Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Verhoog uw omzet met Shopping Apps

Verhoog uw omzet met Shopping Apps

Mobiele apps nemen online sales over: wereldwijd verlopen 44% van alle online verkopen via een shopping app. De tijd dat u een mobiele app kon afdoen als een ‘bij-dingetje’ ligt ver achter ons. Het is een belangrijke pijler voor het succes vanu uw webshop. En lucratief: de kans op een herhaalbezoek is tweemaal zo groot en conversies zijn zelfs ruim drie keer groter in vergelijking met een mobiele website zonder shopping app (Criteo, 2017).

Bespaar 50.000 Euro, zonder compromis

Het roept wel een dilemma op, want de maatwerkontwikkeling van apps is prijzig. De kosten overschrijden vaak al snel € 50.000. Een flinke investering dus. De goedkopere alternatieven zijn beperkt qua mogelijkheden en qua uiterlijk. U wilt toch ook niet dat uw website er precies zo uitziet als die van uw concurrent?

Apps zijn voor uw klanten een stap vooruit, niet achteruit. Ze willen uw app gebruiken omdat ze er méér mee kunnen, omdat ze er waarde uit kunnen halen. U moet dus hoge eisen stellen aan uw app: razendsnel met een fantastische GUI (Graphical User Interface). Het moet een fijne winkelervaring bieden aan uw klanten, zonder compromissen.

Verhoog uw omzet met Shopping Apps

Daarom Apptonize

Vanuit deze overtuiging hebben we Apptonize opgericht. We wilden alle voordelen van maatwerk-apps bieden, maar dan betaalbaar. En dat is ons gelukt. Met een handvol developers hebben we twee jaar lang aan de ideale appfabriek gewerkt. Met deze oplossing bieden we nu goede en snelle apps, met verschillende designs op maat.

Elk klein detail heeft onze aandacht gekregen. Als uw gebruikers in milliseconden wilt laten zoeken en filteren in duizenden artikelen moet elk stukje data geoptimaliseerd zijn. Het resultaat is dat onze apps sneller zijn dan die van Zalando, Bol.com, Bijenkorf, noem maar op.

Business kans voor Lightspeed shops

In de beginfase hebben we zeven e-commerce platforms uitgebreid getest. Lightspeed is veruit de beste, met veel functionaliteiten en uitstekende technische API’s (Application Programming Interface) om mee te werken. Het gevolg is dat alleen Lightspeed webshops momenteel hun klanten kunnen bedienen met de apps van Apptonize.

Webshops als Hairandbeautyonline, Hipdekbedovertrek en Lofty Manner zijn al enthousiaste klanten van Apptonize. Wij groeien mee met de ambities voor uw webshop. Als jij nieuwe functionaliteiten nodig hebt, zorgen wij daarvoor.

Verhoog uw omzet met Shopping Apps

De Lofty Manner fashion app, by Apptonize

Verwerf nieuwe klanten via shopping apps

Iedere webshop eigenaar weet dat Mobile intussen het belangrijkste kanaal is voor verkopen. Daarom gaan ze hun webshop optimaliseren voor mobile, maar daarmee bent u er nog niet.
Een grote groep mensen gaat rechtstreeks naar de Appstore en Google Play en doet daar een zoekopdracht. Let wel: die gaan dus niet meer naar Google. 65% van alle app downloads op iOS komt door het zoeken in de Appstore. Voor Google Play is dit vergelijkbaar. Combineer dit met het gegeven dat in Nederland ongeveer de helft van alle mobile sales wordt gegenereerd door mobile apps, en de omvang van deze markt wordt duidelijk.
Een goede Appstore Search Optimization (ASO) is daarom net zo essentieel als een goede SEO. Bij Apptonize denken we dagelijks na over manieren hoe we webshop eigenaren kunnen helpen bij het vergroten van het aantal app-downloads. We lichten drie slimme functies toe:

Verhoog uw omzet met Shopping Apps

Share-functie

Het is heel belangrijk dat mensen een product kunnen delen via WhatsApp, Facebook en andere sociale media. Maar als deze share-link verwijst naar uw website en niet naar uw app, groeit het aantal gebruikers van uw app niet. Daarom zorgen wij ervoor dat de share-functie gebruikers verwijst naar de productpagina in de app, en niet de website.

Promotie via Facebook

Met dezelfde technologie kunt u producten op Facebook promoten en koppelen aan de productpagina in de app. Zo kunt u gratis app-downloads promoten via Facebook, Instagram, Snapchat, etcetera.

App-specifieke kortingen

“20% korting op uw eerste bestelling via onze de app”. Een goede incentive om de app te installeren. Maar dan moet u er wel voor zorgen dat de kortingscode ook echt alleen in de app werkt. Apptonize maakt dit mogelijk.

Verdien meer aan bestaande klanten

Omzet verhogen via bestaande klanten is gemiddeld zeven keer goedkoper dan via nieuwe klanten. Alle reden om klantenbinding prioriteit te geven. Stuur wekelijks een Pushbericht uit, één van de bijkomende voordelen van een app. 65% van de mensen die pushberichten ontvangen, gebruiken de app binnen dezelfde maand.

De kwaliteit van de app zelf is doorslaggevend voor het succes ervan. Dit is ook de reden dat Apptonize veel aandacht besteedt aan details. Uiteraard kan een

goede shopping app niet zonder Wishlist, maar er is meer.

Herhaalaankopen

Hoe makkelijk is het als u vanuit uw eerdere bestellingen hetzelfde product nog een keer kan aanschaffen. Ook een mooie feature is dat u conversie verhoogt.

Inzicht in uw voorraden

“Nog maar 1 op voorraad!” Een goede manier om uw conversie te verhogen. Daar is een realtime koppeling voor nodig tussen de app en de backend van Lightspeed, waar we voor hebben gezorgd.

Optimalisatie van de checkout

Op basis van uitgebreid onderzoek hebben we het bestelproces geoptimaliseerd. In enkele kliks is het geregeld. Resultaat: hogere conversie en omzet.

Tijd voor een app

85% van alle mensen geeft aan liever een app te gebruiken dan een mobiele website. We zijn in het mobiele tijdperk. Wordt het geen tijd voor een mobiele app voor uw shop?

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Sales & Marketing