Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Van Open Source naar SaaS - Maak budget vrij om te groeien

Van Open Source naar SaaS - Maak budget vrij om te groeien

Veel webshop beheerders staan op dit moment voor een belangrijke beslissing. Met de komst van Magento 2 zal Magento per november 2018 stoppen met het support van Magento 1. En tegelijkertijd blijkt de verhuizing naar de nieuwe versie een grotere klus te zijn dan verwacht. Nu veel webshop beheerders toch moeten verhuizen naar de nieuwe versie van hun platform stellen zij zich ook de vraag: Is dit niet het moment om toch naar een SaaS platform te switchen?

SaaS is voor (bijna) iedereen

Open Source platformen zoals Magento hebben absoluut een bestaansrecht. Denk hierbij aan zeer complexe webshops zoals die van een vliegtuigmaatschappij of een fashion webshop met meer dan honderdduizend verschillende producten. Bij dit soort zeer complexe shops worden veel onderdelen op maat gebouwd en zal een open source platform geschikter zijn. Dit zijn dan ook de partijen die het bouwen, veranderen en opschalen van hun webshop uitbesteden en daarvoor programmeurs aan de slag laten gaan. Echter, voor de webshop beheerders die niet in de categorie enterprise vallen zijn andere dingen belangrijk. En dat is precies waar SaaS interessant wordt voor velen.

Wat kost een webshop nou echt?

Bekijk hoe je de kosten laag houdt

De tweede ‘S’ staat voor Service

Waar je bij een Open Source oplossing zelf voor de serverruimte en de technische kant moet zorgen is dat bij een SaaS platform al voor je geregeld. Je webshop wordt op de servers van je webshop aanbieder gehost. Idealiter is dat een cloud gebaseerde oplossing zodat updates automatisch doorgevoerd kunnen worden en jij vanuit overal toegang tot de achterkant van je webshop hebt.

Omdat een groot deel van de techniek al is ingericht, kan een startende SaaS ondernemer binnen no-to time live zijn met zijn online winkel. Daarnaast zul je ook altijd automatisch de nieuwste versie van je platform gebruiken omdat updates continu automatisch worden door gepusht. Bij een complexe open source platform zijn alleen het onderhoud, de updates en de hosting en security makkelijk al een fulltime job.

En dan natuurlijk het belangrijkste punt en de grootste reden waarom mensen voor SaaS kiezen: Je kunt daadwerkelijk alles zelf doen. Wie ooit een factuur van een programmeur of een agency heeft moeten betalen weet hoe pittig deze zijn. Ook al kun je natuurlijk het onderhoud van een SaaS webshop alsnog uit handen geven mocht je dat willen, het hoeft niet. De backend is zo gebouwd dat je er makkelijk mee overweg kan en aanpassingen kun je dus snel en vooral zelf doen. Dat scheelt niet alleen in de kosten, maar helpt jou ook flexibeler en sneller aanpassingen door te voeren.

Open Source SaaS

Switch van Open Source naar SaaS en maak budget vrij om te groeien

Peperdure maandelijkse facturen plus een apart factuurtje voor elke aanpassing of elke update. Dat is vaak de prijs voor open source. Met een SaaS oplossing zijn de kosten een stuk overzichtelijker en kom je nooit meer voor een onverwachte verrassingsfactuur te staan. De updates zitten al in de maandelijkse prijs en nieuwe functionaliteiten verschijnen vanzelf in je backoffice menu. Op het moment dat de kosten voor je webshop op een laag niveau vast staan komt er extra budget vrij, soms is dat zelfs heel veel.

Budget wat geïnvesteerd kan worden in kwaliteitsverbetering en groei. Betere foto’s voor je webshop, je Adwords budget opschroeven, flyers laten printen of een extra werknemer aannemen. Opties zijn er genoeg, en met een SaaS platform heb je zekerheid in je vaste lasten. Geen excuses meer om niet te groeien!

Wil je meer weten over de SaaS en omnichannel oplossingen van Lightspeed of simpelweg praten over wat voor jouw onderneming de beste oplossing is? Neem vrijblijvend contact op met +31 (0)20 820 2391 of download onze whitepaper over de kosten van een SaaS webshop.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Management