Crevette Records

Brussel - België

Waar muziek tegenwoordig voornamelijk online wordt beluisterd en gedownload zijn er toch nog steeds zaken te vinden die bewijzen dat niet alles online dient te gebeuren. Crevette Records is zo’n platenzaak. Opgericht in 2016 door Pim Thomas en gevestigd in de Blaesstraat - een klein straatje in de bekende Marollenwijk in Brussel - is deze zaak er om de platenliefhebber te kunnen bekoren.

Eigen niche

Eigen niche

"Toen ik op zoek was naar mijn eerste job, stelde ik mijzelf de vraag of ik niet gewoon mijn eigen werk kon creëren." Na een half jaar zoeken vond de eigenaar eindelijk een locatie waar hij voor wou gaan. Hoewel er ook andere platenzaken te vinden zijn in Brussel heeft elke platenzaak zijn eigen niche waarop wordt gefocust. Zo heeft ook Crevette zijn eigen niche. Hun focus is gericht op house, minimal, techno, elektronische ambient en experimental maar er is ook een aparte vleugel te vinden met disco, soul en jazz.

Meer dan alleen een platenzaak

Meer dan alleen een platenzaak

Pim kent elke plaat die hij verkoopt en met zijn zaak wil hij vooral een plaats creëren waar klanten nieuwe muziek kunnen ontdekken. Met enkele platendraaiers aan de ingang alsook de mogelijkheid om een drankje te nuttigen, bieden zij de klanten de ideale omgeving om nieuwe muziek te ontdekken en ter plekke te luisteren.

Brusselse diversiteit

Brusselse diversiteit

Pim koos voor Brussel omdat hij zelf afkomstig is uit Brussel, voeling heeft met de scene en veel mensen uit de buurt kent. Een grote sterkte die Brussel biedt is volgens Pim de grote verscheidenheid aan mensen, talen, en culturen. Dit betekent dat niet alleen dj’s Crevette binnenstappen, maar alle soorten en leeftijden de weg vinden naar Crevette.

“We werken met zeer veel leveranciers en dankzij het kassasysteem is het zeer gemakkelijk om te kijken bij welke leverancier een bepaalde plaat beschikbaar is.”
- Pim Thomas, Crevette Records

Werken met Lightspeed

Werken met Lightspeed

Crevette heeft bewust geen online winkel,net omdat hij de mensen naar zijn fysieke winkel wil lokken en daar te laten ontdekken. Het kassasysteem van Lightspeed helpt Pim om zijn voorraad te beheren. “We werken met zeer veel leveranciers en dankzij het kassasysteem is het zeer gemakkelijk om te kijken bij welke leverancier een bepaalde plaat beschikbaar is. Op die manier kunnen mensen die op zoek zijn naar iets specifiek snel geholpen worden.”