Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

Resto Heroes: Ron Simpson | The Avocado Show

Resto Heroes: Ron Simpson | The Avocado Show

In Resto Heroes lichten we Lightspeed klanten uit die een succesvolle horeca onderneming runnen. Hoe zijn zij begonnen en welke weg hebben deze ondernemers afgelegd? Hoe beheren zij hun zaken? En hoe helpt Lightspeed hen de zaak succesvol te runnen?

The Avocado Show opende vorig jaar maart officieel de deuren. In iets meer dan een jaar transformeerde dit kleine project “voor erbij” naar een wereldwijde hype en franchise concept. Ron Simpson en Julien Zaal creëerden een mono-restaurantconcept op basis van avocado’s. Voordat het restaurant openging, was The Avocado Show al een internationale hype, met miljoenen hits op Google en meer dan 75 franchise requests.

Intussen zijn er twee locaties in Amsterdam én eentje in Brussel. De opening in België is de eerste stap naar internationale franchising en is slechts het begin van een grote keten. Wij vroegen Ron Simpson naar het geheim achter het succes van The Avocado Show.

The Avocado Show

Hoe begon het concept van de Avocado Show?

The Avocado Show opende op 17 maart 2017 in Amsterdam. Julien & ik hebben een restaurant-concept bedacht dat zich op één ingrediënt focust: de avocado. We hebben chef Jaimie van Heije gevraagd ons te helpen bij het samenstellen van een geweldig menu. De aankondiging van de komst van het restaurant ging wereldwijd viraal en moesten we dus eerder dan verwacht openen. Het is gewoon al sinds de eerste dag waanzin.”

Wat maakt jullie concept zo uniek?

“We creëren gezonde en esthetische gerechten voor betaalbare prijzen. De combinatie van geweldige sfeer, lekkere gerechten en mooi design ga je niet zo snel elders vinden.”

Kun je ons vertellen over je franchise projecten?

“We ontvingen al vóór de opening 75 franchise aanvragen. Te bizar voor woorden! Daarom hebben we besloten om vanaf het begin het concept als internationaal franchise-concept neer te zetten. Het heeft ons meer dan een jaar gekost om het concept te definiëren, maar toen verkochten we onze eerste franchise in Brussel. Alles wordt dagelijks gecontroleerd en als we ergens mogelijkheden voor verbetering zien, implementeren we die meteen. In de toekomst willen we uitbreiden in alle grote steden in Europa en daarna… de rest van de wereld!”

The Avocado Show runt op Lightspeed Restaurant

Bent u de volgende?

The Avocado Show

Hoe helpt Lightspeed u dagelijks?

Lightspeed Restaurant geeft ons de vrijheid om ons menu aan te passen wanneer en hoe we maar willen. Met de mogelijkheid om aanpassingen aan elk gerecht toe te voegen, zien we tijdens het bestelproces echt een toename in snelheid en efficiëntie. Dit is essentieel in onze snelle, informele omgeving. De gebruikersinterface is zo eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, maar tegelijkertijd heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Wanneer we nieuwe werknemers inhuren, kunnen ze het systeem heel snel en makkelijk leren.”

Welke Lightspeed functies zijn het belangrijkst binnen The Avocado Show?

“De mogelijkheid om bestellingen rechtstreeks van tafel naar de bar en naar de keuken te sturen, bespaart ons enorm veel tijd in onze fast-paced restaurants. We houden ook van het feit dat het mogelijk is om verschillende prijzen aan hetzelfde artikel toe te wijzen, voor bestellingen ter plaatse of voor deliveryHet feit dat het personeel kan in- en uitklokken is een uitstekende tool voor tijd rapportering en geeft onze managers de kans om veel tijd te besparen in het controleren van planningen.”

The Avocado Show

Hoe vaak gebruiken jullie Lightspeed-rapporten?

“We gebruiken Lightspeed-rapporten dagelijks. Ze geven ons een uitstekend overzicht van de beste en slechtste prestaties, waardoor we snel beslissingen kunnen nemen over verbeteringen aan ons menu. Onze accountant maakt ook gebruik van de financiële rapportage, wat ons veel tijd, moeite en geld bespaart – omdat de rapporten allemaal automatisch worden berekend.”

Hoe kan data jullie helpen jullie bedrijf te laten groeien?

“Wat ontzettend helpt  bij het ontwerpen van menu’s zijn nauwkeurige cijfers en gedetailleerdere percentages. De waarde van data hangt er af van hoe je het analyseert, en Lightspeed geeft ons alle informatie die we nodig hebben.”

Wat zijn jullie toekomstige projecten?

Ons kookboek is net uitgekomen en onze mini-documentaire komt volgende maand uit en we hebben een aantal leuke dingen klaarstaan voor Kerstmis. We hebben begin volgend jaar ook groot nieuws. Dus hou ons in de gaten!”

Geïnspireerd? Probeer nu 14 dagen ons kassasysteem, zonder verplichtingen

Lightspeed Restaurant

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Nieuws & Updates

Bekijk meer onderwerpen