Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Twee loyalty programma technieken om klanten te binden

Twee loyalty programma technieken om klanten te binden

Er is een felle strijd gaande om de aandacht en loyaliteit van klanten. De consument wordt slimmer en kan kiezen uit tal van opties. Het is dus belangrijker dan ooit dat u een onderscheidende marketingstrategie hebt. Met alleen een reclamecampagne redt u het simpelweg niet.

Met het toepassen van de loyalty programma technieken, aanbrengpremies en loyalty programma’s met relevante beloningen, zet u een stap in de goede richting. Het zijn uitstekende manieren om nieuwe klanten te werven via bestaande liefhebbers van uw merk en om het aantal vaste klanten te verhogen. Maar dan moet u deze methodes wel op de juiste manier toepassen. We vertellen u graag wat beide loyalty programma technieken zo waardevol maakt en hoe u ze kunt inzetten om uw bedrijf te laten groeien.

Gebruik aanbrengpremies om nieuwe klanten te trekken

Een van de eenvoudigste manieren om nieuwe klanten te trekken is via verwijzingen van mensen die ze vertrouwen. 77% van de klanten is geneigd te kopen bij een bedrijf dat ze leren kennen via vrienden en 42% van de klanten is loyaal aan merken die worden gekocht door hun familie en vrienden.

Uit beide inzichten blijkt hoe waardevol verwijzingen van een vertrouwde bron zijn voor uw bedrijf. Met aanbrengpremies kunt u het aantal aanbevelingen van vertrouwde personen bevorderen.

Het idee erachter is simpel. U stimuleert bestaande klanten om nieuwe prospects te werven. Als de prospect een klant wordt, krijgt degene die hem of haar aandroeg een beloning.

Verwijzingen zijn aantrekkelijk voor zowel bestaande klanten als de klanten die naar u worden doorverwezen. Waarom? Omdat een beloning de kans vergroot dat uw bestaande klant uw product of service actief promoot. En een aanbeveling van een vertrouwde bron vergroot de kans dat een prospect kiest voor jou en niet voor de concurrent.

Dat lijkt een dure grap, maar de kosten voor het winnen van nieuwe klanten zijn doorgaans veel hoger dan die van een aanbrengpremie. Bedenk maar eens wat een levenslange klant u waard is. Is het de moeite waard om een gratis product of een korting te geven om de waarde van die klant te vangen? Waarschijnlijk is het antwoord “ja”! 

Bar Palo Cortado

Gebruik een loyalty programma om klanten te binden

Iedereen weet dat verandering van spijs doet eten. Dat geldt ook voor loyalty programma’s. Het klassieke spaarsysteem met zegeltjes verliest na verloop van tijd zijn aantrekkingskracht. Waarom? Omdat het saai is als u maar één optie heeft.

Het enthousiasme over een beloning en de intrinsieke waarde ervan nemen telkens af wanneer een klant die beloning krijgt. Uw trouwste klanten bezoeken u het vaakst en juist voor die klanten wordt het saai en oninteressant als u ze steeds maar weer dezelfde beloning blijft geven.

Hoe lost u dit probleem op? Simpel! Door meer soorten beloningen toe te voegen!

Als u meerdere beloningen biedt, kunnen uw klanten zelf een keuze maken en zitten ze niet vast aan één optie. Met een gevarieerd aanbod is er voor elke klant wat wils. Biedt u op dit moment maar één soort beloning, denk dan eens na over andere soorten, zoals gratis items van uw menukaart, relatiegeschenken, een “1+1 gratis”-actie of kaartjes voor speciale VIP-evenementen.

Ook met verschillende niveaus kunt u uw loyalty programma interessanter maken. Zodra een klant genoeg punten heeft gespaard, bereikt hij of zij een hoger niveau, met andere beloningen. Hoe hoger het niveau, hoe waardevoller de beloningen. Klanten zullen vanzelf een hoger niveau willen bereiken om de bijpassende beloningen te kunnen krijgen.

Geef uw klanten het gevoel dat ze meer kunnen bereiken en stemt u beloningen af op de loyaliteit van uw klanten. Daarmee vergroot u de kans dat een klant steeds weer bij u terugkomt.

Het eindresultaat

Als uw bestaande klanten tevreden zijn, zullen ze zonder moeite uw bedrijf aanraden bij vrienden. Zeker niet als ze daarvoor worden beloond.

Wanneer uw klanten de wens voelen om het volgende niveau van uw loyalty programma te bereiken, zullen ze meer en vaker bij u kopen. Het resultaat is dat u nieuwe klanten trekt en de waarde van bestaande klanten vergroot

Maak optimaal gebruik van loyalty programma technieken, want loyaliteit loont.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Sales & Marketing

Bekijk meer onderwerpen