Typ hierboven en klik Enter om te zoeken. Klik Esc om te annuleren.

eCommerce

Whiskysite.nl - "Via een app bieden we onze klanten mobiel bestelgemak"

Whiskysite.nl - "Via een app bieden we onze klanten mobiel bestelgemak"

Zoals op het Mobile World Congress begin dit jaar al naar voren kwam; eindgebruikers anno 2016 verwachten een consistente omnichannel ervaring. Ofwel een consistente off- en online ervaring over verschillende kanalen: winkel, website & mobiel. Lightspeed-klant whiskysite.nl ging in zee met PocketShop, een platform waar je voor een lage maandelijkse prijs een mobiele app kan aanbieden in de iOS App Store & Google Play Store. Denk je na over verkopen via een extra verkoopkanaal? Lees dan het verhaal van whiskysite.nl in dit blogpost.

Waarom mobiel?

Whiskysite.nl beschikt al over een responsive webshop en een fysieke winkel. We vroegen Jack van Whiskysite.nl waarom hij koos voor een mobiel kanaal. “Aangezien meer dan 53% van het internetverkeer via mobiel loopt, vonden we dat we onze klanten meer moesten bieden op mobiel gebied. Mobiel gebruikersgemak is belangrijk en dan is alleen een responsive site niet voldoende.”, aldus Jack.

Jack verklaart verder dat Whiskysite.nl graag vernieuwend wil zijn en haar klanten centraal staan. “We willen klanten zo hoog mogelijke service en bestelgemak bieden, ook op hun mobiele telefoon. Met een native shopping app zijn we helemaal in deze missie geslaagd. De shopping app is daarnaast goed voor de uitstraling van ons merk. De app-gebruikers komen uit alle delen van Europa en de meertaligheid van de app is daarbij een groot voordeel.”

pocketshop-cs-01

Wat levert het op?

“Wij hebben inmiddels meer dan 3.000 downloads van de app. En meer dan 96% van de klanten die de app heeft gedownload blijft hem gebruiken en dat doen ze ook nog eens heel regelmatig met meer dan 5 bezoeken per maand. Wij versturen nu ook pushberichten naar onze klanten en zien dan een piek in het aantal app gebruikers. Dat is heel handig voor promotieberichten.”

Pushberichten zijn een enorm sterk middel om gebruikers terug te halen naar je webshop. Uit onderzoek blijkt dat 49.8% van de mobiele gebruikers aanvinken dat ze push berichten willen ontvangen na het downloaden van een app.

pocketshop-cs2-02

Whiskysite over PocketShop

“Het contact met PocketShop verloopt heel soepel. Ik heb geen omkijken naar de shopping app. Dagelijks voer ik veranderingen door in de webshop en die worden naadloos overgenomen in de app. Wij hebben er dus geen onderhoud aan. De meertaligheid is van grote meerwaarde voor mijn buitenlandse klanten. Dat de app native is maakt hem extra snel en gebruiksvriendelijk.”

Wij hebben gekozen voor een shopping app van PocketShop, omdat wij onze klanten mobiel bestelgemak willen bieden. – Jack, eigenaar van Whiskysite.nl

Over Whiskysite.nl

Whiskysite.nl is onderdeel van de Druiventuin met 1.580 whisky’s in het assortiment, met een fysieke winkel in de Merenwijk in Leiden. Het verlenen van service staat hoog in het vaandel. Regelmatig worden er whisky- en wijnproeverijen georganiseerd.

Conclusie

Een mobiele native app is een sterk extra verkoopkanaal als de producten die je verkoopt geschikt zijn voor een herhaalaankoop. Via PocketShop synchroniseert je Lightspeed webshop direct in de app, waardoor je voor weinig geld binnen een paar weken een mobiele app in de App Stores hebt staan. Benieuwd naar de voordelen van een mobiele native app na het lezen van dit blogpost? Kom in contact met PocketShop en bespreek de mogelijkheden.

pocketshop-175x175x2-2-3

Nieuws en handige tips, speciaal voor u.

Alle tools om uw onderneming te doen groeien, rechtstreeks in uw inbox.

Meer van dit onderwerp: Management