Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Update: zoekfunctie in uw backoffice verbeterd, gewijzigd gebruikersrecht, vreemde tekens in URLs

Gisternacht was er opnieuw een update met enkele nieuwe functies en functieverbeteringen. In deze blogpost beschrijven we de belangrijkste aanpassingen.

Zoeken in orders

Vanaf nu is het mogelijk om op verzendmethode te zoeken in uw orders. Op die manier kunt u gemakkelijk een overzicht maken van de orders die verzonden zijn met een specifieke verzendmethode.

Zoeken in retourzendingen

Ook de zoekfunctie in retourzendingen is uitgebreid. Vanaf nu kunt u ook zoeken op voor- en achternaam, zodat u retourzendingen nog gemakkelijker kunt vinden.

Gebruikersrecht ‘financial’

‘Financial’ is een gebruikersrecht dat u kunt toekennen aan een gebruikersaccount. Gebruikers met dit gebruikersrecht zijn vanaf nu de enige die de kostprijs kunnen aanpassen. De hoofdbeheerder van uw webshop heeft standaard dit recht, voor andere beheerders moet het recht worden toegewezen.

Vreemde tekens in URLs

Vreemde tekens werden tot nu toe niet goed weergegeven of zelfs weggelaten in de URLs. Dat leverde problemen op voor webshops in bijvoorbeeld Duitsland of Noorwegen. Dit hebben we nu opgelost en vreemde tekens worden vanaf nu goed weergegeven in de URL.

Om ervoor te zorgen dat de ‘nieuwe’ URLs met vreemde tekens ook goed geïndexeerd worden door Google, hebben we 301 redirects aangemaakt voor alle ‘oude’ URLs, waarvan de vreemde tekens niet goed getoond werden. U dient deze urls zelf altijd nog te controleren. U zult daardoor meer URLs zien in het redirects overzicht.

Voor developers: metafields

  • Metafields: Het is nu mogelijk om metafields aan te maken en te beheren.
  • Order webhooks: Bij het ophalen van de “order webhook” na een order krijgt u nu meer informatie tot 1 niveau diep (customer, invoices, shipments, products, metafiels, quote, event). Hierdoor zijn er geen extra calls meer nodig.

En verder…

  • De functie ‘wachtwoord opnieuw opvragen’ stuurt nu een nieuw automatisch aangemaakt wachtwoord in plaats van het oude bestaande wachtwoord.
  • Voor developers: UTF8 formatting voor URLs beschikbaar via de API.
  • De problemen met de PayPal Express-integratie zijn opgelost.
  • Wanneer de locatie van uw klant onbekend was, werd automatisch ‘Afghanistan’ als locatie weergegeven. Nu wordt in dat geval de locatie van de reseller ingevuld. Als u dus een webshop in Duitsland heeft, zal in dat geval ‘Duitsland’ als locatie worden weergegeven (alleen als de locatie niet bekend is).
  • Custom status zit nu ook in het exportbestand.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates