Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Lightspeed eCom product update januari

Lightspeed eCom product update januari

Ook in het nieuwe jaar gaan wij natuurlijk weer volop aan de slag met de feedback die wij van onze klanten ontvangen. Ons product wordt voortdurend verbeterd, naast de changelog in de backoffice is dit blog de plek waar wij dit met jullie willen delen. Bekijk hier ook onze vorige product update van de maand december.

Checkout

Het aanmaken van een offerte werkt nu op precies dezelfde manier als onze checkout. Het proces ziet er hetzelfde uit met het verschil dat bij een offerte de mogelijkheid bestaat een speciale prijs in te vullen. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid toegevoegd om een tweede e-mail naar de klant te sturen in dit proces. Eentje om de klant te informeren dat de offerte klaar is en bekeken kan worden en een tweede om een betalingsherinnering te sturen. Je kunt een offerte nu ook makkelijk dupliceren. Zo moeten bij een volgende offerte alleen nog naam en adres worden aangepast worden en hoeft de offerte niet geheel opnieuw worden gemaakt.
In het kort: offertes

  • Gelijkgetrokken met het checkout proces
  • Custom pricing
  • 2e mail voor klanten toegevoegd
  • Dupliceren mogelijk

Benieuwd hoe dit er in jouw webshop uitziet?

Klik hier om naar de nieuwe backoffice te gaan.

EU tax reporting

Binnenkort beschikbaar

Belastingrapporten kunnen nu makkelijk naar een csv bestand worden geëxporteerd. Daarin zijn de verkopen opgesplitst naar verschillende landen en de bijbehorende belastingtarieven. Zo kun je straks makkelijk en in één oogopslag zien hoeveel producten in welke belastingschijf zijn verkocht. Dit maakt het opstellen van de belastingaangifte bijzonder makkelijk en overzichtelijk. Het geëxporteerde rapport kan er bij voorbeeld zo uitzien:

“Netherlands”;”Manual tax”;21%;”€ 14,07″

“Germany”;”Manual tax”;5.5%;”€ -0,16″

“United States”;”Manual tax”;8.875%;”€ -4,08”

 

tax report

Deze functionaliteit wordt vanaf nu geleidelijk uitgerold en zal de komende weken bij alle V2 gebruikers zichtbaar worden.

In het kort: tax reporting

  • Belastinginformatie makkelijk naar .csv exporteren
  • Data opgesplitst naar belastingtarieven

Xolphin chat

Het is de hoogste tijd om je webshop met een SSL certificaat te beveiligen. Ook omdat Google binnenkort een waarschuwing aan de bezoekers van niet beveiligde-webshops zal tonen. Op het moment dat je daarvoor hebt gekozen moet je Xolphin, die de SSL certificaten uitdeelt, van bepaalde informatie voorzien. Om dit proces makkelijker te maken wordt in de komende week een chatfunctie toegevoegd. Je kunt eventuele vragen nu direct in het Engels en Nederlands aan een Xolphin medewerker stellen. Zo kun je er snel voor zorgen dat je webwinkel SSL beveiligd is en weet je direct of alles goed is doorgevoerd. Je zult deze functionaliteit in de komende week zien verschijnen in je backoffice.

Twee kleine updates heb je wellicht zelf al opgemerkt. Op de productpagina zijn nu twee soorten delete buttons te vinden. Wanneer de delete button wit opgevuld is zul je na het indrukken van de button nog een vraag te zien krijgen, voor het product definitief wordt verwijderd. Op moment dat je een fel rode delete button indrukt zal de actie definitief zijn en wordt het product direct verwijderd. De tweede aanpassing heeft bij de discount rules plaatsgevonden. De dropdown menu waar u kortingen kunt instellen is veranderd. De volgorde en benaming is logischer, de functionaliteit is hetzelfde gebleven:

Voor onze klanten die graag als eerste op de hoogte van nieuwe features zijn hebben wij leuk nieuws. Je kunt je vanaf deze maand inschrijven als beta tester voor Lightspeed. De feedback van onze klanten is heel belangrijk voor ons en nieuwe features ontwikkelen wij graag samen. Schrijf je hier in voor de beta groep.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates