Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Een kassasysteem op ster niveau

Een kassasysteem op ster niveau

Verschillende horecaconcepten hebben verschillende behoeftes. Waar het voor een quick service concept vooral handig is om de gast inzicht te bieden in de bestelling die ze plaatsen met behulp van een customer facing display, kan het voor een bistro van belang zijn dat de dagschotel dagelijks kan worden aangepast in het systeem.

Binnen de horecabranche is er één subcategorie waarbij de hoeveelheid eisen die gesteld worden aan het kassasysteem hoger liggen dan bij de gemiddelde horecaonderneming. Vanaf een bepaald niveau wordt het runnen van een restaurant vergelijkbaar met het spelen van de Champions League finale – en dat iedere dag. Welke kassa features spelen een belangrijke rol bij het runnen van een restaurant op Michelin ster niveau?

100% focus op de gast

Het is van het grootste belang dat de bediening zich volledig kan focussen op het bieden van uitstekende service aan de gasten. Dit betekent dat een kassasysteem zo snel en volledig mogelijk informatie naar het personeel toe moet kunnen communiceren. Lightspeed Restaurant geeft je de mogelijkheid om productbeschrijvingen toe te voegen, wat gebruikt kan worden als geheugensteuntje voor de bediening.

Zo wordt het makkelijker voor hen om te onthouden wat er ook alweer allemaal aan ingrediënten in een gerecht zat, of kan de aanwezigheid van allergenen meteen worden herkend, zodat gasten hier zelf niet aan hoeven te denken. Al gaat het maar om het opslaan van de wijn die bij een gerecht hoort; alles staat in het teken van het zo makkelijk mogelijk maken voor de bediening om zo veel mogelijk aandacht te besteden aan de gast.

Flexibiliteit in service

Lightspeed Restaurant maakt het daarnaast makkelijker om extra service flexibel aan te bieden. Bestellingen kunnen worden aangeslagen op een specifieke stoel in plaats van op de gehele tafel. Op deze manier krijgen mensen niet alleen altijd precies wat ze besteld hebben zonder dat ze dat zelf aan hoeven geven, maar ook bij het afrekenen kan er flexibeler worden omgegaan met de verdeling van de rekening; mocht dit nodig zijn.

Daarnaast is er soms sprake van een opvallende of wisselende tafelindeling. Een goed voorbeeld hiervan is Restaurant 212, gerund door Richard van Oostenbrugge. In 212 nemen mensen plaats aan de bar, die om de open keuken heen is gebouwd. Afhankelijk van de grootte van de aanwezige groepen en de hoeveelheid groepen verandert de ‘tafelindeling’ van de bar. In dat soort gevallen komt het flexibele en snel aanpasbare floorplan van Lightspeed goed van pas.

Bekijk Thijs Meliefte's aflevering van ‘Meet the Chef’

Elke week een nieuwe aflevering

Tot in de details

Een ogenschijnlijk onbelangrijk aspect is het uiterlijk van het systeem. Toch laat de strakke vormgeving van Lightspeed Restaurant’s iPad hardware een positieve indruk achter op de sterrenchefs die erom bekend staan dat ze op de kleinste details letten. In een strak uitgedacht en ontworpen interieur kan een lomp vormgegeven systeem een stoorfactor vormen. Klinkt als een bijzaak, maar ook dit weegt mee in de complete ervaring. Doordat het systeem een iPad gebruikt om op te functioneren, valt het bijna weg in het interieur en zorgt het voor onzichtbare efficiëntie.

Optimalisatie van de communicatie

Last but not least kan Lightspeed Restaurant bijdragen aan de communicatie tussen de keuken en de bediening met behulp van een Kitchen Display System. De Kitchen Display geeft bestellingstijden weer om de doorlooptijd bij te houden, gebruikt kleurcodes om een beter overzicht te creëren voor het personeel, en maakt het makkelijker om de inkomende bestellingen effectiever te beheren. Kitchen Display communiceert orders duidelijk en voorkomt zo overbodige communicatie en onrust. Obers kunnen na het opnemen gelijk de bestelling naar de keuken sturen, waardoor ze meer tijd hebben om zich te focussen op service.

Het doel van Lightspeed Restaurant is om een zo passend mogelijk product aan te bieden wat binnen een variëteit aan ondernemingen waarde toevoegt. Benieuwd welke toprestaurants Lightspeed gebruiken? Bekijk de miniserie Meet the Chef, geproduceerd door Lightspeed in samenwerking met Annoncer. Meet the Chef brengt zes Nederlandse chefs in beeld, die stuk voor stuk presteren op topniveau. Je bekijkt de afleveringen hier.

Wilt u ook een kassasysteem op topniveau?

Probeer Lightspeed Restaurant

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Technologie

Bekijk meer onderwerpen