Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Company

Lightspeed op de Europese editie van Laracon

Lightspeed op de Europese editie van Laracon

Op 23 en 24 augustus kwamen meer dan 600 developers uit heel Europa naar de voormalige suikerfabriek in Halfweg, waar zij keynotes bijwoonden met intrigerende titels als “TDD is dead, long live TDD” en “Future is a thing of the past”. Lightspeed was ook aanwezig, niet alleen als sponsor, maar voornamelijk om inspiratie op te doen voor onze eCommerce software. De technische wereld staat nooit stil en alles stond dan ook in het teken van positieve groei.

Screen Shot 2016-08-26 at 15.04.32


Leren, toepassen en groeien

Op moment van schrijven hebben we meer dan 9.000 actieve merchants op ons eCommerce platform, welke dagelijks wordt geupdatet door ons development team en met elke iteratie verbeterd. Tim Silooy, developer bij Lightspeed: “Een conferentie als deze is dé perfecte mogelijkheid om kennis te vergaren over een wijd scala aan onderwerpen. Deze kennis kan op haar beurt worden toegepast op Lightspeed eCommerce, zodat de gebruiker – onze klant- een betere ervaring heeft.”

IMG_6448 2

Samenwerking en code

Niet alle presentaties en lezingen gingen over de technische aspecten van software ontwikkelingen. Zo ging één van de lezingen bijvoorbeeld over teambuilding; wat is de band tussen developers onderling en hoe is de verhouding met de manager. Een populair onderwerp, zo ook bij Lightspeed. Het Lightspeed team blijft groeien en zij komen steeds weer nieuwe uitdagingen tegen. Samenwerken in teamverband is daarbij enorm belangrijk. De meer technische talks over ChatOps en het doorbreken van veel voorkomende loops zorgden voor veel constructieve discussies onder onze developers.

“Positieve groei is iets wat we graag willen zien,
en een druk bezochte conferentie
als deze zorgt voor nieuwe perspectieven.”

dev_team_laracon2016


Stroopwafels & developers

Als gold-sponsor had Lightspeed bij de ingang een lounge-area opgezet met een eigen stroopwafelkraam. Stroopwafels op een tech conferentie is wellicht niet het eerste wat je zou verwachten, maar dit was een grote hit onder het publiek! De geur van deze verse stroopwafels lokte andere developers naar onze stand – die natuurlijk hongerig waren na al die lezingen. Het bleek “the place to be” op de conferentie. In de rij werden nieuwe contacten gelegd en ideeën uitgewisseld met oog op apps en partnerschappen. En misschien wel een nieuwe collega?

 

Screen Shot 2016-08-26 at 13.41.19

Screen Shot 2016-08-30 at 14.18.33 Screen Shot 2016-08-30 at 14.17.59
Screen Shot 2016-08-30 at 14.15.22

De stroopwafels van Lightspeed vielen goed in de smaak op Laracon. PHP-vrouwen

In de tech-wereld zijn er nog steeds weinig vrouwen die programmeren. Hierom heeft de organisatie van Laracon bij de muntjesverkoop een briefje liggen met “Donate your coins to PHP women”. Op de conferentie waren er wel een aantal vrouwelijke sprekers. Software engineer Gemma Cameron sprak over de gebruikerszijde van software en Gabriela D’Avila, een data engineer, gaf een keynote over de functies binnen MYSQL, niet de nieuwste mogelijkheden, maar juist de huidige. “Iedereen heeft het altijd maar over de nieuwste functies, maar misschien moet je leren te werken met wat je hebt.”

De BBQ

Na 2 dagen in conferentiezalen te hebben gezeten, was het wel tijd voor wat afwisseling. Om dieper in te gaan op teambuilding en netwerken was er een barbecue georganiseerd. In het zonnetje met heerlijk gebraad vlees en natuurlijk een ijskoud biertje werd de conferentie uitgebreid nabesproken. De perfecte afsluiter van Laracon EU 2016.

We zijn veel kennis rijker, hebben leuke contacten gelegd en zijn volop gemotiveerd om met alle nieuwe ideeën aan de slag te gaan. Het wordt nog moeilijk om deze editie volgend jaar te overtreffen, maar we kijken uit naar Laracon 2017!

 

IMG_6458 2

Zie jij jezelf terug in deze activiteiten, en lijkt het jou leuk een ontzettend charismatisch en gezellig team te versterken met jouw kennis? Kijk dan op onze vacaturepagina’s om te zien of er iets tussen zit voor jou. Misschien ben jij er dan bij volgend jaar!

jobs.bylightspeed.com/backend

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates