Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

Horeca

3 voordelen van een Self-Order Menu in uw horecazaak

3 voordelen van een Self-Order Menu in uw horecazaak

Steeds meer bedrijven automatiseren hun diensten. Denk aan de self-checkout in de supermarkt, online inchecken bij luchtvaartmaatschappijen en bankbetalingen zonder pincode. Met technologie weten bedrijven hun efficiëntie te optimaliseren en wachttijden te verkorten.

In de horeca zien we technologie steeds vaker terugkomen. McDonald’s was één van de eerste restaurants die een zelfbedieningskiosk gebruikte. Maar ook voor kleine horecazaken is technologie steeds toegankelijker. Technologie ontwikkelt zich dagelijks verder: processen worden geautomatiseerd en klanten zien efficiëntie stijgen.

U kan hier ook voordeel uit halen. Start met het bestelproces – een Self-Order Menu helpt hierbij. Zoals de naam al verklapt, plaatsen gasten zelf hun bestelling. Hieronder zijn 3 voordelen!

voordelen van een Self-Order Menu

1. Het einde is in zicht: geen lange wachtrijen meer

Als u een fastfoodconcept heeft, bent u vast wel bekend met lange wachtrijen tijdens de lunch. Gasten willen gewoon een snelle hap eten. Met een Self-Order Menu kunnen ze meteen hun bestelling plaatsen wat wachttijden aanzienlijk verkort.

Een Self-Order Menu biedt ook voordeel bij ”besluiteloze” gasten. Die kunnen namelijk op hun eigen tempo het menu doorbladeren, zonder andere gasten onnodig lang in de rij te laten staan.

Een ideale oplossing voor verschillende soorten gasten dus. Wie haast heeft, kan direct bestellen. Wanneer je niet weet wat je wilt kan je op je gemak het menu bekijken en de gedetailleerde productbeschrijvingen lezen.

voordelen van een Self-Order Menu

2. Efficiënte medewerkers: hoogstaande service

Toen de eerste self-service diensten in beeld kwamen, had men verschillende meningen. Sommigen zagen dit als een voorbeeld van robotisering – robots zullen het werk van mensen steeds meer overnemen. Maar maak u geen zorgen.

Het gebruik van een Self-Order Menu kan zorgen voor meer bestellingen. Met haarscherpe foto’s en beschrijvingen maakt u het digitale menu visueel aantrekkelijk. En dát nodigt mensen uit om te bestellen.

Die extra bestellingen vragen dus om meer keukenpersoneel. Daarnaast kunnen andere medewerkers worden ingezet om gasten te vermaken. Niet lang, want het gerecht komt dankzij een Self-Order Menu veel sneller op tafel.

voordelen van een Self-Order Menu

Hoewel technologie het nodige aantal serveerders en kassamedewerkers zal verminderen, zal menselijk contact nooit helemaal vervangen worden. ”Mensen willen niet uitsluitend worden verder geholpen met technologische snufjes of robots. ,” zoals in dit artikel van DataNews wordt vermeld, ”Mensen willen mensen.”

3. Meer flexibiliteit en vrijheid: goed voor de omzet

Self-Order Menu’s zijn flexibel en passen zich aan op uw horecaonderneming. Zo hoeft u bij elke kleine menuwijziging geen nieuwe menu’s af te drukken; via het systeem kan u wijzigingen rechtstreeks doorvoeren. U bespaart naast tijd ook nog eens papier en inkt. Goed voor de zaak en voor het milieu.

En omdat het Menu zo makkelijk verandert kan worden, kan u het inzetten als marketingtool. Zet de dagspecial op de voorpagina en verleid klanten met een verrukkelijke cheesecake of pastagerecht. Wijzig het menu nogmaals wanneer een nieuw seizoen of evenement begint. Heeft de chef een nieuw recept bedacht? Promoot het gerecht op de iPad. En als dat geen omzet genereert, probeert u het gewoon nogmaals met een ander gerecht. Dankzij de flexibiliteit van een digitaal menu is het zo simpel!

Self-Order Menu bij Lightspeed

Heeft u momenteel een Lightspeed Restaurant kassasysteem of bent u van plan binnenkort met ons kassasysteem te werken? Als u interesse heeft om een Self-Order Menu te gebruiken, kan u tips navragen bij uw contactpersoon; die helpt u graag verder.

Het Self-Order Menu heeft 2 variaties:

  • Kiosk-modus: de klant bestelt en betaalt direct op de iPad. De bestelling wordt direct naar de keuken gestuurd. Ideaal voor restaurants met een snelle dienstverlening. Lees hier meer over Kiosk-modus.
  • Tafel-modus: De iPad is gelinkt aan een specifieke tafel. Een klant kan op elk moment tijdens de maaltijd nieuwe bestellingen plaatsen. Als de klant aangeeft te willen betalen, verwerkt de ober de betaling aan tafel. Lees hier meer over Tafel-modus.

 

Bekijk hieronder een video over Lightspeed Self-Order Menu in Tafel-modus.

Neem contact op met één van onze experts; hij of zij zal u graag meer vertellen over de mogelijkheden voor uw horecazaak. Extra hulp nodig bij de opzet? Bekijk dan onze Support pagina of dien een aanvraag in. Wij zullen u doorverbinden met de correcte Support medewerker.

Self-Order Menu

Voor de klant, het personeel en voor jou.

 

 

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp:
Technologie

Bekijk meer onderwerpen