Hockey Nation | Antwerp

Op de Waalse Kaai in Antwerpen bevindt zich Hockey Nation, een winkel waar alles draait om één sport: hockey. De winkel is een ware schatkamer voor hockeyspelers en -fans. Bij gebrek aan een hockey-winkels die zowel kwalitatieve producten als goede service aanboden besloten Roy en Scott Brocken, Erik Devis en Filip Baute het heft in eigen handen te nemen en een gespecialiseerde hockey concept store te openen. Mede-eigenaar Scott Brocken vertelt ons hoe ze hun zaken runnen met Lightspeed.

Voor hockeyers, door hockeyers

Hockey Nation is in 2014 ontstaan uit het verlangen naar een waardige aanbieder van alles wat met hockey te maken heeft. Hockeyers van alle niveaus, alsook hockeyclubs, kunnen bij Hockey Nation uit een ruim hockey-gamma kiezen. Ook kunnen zij, alvorens producten aan te kopen, deze eerst testen op het indoor veld van 60 vierkante meter. Elk product wat hier verkocht wordt staat in het teken van één sport.

De kennis en ervaring die wij bieden vind je niet in algemene sportwinkels, het is advies door hockeyers voor hockeyers. Wij werken enkel met A-merken waar we volledig achterstaan. Het verkoopproces met onze klanten is gericht op hun noden en niet enkel op het product met de grootste marge.
Scott Brocken - Mede-eigenaar Hockey Nation

Verschillende locaties, één systeem

Naast de flagship store in Antwerpen, zijn er twee kleinere stores in de hockey clubs Braxgata en Royal Antwerp HC. Deze worden ook gerund op Lightspeed omdat Scott op zoek was naar een kassasysteem waarmee de verschillende filialen samen onder één dak beheerd konden worden. Op deze manier kunnen alle medewerkers zien wat er besteld is bij leveranciers en wat de status is, waardoor interne communicatie vrijwel overbodig is.

Het is zeer transparant om de huidige voorraad en activa op te volgen. Zo krijgen we een goed overzicht van welke stockwaarde we hebben en wat de potentiële verkoopwaarde hiervan is.
Scott Brocken - Mede-eigenaar Hockey Nation

Slimmere inkoopbeslissingen door data

Bij een zaak met een grote hoeveelheid producten zoals Hockey Nation hoort een kassasysteem dat uitgebreide data rapporten kan uitdraaien. Retailers die een goed overzicht hebben van hun cijfers maken nu eenmaal betere aankoopbeslissingen. Op deze manier hebben ze steeds de juiste hoeveelheid voorraad, wat klanttevredenheid en -loyaliteit verhoogt.

Rapporten, overzichten en statistieken zijn voor ons zeer belangrijk om te weten welke producten goed verkopen en welke minder. Hiermee kunnen wij de balans van opmaken voor toekomstige aankopen. De data rapporten worden door de boekhouding zorgvuldig uitgewerkt en in een overzicht verwerkt waardoor wij heel transparant kunnen zien hoe we evolueren.
Scott Brocken - Mede-eigenaar Hockey Nation

Multi-store ondernemen met Lightspeed.