Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Lightspeed eCommerce product update

Lightspeed eCommerce product update

De afgelopen maanden hebben wij weer hard aan onze eCommerce backoffice gewerkt om uw werk steeds gemakkelijker en efficiënter te maken. In deze update komt u alles te weten over de meest recente verbeteringen en hoe die u kunnen helpen.

Orders Filteren

Orders verwerken blijft inherent aan het beheren van een webwinkel. En dat zien ook wij, want de order pagina is de meeste bekeken pagina. Met de recente update willen we u nog gemakkelijker inzicht geven in welke orders uw aandacht nodig hebben. De nieuwe snelle filters geven een eenvoudiger overzicht van welke orders onder welke status vallen.

Tevens hebben we een nieuwe filter toegevoegd. Met deze nieuwe filter kan u filteren op klanttype. Zo maakt u een duidelijk onderscheid tussen uw zakelijke en particuliere klanten.

Pro tip: Wist u dat u ook kan zoeken op betaalmethoden, verzendmethoden en bijvoorbeeld land? Type bijvoorbeeld ‘paypal’ in de zoekbalk en u vindt alle orders die betaald zijn met PayPal. Type bijvoorbeeld eens Antartica in en u ziet dat u daar geen orders heeft. (We hebben nog nooit iets verscheept naar Antartica, wie is de eerste?)

eCommerce Orders Filteren

Notificatie Badges

eCommerce Notificatie Badges

Als retailer bent u eigenlijk altijd heel druk en heeft u nooit tijd. Dat snappen we heel goed! Daarom helpen we u graag met het creëren van overzicht met de belangrijke punten. Als u inlogt in uw webwinkel ziet u nu een gemakkelijk overzicht van de nieuwe actiepunten sinds u voor het laatst heeft ingelogd.

 • Aantal nieuwe orders
 • Aantal nieuwe retouren
 • Aantal nieuwe blog comments
 • Aantal nieuwe reviews
 • Aantal nieuwe taken


Nieuwe Winkel

eCommerce Nieuwe Winkel

Wist u dat onze klanten gemiddeld 20% per jaar groeien? Op een gegeven moment bereikt u het punt dat u uw online emperium wilt uitbreiden. Wij helpen u hier uiteraard graag bij. Via uw account, kan u in 1 click een nieuwe winkel toevoegen aan uw emperium.

Product Statistieken

Meten is weten, maar u heeft niet altijd tijd om alles te meten. Daarom gaan wij dat voor u doen. U kunt nu de performance van elk product bekijken in een overzichtelijke grafiek. U kan naar het aantal pageviews kijken, wat een goede indicatie is voor de interesse in uw aangeboden product én naar de sales per product. De combinatie van beide geeft waardevolle inzichten over de conversie van uw product paginas. Ziet u veel pageviews maar geen sales? Misschien kan u hier gemakkelijk verandering in brengen door middel van betere product omschrijvingen, betere fotos of andere CTA’s.

eCommerce Product Statistieken

Facturen in verschillende talen printen

Een leuke update, vooral voor onze klanten die internationaal verkopen. U kan de facturen nu in alle talen printen die in uw backoffice geactiveerd staan. Dit is handiger voor uw klanten, maar helpt vooral met de internationale bezorgdiensten die vaak eisen dat de factuur in de taal van het land van bestemming of in het Engels is. Dit kan u nu heel gemakkelijk doen op dezelfde plek waar u altijd uw facturen print. Daar ziet u nu de extra talen verschijnen mits u deze heeft ingesteld.

eCommerce Facturen in verschillende talen printen

Powermodus voor talen

Het is nu nog eenvoudiger geworden om producten in meerdere talen te beheren. Met de nieuwe “Powermodus” ziet u alle meertalige velden direct onder elkaar. Zo kan u gemakkelijk door de velden heen “tabben” en ziet u in een oogopslag welke velden nog ingevuld moeten worden. U activeert de “Powermodus” simpelweg via het “A-tje” naast de talen switcher.

eCommerce Powermodus voor talen

Overige kleine wijzigingen

 • Nieuwe kortingsregel: “Koop x producten uit categorieën, ontvang y korting op het laagst geprijsde product”
 • Product Sets worden nu in alfabetische volgorde weergegeven.
 • Grote productafbeeldingen in bestellingen en offertes. Nieuwsgierig welk product het ook alweer was? Klik op de afbeelding in een order of offerte en wij vergroten de afbeelding voor u.

 

Wat zit er aan te komen?

 • Ook wij gaan het karakter-limiet van de meta description verhogen naar 320. Om schaalbaarheid in de toekomst verder te kunnen waarborgen moeten we helaas de database hiervoor ombouwen. Om zo min mogelijk impact te veroorzaken gaan we hier, zoals u zult begrijpen, voorzichtig te werk.
 • Aanpassingen in de product pagina. Zo wordt het nog duidelijker welke velden u moet invullen en hoe uw SEO-snippet er uit komt te zien.
 • Reminder: we zullen de oude checkout uitschakelen. Alle klanten die hier momenteel gebruik van maken hebben recent een email ontvangen.
 • Nieuwe manier van werken met redirects voor producten. Meer informatie hierover volgt.
 • We zijn begonnen met de benodigde aanpassingen voor GDPR, als klant ontvangt u hier spoedig meer informatie over.
 • Content Delivery Network – op de achtergrond hebben we hard gewerkt aan vernieuwing van de afbeeldingen. We testen momenteel of we de afbeeldingen groter en scherper kunnen weergeven op de website. Daar wordt stevig aan doorgewerkt, maar het zal nog even duren voordat dit beschikbaar is.

 

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates