Avini powered by Lightspeed since 2017

Avini

Thomas De Decker en zijn echtgenote Eline Aloy openden in 2015 wijnbar Avini in Antwerpen. In zowel Avini als het Londense Negozio Classica kunnen klanten wijn proeven én kopen. Naast het runnen van de wijnbars beheren ze de distributie van Avignonesi wijn via distributiehuis Classica International.

Type onderneming

Wijnbar

Producten

Lightspeed Restaurant

Locatie

Antwerpen

Een uniek concept.

Het portfolio van Classica International bevat naast Avignonesi ook kleinere Italiaanse wijnhuizen die dezelfde filosofie meedragen als Avignonesi. De focus ligt vooral op bio wijn, wat door consumenten steeds meer geapprecieerd wordt. Doordat de wijnen rechtstreeks uit Italië worden ingevoerd, wordt in Avini een selectie van zo’n 40 wijnen per glas aangeboden aan een scherpe prijs.

De opkomst van wijnbars.

In steden zoals Londen en New York openden de afgelopen jaren massaal winebars. Dit zijn bars waar vooral wijn centraal staat (soms enkel bio- en natuurwijnen) en waar vaak ook kleine gerechten aangeboden worden. In Antwerpen staat deze trend nog in de kinderschoenen, en als bijgevolg is Avini verantwoordelijk om een steentje bij te dragen aan de wijnbeleving in Antwerpen.

Lightspeed, een kassa op maat.

Door het grote aanbod van wijnen bij Avini zocht Thomas een kassa die de complexiteit van hun aanbod aankon. Na 3 jaar en verscheidene POS leveranciers kwamen ze uit op Lightspeed, die een op maat gemaakte databank kon aanleveren. Deze is zo gemaakt dat er weinig training aan te pas komt, zodat nieuwe werknemers er zonder probleem mee aan de slag kunnen.

Internationaal ondernemen met Lightspeed