Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Uitbreiding PostNL integratie Lightspeed

Uitbreiding PostNL integratie Lightspeed

Aan het verzenden van pakketten worden steeds meer eisen gesteld. Klanten verwachten dat hun pakketje afgeleverd wordt op een door hen gekozen tijdstip. Ze willen het pakketje vaak het liefst nog dezelfde dag in handen hebben of binnen een zelfgekozen tijdvak in de avond.

Het managen van deze verwachtingen wordt steeds belangrijker, zeker nu de feestdagen voor de deur staan. Welke verzendopties bied jij tijdens de check-out? Het aantal opties voor verzending speelt een cruciale rol in het beslissingsproces. PostNL springt in op deze verwachtingen van hun zakelijke klanten en de consumenten. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om deze nieuwe functionaliteit vanuit PostNL beschikbaar te maken binnen Lightspeed eCommerce.Zelfde dag-, zondag- en maandaglevering

In de vernieuwe integratie van PostNL met Lightspeed eCom is het mogelijk om bestellingen nog dezelfde dag te laten leveren, ‘Sameday Delivery’. Daarnaast kunnen webshopeigenaren ook zondag- en maandaglevering (zondagssortering) aanbieden aan hun klanten. (Neem hiervoor contact op met je PostNL accountmanager).

Aanleverdagen
Ook kun je aanleverdagen instellen. Zo weet PostNL precies wanneer de pakketten opgehaald moeten worden. Let op, het instellen van de aanleverdagen heeft impact op de uiteindelijke beschikbare leverdagen.

 

PostNL Lightspeed integratie

Meer bezorgopties met de vernieuwde PostNL integratie via Lightspeed.


Pakketautomaat
Voor consumenten is het mogelijk om een pakket te laten leveren via een PostNL pakketautomaat. Ideaal voor wanneer je niet vaak thuis bent, voor veel mensen is dit niet te vermijden. Met de vernieuwde integratie is het voor de consument ook mogelijk het pakket te laten leveren op bijvoorbeeld één van de grotere NS stations of Schiphol. De consument pikt dan het pakketje op wanneer hij of zij er zelf tijd voor heeft.

Visuele aanpassingen
Voor de consument hebben we het nog simpeler gemaakt om te kiezen voor een bepaalde bezorgoptie. Veel bestellingen gaan via een mobiele telefoon. De PostNL integratie in de mobiele checkout is daarop sterk verbeterd en brengt een optimale ervaring voor jouw klant. En gunstig voor de conversie!

Ticket pakbon printen opties Lightspeed eCom

Pakbonnen en verzendtickets krijgen meer opties in de vernieuwde PostNL integratie.


En er is nog meer:

  • Verzendingen in multi-collo (meerdere pakketten in één zending)
  • Verzendkosten worden beter weergegeven in de winkelwagen
  • Tijdens het printen kun je verzendopties kiezen (bijvoorbeeld ‘niet bij de buren bezorgen’)
  • Alle verzendetiketten in bulk printen (Bulk acties > Verzendlabels afdrukken)

Alle bovengenoemde wijzigingen zijn vanaf vandaag beschikbaar via de PostNL integratie in de Lightspeed back-office.
Meer informatie over het instellen van de PostNL module kun je vinden in de handleiding.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates