Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Wat u (misschien) heeft gemist tijdens Shopping Today

Op 24 september 2015 vond dé jaarlijkse update over e-commerce plaats: Shopping Today, een evenement georganiseerd door Thuiswinkel.org. Met meer dan 1.000 bezoekers en keuze uit ruim veertig sprekers was het een geslaagde editie.

Sfeervolle locatie

Het evenement vond plaats in De Fabrique te Utrecht, een locatie op zo’n 1.300 meter afstand van Station Maarssen. Toegegeven, ik had me vooraf niet goed ingelezen en dacht dit gemakkelijk te kunnen lopen, maar gelukkig had de organisatie pendeldiensten ingezet.

De honderd jaar oude mengvoederfabriek viel bij aankomst meteen op; een locatie die bij uitstek geschikt is voor zo’n groot evenement, met name vanwege de sfeer die deze industriële plek uitademt.

Opkomst

Het evenement was drukbezocht met een gevarieerd publiek aan partners, studenten, webshopeigenaren en klanten van Thuiswinkel.org en een groot aantal geïnteresseerden. Niet alleen het sprekersaanbod was goed verzorgd, maar ook de catering zorgde voor een geslaagde dag.

Sprekers

Naast het plenaire programma werden er vijf keynote sessies aangeboden en was er keuze uit ruim 36 parallelsessies.

Belangrijke keynote sprekers Jay Xie, Co-founder DigiDutch, en Ken Hughes, Directror Glacier Consulting, beten na de dagopening het spits af. Met name de laatste verzorgde een zeer interessante keynote, getiteld ‘The Digital Native Advance: A New Shopper DNA”. De presentatie was zeer goed opgebouwd en zat vol met humoristische voorbeelden en filmpjes, waardoor het erg prettig was om naar te luisteren.

sfeer2-558x279

De keynote van Jorij Abraham van ShoppingTomorrow ging in op de toekomst van marketplaces. Hij verwacht dat in 2020 40% van de online markt in handen zal zijn van marktplaatsen. Maar wat maakt marktplaatsen als Amazon en Alibaba zo succesvol? Volgens Abraham draait het allemaal om de experience, de grootte van het assortiment en de prijs.

De keynote van Gino Thuij, Industry Lead Fashion & Lifestyle bij GfK, gaf ons een update over de laatste feiten en cijfers van de e-commerce markt in Nederland. Wist u bijvoorbeeld dat het aantal online kopers steeds meer toeneemt en dat het afgelopen jaar maar liefst 87 procent van de Nederlanders iets online heeft gekocht? Ook de bestedingen per koper zijn met meer dan 20 procent gestegen. Voor de mensen die niet zoveel met cijfers hebben, hadden ze een leuke oplossing: een quiz met als prijs een gratis Twinkle event naar keuze.

Suzanne Ekel sloot af, maar was zeker niet de minste keynote spreker. Als Head of Marketing bij Twitter vertelde ze alles over hoe Twitter-conversaties kunnen leiden tot conversie. De dertig minuten vlogen voorbij, bij deze interessante sessie. ‘Make a connection, and not a sale’ was haar boodschap.

Parallel sessies

Tussen de keynotes door waren er parallelsessies georganiseerd, waar sprekers spraken over een specifiek e-commerce onderwerp.

In de eerste parallelronde bezocht ik de sessie van Eric Shriber. Deze goedlachse man leerde ik eerder die dag in de trein kennen en daar kwam ik er al snel achter hoeveel hij afweet van Branding en Loyalty. Het verbaasde me dan ook niet dat de presentatie leerzaam was.

In de tweede ronde bezocht ik Martijn Duynstee, Head of Business Development bij Dynacommerce en in de derde ronde liet ik mij bijpraten over de razendsnelle veranderingen in het online landschap door Simon Kram van Beslist.nl.

De laatste sessie die ik bezocht, was die van Marcel van Trier, Senior consultant bij Conquastor. Zijn presentatie liet zien hoe de conversie en klanttevredenheid kan worden verhoogd door te voldoen aan klantbehoeften. Een presentatie met veel enthousiastme en interactie.

Conclusie

Het is duidelijk: ik ben zeer enthousiast over deze editie van Shopping Today. Het is een perfecte plek om je te laten inspireren en zoveel mogelijk bij te leren over het e-commerce landschap. De organisatie kan naar mijn idee met trots terugkijken op een goed verlopen evenement!

Heeft u dit evenement gemist, en wilt u wel graag up-to-date zijn van alle e-commerce en online marketing trends? Kom dan naar SEOshop Connect Conference!

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates