Hockey Nation powered by Lightspeed since 2016

Hockey Nation

Bij Hockey Nation draait alles om één sport: hockey. Bij gebrek aan een hockey-winkels die zowel kwalitatieve producten als goede service aanboden besloten Roy en Scott Brocken, Erik Devis en Filip Baute het heft in eigen handen te nemen en een gespecialiseerde hockey concept store te openen.

Type onderneming

Sportzaak

Producten

Lightspeed Retail
Lightspeed eCom

Locatie

Antwerpen

Bijzonderheden

2 stores bij Braxgata & R.Antwerp.HC hockeyclubs

Voor hockeyers, door hockeyers.

Hockey Nation is in 2014 ontstaan uit het verlangen naar een waardige aanbieder van alles wat met hockey te maken heeft. Hockeyers van alle niveaus, alsook hockeyclubs, kunnen bij Hockey Nation uit een ruim hockey-gamma kiezen. Ook kunnen zij, alvorens producten aan te kopen, deze eerst testen op het indoor veld van 60 vierkante meter. Elk product wat hier verkocht wordt staat in het teken van één sport.

Verschillende locaties, één systeem.

Naast de flagship store in Antwerpen, zijn er twee kleinere stores in de hockey clubs Braxgata en Royal Antwerp HC. Deze worden ook gerund op Lightspeed omdat Scott op zoek was naar een kassasysteem waarmee de verschillende filialen samen onder één dak beheerd konden worden. Op deze manier kunnen alle medewerkers zien wat er besteld is bij leveranciers en wat de status is, waardoor interne communicatie vrijwel overbodig is.

Slimmere inkoopbeslissingen door data.

Bij een zaak met een grote hoeveelheid producten zoals Hockey Nation hoort een kassasysteem dat uitgebreide data rapporten kan uitdraaien. Retailers die een goed overzicht hebben van hun cijfers maken nu eenmaal betere aankoopbeslissingen. Op deze manier hebben ze steeds de juiste hoeveelheid voorraad, wat klanttevredenheid en -loyaliteit verhoogt.

"Rapporten, overzichten en statistieken zijn voor ons zeer belangrijk om te weten welke producten goed verkopen en welke minder. Hiermee kunnen wij de balans van opmaken voor toekomstige aankopen. "

Scott Brocken - Mede-eigenaar Hockey Nation

Multi-store ondernemen met Lightspeed