Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

E-laaf! Online is carnaval al begonnen

E-laaf! Online is carnaval al begonnen

Volgend weekend is het alweer carnaval, van zondag 7 t/m dinsdag 9 februari 2016. Het carnavalsfeest wordt in Nederland vooral gevierd in Noord-Brabant, Limburg, Zeeuws-Vlaanderen, regio Arnhem/Nijmegen, de Achterhoek, Twente en in sommige Utrechtse plaatsen. Maar de voorbereiding is niet plaatsgebonden, die is online. Diverse webwinkels die aangesloten zijn op het Lightspeed eCommerce platform verkopen feestartikelen en kostuums. We vroegen hen naar dé carnavalstrend van 2016, last-minute verzendingen en welke apps ze gebruiken voor hun webshop.

Dé carnavalstrend van 2016

Van Teletubies-kostuum tot Morphsuit, er zijn zoveel verkleedmogelijkheden. De lachers op de hand krijgen? Ga als een banaan. Speel in op een actualiteit of hype met een Stormstrooper-pak. Maar wat is nou dé verkoophit van dit carnaval?

We vroegen het Casper Ehrencron van Carnavallers.nl (onderdeel van PartyWinkel.nl) “Wat veel verkocht wordt is de Gladiator. En nieuw dit jaar is de Ninja, een gesloten zwart pak met gekleurde banden. Ook vrouwen kopen die.” Het nationale feest valt vroeg in het jaar, het is koud. Heeft dit invloed op te verkoop? “Mannen weten vaak al van te voren precies wat ze willen, als ze het kostuum gaaf vinden doen ze die gewoon aan, mannen trekken zich minder aan van het weer.

Ninja Pak Carnaval

Remco Pietersma van Partycorner.nl merkt juist wel dat iedereen dit jaar voor lekker makkelijk gaat. “Bij PartyCorner lopen de dierenpakken heel goed. Het zijn onesies, dus lekker makkelijk en lekker warm.”

 

Dierenpak PartyCorner

Voorraad en bezorging

Ben je nog op tijd als je je kostuum nog niet in huis hebt? “Tuurlijk! Je kunt zelfs op vrijdagavond, wanneer carnaval al aan de gang is, nog een kostuum kopen. Bestellingen voor 22:30 bezorgen wij de volgende dag.”, aldus Casper van Carnavallers.nl, die zo druk bezig is met verkoop dat hij zelf het carnaval jaar na jaar mist. “Er zijn maar een paar verkleedfeesten in Nederland, dat is Carnaval en sinds kort ook Halloween -helaas gaat het EK niet door- en daar moet je op inspelen.” De inkoop is minder onderhevig aan externe factoren. Beroepskostuums doen het altijd wel goed: brandweer, politie, dokter. En de gladiator loopt ook altijd hard.

Product presentatie
Een kostuum uitkiezen is lastig. Er is veel keuze en daarbij komt ook de vraag: hoe zit het pak? Onze carnavalwebshops spelen hier goed op in. Zij raden aan om veel foto’s toe te voegen, hiermee krijgt de klant een goed beeld en beperk je retourzendingen. Ook de zoomfunctie en quick preview wordt veel gebruikt. Een ander leuk voorbeeld komt van online carnavalsspecialist e-carnavalskleding.nl zij plaatsen behalve foto’s ook videopresentaties, waardoor je helemaal in de stemming komt. Carnaval is immers een feestje! En dat begint online al.

Carnaval Maaskantje NewKids

Apps voor je webshop

Er is veel concurrentie, dit proberen we op te lossen met een webshop voor elke niche.”,zo heeft Casper nog 6 andere feest-webshops, voor onder andere Hawaii-, Oranje- en kinderfeesten. Maar om hoog te eindigen op vergelijkingsites heeft PartyWinkel een integratie met Beslist.nl. “Hierop kunnen we testen wat mensen belangrijk vinden, lage productkosten of lage verzendkosten?” Verder maken zij gebruik van nieuwsbrieven en van de app CloudSuggest, die kijkt hoe klanten door je webwinkel heen gaan. PartyCorner maak gebruikt van de blogmodule – dat is geen app, maar een standaard Lightspeed eCommerce-feature. Hou contact met je klanten en zorg met elke blogpost voor een betere Google-ranking.

Wij wensen iedereen een fijne Carnaval. Zelf ook een party-webshop beginnen? Vraag hier een gratis demo aan!

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates