa een kwestie van aanklikken en betalen. De verkopers kunnen op hun iPad kassa in één oogopslag zien of dat ene gewilde camo jack nog op voorraad is. En kunnen ze zien of er nog gerelateerde producten beschikbaar zijn.

 

Welke producten liepen als een trein?
En welke bleven langer hangen? Met Lightspeed’s rapportage kun je real-live (of achteraf) zien welke producten het beste verkopen. Naast Amsterdam krijgen ook Londen, Berlijn en andere steden een ‘Pablo Temporary Store’. Kanye West kan eventueel van achter zijn computer of op zijn iPhone, thuis in Californië zien in welke van de 21 Pop-Up locaties de meeste omzet is behaald. Of welk product in welk land het best wordt verkocht.

 

Kanye pop up in Amsterdam

IMG_6353

Pop-upstores
De winkels zullen slechts drie dagen open zijn. Toch kun je ook binnen korte tijd een succes boeken, dit bewees Kanye al eens eerder in New York. Maar ook als je geen beroemde rapper bent kan een pop-up zijn vruchten afwerpen. Zo startte in april het Nederlandse health en sportmerk Jogha een pop-up store in de Amsterdamse 9 Straatjes. De eigenaresse Aranka had geen winkelervaring, maar wel een goed draaiende online shop. Haar tijdelijke winkel was vanaf de eerste dag een succes. “Het is leuk om in contact te komen met mensen, die je anders nooit tegen zou komen.” – Aranka van Voorden.

Zoek je naar een unieke branding mogelijkheid?

Kom meer te weten over Pop-Up Stores.

Doe als Kanye en raak binnen no-time uitverkocht
Direct zelf ervaren hoe het is om een iPad kassa te gebruiken? Activeer onze gratis demo. Plaats je eigen producten handmatig of via import in het systeem en ga van start. Je kunt 14 dagen vrijblijvend onze software uitproberen. Heb je hulp nodig? Wij kijken graag met je mee en helpen je bij de opzet. Bel ons gerust op 020 – 820 23 91 (nl) of 09 – 298 02 73 (be).

Kanye Amsterdam pop up

 

Lightspeed biedt kassasystemen en webshops voor onafhankelijke retailers. Sommige van onze winkeleigenaren hebben een kleine boutique, andere een hele keten. Het iPad kassasysteem is geschikt voor retailers met jarenlange ervaring, maar ook voor beginners. Wij helpen je bij het managen van je winkel. Van voorraad en inkoop tot klantrelaties en branding.

Hoe kan een POS-systeem je helpen bij het managen van je winkel?

Kom meer te weten over Lightspeed Retail.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates