Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

4 nieuwe features voor Lightspeed eCom - volledig in HD

4 nieuwe features voor Lightspeed eCom - volledig in HD

Het is belangrijk om goed voor de dag te komen. Met onze laatste Lightspeed eCom release zorgen we ervoor dat uw webshop altijd de beste indruk achterlaat.

Verbeter uw merkuitstraling en optimaliseer uw conversie met behulp van onze nieuwste update: verbeterde beeldkwaliteit. Naast deze upgrade hebben we nog veel meer nieuwe features in petto. U vindt ze hieronder!

What’s new?

Verbeterde compressie

Te veel grote afbeeldingen kunnen uw website langzamer maken, wat kan leiden tot een hogere bounce rate. Dit is natuurlijk niet de bedoeling: de kwaliteit van uw afbeeldingen is een belangrijke factor voor bezoekers om tot een aankoop over te gaan, plus: kwalitatief slechte afbeeldingen zorgen óók voor een hogere bounce rate, wat dan weer door Google bestraft wordt met een lagere SEO ranking.

Om deze problemen te verhelpen, hebben we bij onze laatste updates een aantal verbeteringen doorgevoerd in hoe afbeeldingen geüpload kunnen worden in de backend van Lightspeed. Hieronder kunt u het verschil meteen zien: de rechter foto is veel helderder van kleur, en van betere kwaliteit.

Deze update is bedoeld om uw producten optimaal tot hun recht te laten komen. Het is misschien een klein visueel verschil, maar het kan een grote positieve impact hebben op uw conversie.

Upload GIFs

Wie houdt er nou niet van GIF’jes?

De keuze in leuke, grappige GIFs is reuze. En mocht u niet kunnen vinden wat u zoekt, dan kunt u ze altijd nog zelf maken. Het gebruik van opvallende GIFs kan uw webshop net die extra touch geven: u kunt een GIF maken van iemand die beweegt in de kleding die u verkoopt, of u kunt de aandacht vestigen op een bepaalde promo of sale.

PNG-bestanden nu ondersteund

Vóór deze update moest u uw afbeeldingen uploaden als JPG bestand. Ná deze update wordt ook PNG ondersteund. Dit betekent dat u vanaf nu de mogelijkheid hebt om afbeeldingen te uploaden met een transparante achtergrond. Zeg maar dag tegen die witte kaders om uw afbeeldingen heen; vanaf nu loopt alles vloeiend in elkaar over.

Wilt u deze nieuwe compressiemethode live in actie zien? Bekijk Bruut, de populaire luxe sneaker-boetiek die gespecialiseerd is in de nieuwste limited edition-schoenen voor iedereen die van schoenen houdt. Bruut’s bloeiende eCom-winkel maakt gebruik van de nieuwe HD-beeldmogelijkheden van Lightspeed eCom. Kijk hoe scherp de producten in hun shop eruit zien!

Breng uw producten tot leven

Waar uw pixel frame voor de update 1024×1024 was, is het nu 5128×5128 pixels. Dit betekent dat u nu vijf keer zo grote foto’s kunt uploaden als voorheen.

Gebruik deze extra ruimte om uw producten van hun beste kant te laten zien, en maak uw webshop zo aantrekkelijk mogelijk. Afhankelijk van uw thema en waar u de afbeeldingen wilt plaatsen kan de maximale grootte nog variëren.

Als u nu denkt ‘maar grotere foto’s zorgen toch ook voor langzamere laadtijden’ dan heeft u zeker geen ongelijk. Gebruik deze mogelijkheid dan ook alleen daar waar het écht tot z’n recht komt, zoals bijvoorbeeld op uw homepage.

Zorg ervoor dat uw thema recent is geupdate zodat het zulke grote afbeeldingen toestaat. Alle andere features zijn wel al direct beschikbaar. In het geval van custom thema’s kunt u vragen of uw thema-developer ‘5k imaging’ voor u kan activeren.

Zit u al langer met het idee om uw webshop een upgrade te geven? Nu is het moment!

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Nieuws & Updates

Bekijk meer onderwerpen