Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

De nieuwe bpost integratie geeft uw klanten ongekende mogelijkheden

Bent u een Belgische webwinkelier of levert u vanuit België? Dan hebben we goed nieuws voor u! Vanaf vandaag zijn de verzendmogelijkheden via bpost voor SEOshop webwinkeliers nog gemakkelijker. In deze blogpost bespreken we alle voordelen.

De voordelen voor uw klanten

Wanneer u de bpost integratie in uw backoffice activeert (ALGEMEEN > Instellingen > bpost Shipping Manager), dan zien uw klanten de volgende verzendmethoden in het checkout proces.

Verzendopties

Thuislevering

Wanneer uw klant kiest voor thuislevering, dan kan hij zelf kiezen op welke dag het product geleverd moet worden. Levering van de bestelde producten is altijd tussen 8 uur ‘s ochtends en 1 uur ‘s middags.

Op een afhaalpunt

Wanneer uw klant ervoor kiest om het bestelde product op een afhaalpunt te laten leveren, kan hij zelf een afhaalpunt kiezen. Hierbij worden alle dichtstbijzijnde postkantoren in België getoond. Uw klant kan het afhaalpunt op de plattegrond aanklikken, waarna deze wordt gemarkeerd aan de rechterkant, of klikken op een afhaalpunt aan de rechterkant, waarna deze wordt gemarkeerd op de plattegrond.

Afhaalpunten

Bovendien kan hij via e-mail of SMS op de hoogte gebracht worden van de levering. Dit laatste is mogelijk wanneer uw klant zijn mobiele nummer heeft ingevuld in de eerste stap van het checkout proces. Dit nummer dient wel een Belgisch mobiel telefoonnummer te zijn.

Wanneer de verzendlabel wordt aangemaakt, wordt deze geadresseerd aan het afhaalpunt met daarbij uw klant vermeld als ontvanger.

In een pakketautomaat

Tenslotte kunnen uw klanten hun bestelling laten afleveren in een pakketautomaat, zodat ze het op ieder gewenst moment kunnen ophalen; 24 uur per dag. Uw klant heeft hiervoor wel een bpack 24/7 account nodig, dat hij direct gratis kan aanvragen. Met het bpack 24/7 account heeft uw klant 24 uur, 7 dagen per week toegang tot de aan hem toegewezen pakketautomaat. Zodra het product is geleverd, kan hij het product zelf uit de pakketautomaat halen.

Bpost pakketautomaat

Klanten kunnen op (bijna) iedere gewenste manier betalen. Alleen credietbetalingen zijn niet beschikbaar (waaronder AfterPay).

bpack World

Met bpack World kunt u pakketten tot 30 kg naar het buitenland verzenden. Het netwerk bestaat uit meer dan 190 landen en u kunt uw pakket volgen met de handige track & trace code.

Voor het instellen van prijzen voor bpack World dient u gebruik te maken van de functie Transporteur prijzen, die u in uw backoffice vindt. Verderop in dit artikel leest u hier meer over. Een uitgebreide omschrijving vindt u daarnaast in onze handleiding.

Instellen van bpost in uw backoffice

Voor de integratie met bpost heeft u allereerst een account nodig bij bpost. Zodra u dit account heeft aangevraagd, krijgt u een account ID en een passphrase. Deze gegevens kunt u invullen in uw backoffice onder ALGEMEEN > Instellingen > bpost.

