Avini | Antwerpen

Thomas De Decker en zijn echtgenote Eline Aloy openden in 2015 wijnbar Avini in Antwerpen. In zowel Avini als het Londense Negozio Classica kunnen klanten wijn proeven én kopen. Naast het runnen van de wijnbars beheren ze de distributie van Avignonesi wijn via distributiehuis Classica International. Lees hier hoe mede-eigenaar Thomas De Decker zijn internationale onderneming efficiënt beheert met Lightspeed.

Een uniek concept

Het portfolio van Classica International bevat naast Avignonesi ook kleinere Italiaanse wijnhuizen die dezelfde filosofie meedragen als Avignonesi. De focus ligt vooral op bio wijn, wat door consumenten steeds meer geapprecieerd wordt. Doordat de wijnen rechtstreeks uit Italië worden ingevoerd, wordt in Avini een selectie van zo’n 40 wijnen per glas aangeboden aan een scherpe prijs.

Voor elke klant vinden we een wijn op maat van zijn eigen voorkeuren. Indien de klant niet 100% zeker is welke wijn te kiezen, bieden we hem de mogelijkheid om eerst een proevertje te krijgen om zo zijn ideale wijn uit te kiezen.
Thomas De Decker - Oprichter Avini & Sales Director Classica International

De opkomst van wijnbars

In steden zoals Londen en New York openden de afgelopen jaren massaal winebars. Dit zijn bars waar vooral wijn centraal staat (soms enkel bio- en natuurwijnen) en waar vaak ook kleine gerechten aangeboden worden. In Antwerpen staat deze trend nog in de kinderschoenen, en als bijgevolg is Avini verantwoordelijk om een steentje bij te dragen aan de wijnbeleving in Antwerpen.

De consument wordt beter en beter geïnformeerd en vertoont ook meer interesse in gezonde eet- en drinkgewoontes. Op ons menu staat aangegeven welke wijnen, bio of biodynamisch zijn en we proberen dit door te trekken in de andere producten op onze kaart.
Thomas De Decker - Oprichter Avini & Sales Director Classica International

Lightspeed, een kassa op maat

Door het grote aanbod van wijnen bij Avini zocht Thomas een kassa die de complexiteit van hun aanbod aankon. Na 3 jaar en verscheidene POS leveranciers kwamen ze uit op Lightspeed, die een op maat gemaakte databank kon aanleveren. Deze is zo gemaakt dat er weinig training aan te pas komt, zodat nieuwe werknemers er zonder probleem mee aan de slag kunnen.

Lightspeed is zeer overzichtelijk en intuïtief en heeft zeer goed ingespeeld op onze vraag. Ondanks de complexiteit van ons aanbod hebben ze een databank kunnen opmaken die voor iedereen heel handig in gebruik is en vanop afstand kan worden aangepast.
Thomas De Decker - Oprichter Avini & Sales Director Classica International

Internationaal ondernemen met Lightspeed.