Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Pistolet Original: het favoriete broodje van België

Pistolet Original: het favoriete broodje van België

Valérie Lepla is al bijna 20 jaar autoriteit op gebied van cultuur en gastronomie, en daarnaast is ze een echte gepassioneerde chef kok. En hoewel ze bijdraagt aan het succes van internationale restaurants in Brussel, vond ze het tijd om een oude klassieker van de Belgische keuken in de spotlight te zetten: de pistolet. De onbetwistbare smaak van een Belgische zondagmorgen. In 2013 opende ze dus haar eerste gastronomische broodjeszaak, Pistolet Original, in de iconische Zavel buurt. Lees verder voor het succesverhaal te ontdekken van een echt authentiek Belgisch concept. 

Hoe het allemaal begon…

De pistolet is een beetje zoals de Madeleine van Proust onder de Belgen. Het doet ons denken aan het familie ontbijt op de zondagochtend: een mooie gedekte tafel met kaarsen, vers beleg, appelsiensap, en een mand gevuld met kleine opgepofte broodjes, zacht van binnen met een goudbruine korst: de befaamde pistolets.

Het is deze familietraditie die Valérie Lepla inspireerde om het eerste concept van high-end broodjeszaak te openen, gebaseerd op de pistolet. Een authentiek, artisanaal en gastronomisch concept dat sinds de eerste opening zoveel succes had dat ze in 2017 een tweede Pistolet Original opende in de Galeries Royales.

Pistolet Original Brussel Lightspeed

Omring uzelf met de beste vakmensen

Pistolet Original heeft ervoor gekozen zich te omringen met de beste vakmensen en ingrediënten om een ​​ongeëvenaarde kwaliteit aan de klanten aan te kunnen bieden. Door met grote culinaire legendes te werken zoals Yves Guns (bakker), Pierre Wynants (Comme chez Soi) en Freddy Vandecasserie (La Villa Lorraine) is Valerie Lepla erin geslaagd om een goede reputatie op te bouwen voor haar restaurants.

Vind jezelf elke dag opnieuw uit

In België hebben we een verbazingwekkend aantal tradities, recepten, producten die gedeeld en gewaardeerd zouden moeten worden. Dit is dan ook de missie van Pistolet Original: deze vergeten Belgische specialiteiten en ambachten opnieuw te laten ontdekken door het grote publiek.

Valérie Lepla weet zichzelf telkens opnieuw uit te vinden dankzij haar creatieve geest. Daarom lanceerde ze een seizoensgebonden concept dat gastronomische chef-koks de gelegenheid biedt om hun eigen stempel te zetten op de beroemde pistolet. Het restaurant heeft al de eer gehad om pistolets op te dienen naar de hand van sterrenchefs zoals Lionel Rigolet (Comme chez Soi), Peter Goossens (Hof van Cleve) en Stefan Jacobs (Va Doux Vent). Een waar succes!

Pistolet Original: het favoriete broodje van België

Pistolet Original Delivery Catering

Valerie heeft veel plannen voor Pistolet Original en besloot om een cateringservice op te starten. Door het aanbieden van prachtige gevulde plateaus speciaal ontworpen voor evenementen, heeft Pistolet Original nog een beetje meer het hart van zijn klanten veroverd. Perfect voor speciale evenementen of zaken-feestjes.

Pistolet Original Brussel Lightspeed

Een magisch kassasysteem

“Lightspeed is een magisch kassasysteem”, vertelt Valérie enthousiast. “Het is zo gebruiksvriendelijk en heeft zoveel functies wat het nog eenvoudiger maakt om onze prestaties te analyseren. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet naar de rapporten kijk.”

Geïnspireerd? Probeer 14 dagen gratis ons kassasysteem

Lightspeed Restaurant

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Management