Uitleg instellingen

 • Gratis levering vanaf: hier kunt u aangeven vanaf welk bedrag u gratis levering wilt aanbieden. Als u dit niet wilt, dient u hier een hoog bedrag in te vullen.
 • Activatie: hier kunt u aangeven welke services van bpost u wilt aanbieden. Hierbij kunt u kiezen uit [email protected] (thuislevering), [email protected] (op een afhaalpunt), bpack 24/7 (in een pakketautomaat) of bpack World (wereldwijde verzendingen).
 • Aantal afhaalpunten in de checkout: hiermee kunt u aangeven hoeveel afhaalpunten er maximaal aan een klant getoond mogen worden.
 • Afleverdatum kiezen: hier kunt u aangeven of u de mogelijkheid aan uw klanten wilt bieden om een specifieke afleverdatum te kiezen
 • Aantal getoonde afleveringsdata: dit is het aantal keuzemogelijkheden dat u uw klanten geeft op het gebied van afleveringsdata.
 • Levering volgende dag tot en met: hier vult u het tijdstip in waarop u nog levering op de volgende dag kunt garanderen. Als u hier bijvoorbeeld 15:00 invult, kunnen klanten tot 3 uur ‘s middags bestellen om de bestelling de volgende dag geleverd te krijgen.
 • Dagen tussen bestelling en verzending: wanneer u hier 0 invult, worden producten de volgende dag geleverd. Wanneer u hier 2 invult en bij de vorige stap 15:00, dan worden bestellingen tot 3 uur ‘s middags twee dagen later geleverd.
 • Afzender adres: hier kunt u het adres invullen van uw magazijn. Let op: dit dient altijd een Belgisch adres te zijn.
 • Prijsmatrix: hier kunt u de prijzen per gewicht invullen. Prijzen voor bpack World dient u onder Instellingen > Carrier prijzen in te vullen.

Het ontvangen van orders

Orders via de bpost integratie komen binnen in uw orderoverzicht. Op dat moment zijn deze nog niet aangemeld bij bpost. U kunt deze op de volgende manier aanmelden:

 • Handmatig openen: wanneer u de order met een muisklik opent, wordt de order aangemeld bij bpost.
 • Pakbon printen: ook wanneer u een pakbon print, wordt de order automatisch aangemeld bij bpost.
 • In bulk: Wanneer u in het orderoverzicht meerdere orders aanvinkt en vervolgens op het drop-downmenu ‘Met geselecteerd’ klikt, worden orders in bulk bij bpost aangemeld.

U kunt de orders nu verwerken zoals u dat gewend bent.

Per land en per gewichtsklasse prijzen instellen

Met de optie ‘carrier prices’ die u onder uw instellingen in het backoffice vindt, kunt u prijzen per land en per gewichtsklasse instellen. Bovendien kunt u met deze optie prijzen instellen die de prijzen op het niveau van de verzendpartij overschrijden. Zodra u deze dus activeert, zal uw webwinkel deze prijzen hanteren en niet de prijzen die u heeft ingesteld in de prijsmatrix van bijvoorbeeld bpost en PostNL.

Deze functie is belangrijk voor het instellen van bpack World. Wanneer u dit niet instelt – en alleen bpack World activeert onder ALGEMEEN > Instellingen > bpost Shipping Manager – dan zal bpack World niet werken.

Carrier prices

Tenslotte

Om ervoor te zorgen dat bpost integratie optimaal functioneert, dient u rekening te houden met de volgende punten:

 • Het uitleveradres moet in België liggen. Uw magazijn dient een Belgisch adres te hebben. Is dat niet het geval, dan werkt de integratie niet.
 • Voor bestellingen buiten de EU is een CN23 formulier nodig. U kunt dit formulier printen in de backoffice van bpost.

Alle voordelen op een rij

Nog één keer alle voordelen op een rij:

 • Levering thuis, op een kantoor of in een pakketautomaat
 • Keuze uit alle dichtstbijzijnde postkantoren via een plattegrond
 • Keuze in aflevermoment
 • Notificatie van levering via e-mail of SMS
 • Keuzevrijheid in betaalmethoden
 • Prijzen instellen per land en gewichtsklasse via de optie ‘carrier prices’

Bestaande gebruikers van de bpost integratie hoeven niets te doen en beschikken vanaf nu direct over deze voordelen

Met de nieuwe bpost integratie geeft u uw klanten een ongekende klantervaring! Vraag een account aan bij bpost en activeer hem direct in uw backoffice.

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Nieuws & Updates