Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Prachtige productfoto's in vier stappen

Prachtige productfoto's in vier stappen

Zou u de kwaliteit van uw productfoto’s willen verbeteren? Lightspeed-partner Remove the Background laat u in 4 stappen zien hoe u uw eigen fotostudio en set-up kunt maken. Lees snel verder en kom erachter hoe u zelfs met een laag budget écht indrukwekkende productfoto’s kunt maken.

Stap 1: het opzetten van een fotostudio

Een goede fotostudio is essentieel voor het nemen van goede productfoto’s. De meest gebruikte techniek voor het opzetten van een ‘studio’, is het gebruikmaken van natuurlijk licht. Door gebruik te maken van het daglicht dat via het raam naar binnenkomt, wordt het product dat u fotografeert geheel belicht. Deze techniek is bijvoorbeeld goed geschikt voor het nemen van foto’s van kleding, schoenen en sieraden.

Wat u nodig heeft:

productfoto's opzet

En hoe u het opzet:

productfotos-2.

Plaats de tafel dicht bij het raam, zodat er een zacht, natuurlijk licht over de producten valt. Zorg echter dat er niet teveel licht schijnt, aangezien dit de set teveel blootstelt en de producten op de foto’s van slecht zichtbaar zijn. Zorg dat u genoeg ruimte heeft om de tafel te verplaatsen, zodat u de perfecte lichtval kunt genereren.

Stap 2: plaatsing van het product

Voordat u het product op de witte achtergrond plaatst, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de producten schoongemaakt en voorbereid zijn voordat u ze fotografeert. Gaat u bijvoorbeeld schoenen fotograferen, zorg dan dat u deze grondig poetst zodat er geen stof of vuil meer op het product aanwezig is.

productfotos-3.-

De volgende stap is om het product direct in het midden, voor de camera te plaatsen. Voor veel producten, zoals schoenen, sieraden en gadgets, is het belangrijk om ze vanuit verschillende hoeken te fotograferen. Zorg dat u de producten gemakkelijk kunt roteren, zonder het statief van uw camera te hoeven bewegen.

Stap 3: het licht optimaliseren

Afhankelijk van het licht dat de kamer binnenkomt en de kleur van uw product, zou het nodig kunnen zijn om extra licht te creëren aan verschillende kanten van het product. Des te groter de lichtbron, des te meer licht er op het product valt.

In de afbeelding hieronder, zonder extra belichting (links) en met extra belichting (rechts). Zoals te zien is er veel minder sprake van schaduw op de extra belichte foto, en is het product beter zichtbaar.

productfotos-4.-

Met name bij het fotograferen van donkergetinte producten is het gebruik van extra belichting belangrijk, omdat dit ervoor zorgt dat de textuur en details van het product veel beter naar voren komen.

U kunt een additionele bron van licht creëren door een stuk (wit) piepschuim te plaatsen. Als het licht van het raam vanaf de linkerzijde van het product komt, plaats u het stuk piepschuim aan de rechterzijde – tegenover het raam dus. Het gevolg: wanneer het licht vanuit het raam naar binnen schijnt, weerkaatst het op het piepschuim en belicht het de andere, donkere zijde van het product.

Stap 4: de camera en het statief plaatsen

Verleng het statief totdat de top van het statief ongeveer gelijk staat met het tafeldek. Plaats vervolgens de camera op het statief en verstel indien nodig.

productfotos-5.-

  • DO: Zorg voor genoeg ruimte om het product bij het nemen van de foto (links).
  • DON’T: Voorkom dat uw product te dicht op de rand van de foto komt (rechts).

Als de camera is bevestigd, kunt u beginnen met het positioneren van het statief om de juiste positie voor de productfoto te creëren. Kijk hierbij door de viewfinder van de camera, gericht op de producten. Zorg dat het gehele product duidelijk in beeld komt, en laat genoeg witruimte om het product heen. Als u het gevoel heeft te dichtbij of ver weg van het product te zijn, kunt u gebruikmaken van de zoom-functionaliteit op de cameralens.

Het resultaat

productfoto's voor-na

Als alternatief…

Toch niet geheel tevreden met het resultaat van uw productfoto’s? U kunt altijd nog de Remove the Background app uit de Lightspeed App Store gebruiken, voor kwalitatieve productfoto’s en het verwijderen van achtergronden. U selecteert de productfoto’s van uw webshop die u wilt verbeteren en ontvangt de bewerkte foto’s binnen 24 uur, voor slechts €1,25 per afbeelding. Nadat u de bewerkte productfoto’s goedkeurt, vervangen ze automatisch de oude productfoto’s in uw webshop!

Over de auteur

Remove The Background is de Lightspeed-expert in het optimaliseren van productfoto’s. Op het Remove The Background-blog vindt u bruikbare tips en tricks voor webshopbeheerders, over hoe ze hun productfoto’s kunnen verbeteren.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Sales & Marketing

Bekijk meer onderwerpen