I.Ma.Gi.N Jewels powered by Lightspeed since 2016

I.Ma.Gi.N Jewels

I.Ma.Gi.N Jewels werd in 2013 opgericht in het hart van de diamantsector, door Margaux Spruyt en Gilles Van Gestel. Geïnspireerd door hun ervaring als goudsmid en diamantslijper, bouwden Margaux en Gilles een merk gebaseerd op het vakmanschap van traditionele juwelen, in een moderne setting.

I.Ma.Gi.N. Jewels

Type onderneming

Juwelier

Producten

Lightspeed Retail

Locatie

7 vestigingen in Belgische grootsteden

Bijzonderheden

1 store in Amsterdam

Fijne juwelen toegankelijk maken

Margaux, ontwerpster van alle I.Ma.Gi.N. juwelen, werkte als zelfstandige juwelenontwerpster na haar opleiding als goudsmid. Gilles was diamanthandelaar gespecialiseerd in het slijpen van diamant. Toen ze elkaar ontmoetten, kregen ze het idee om hun eigen merk op te zetten. Het concept? Het vakmanschap achter duurdere traditionele juwelen toepassen op een toegankelijker product.

I.Ma.Gi.N Your Own Omnichannel concept

Omdat de lijn tussen online en offline interactie steeds meer vervaagd, heeft I.Ma.Gi.N. een nieuw omnichannel concept geïntroduceerd: I.Ma.Gi.N Your Own. Met het I.Ma.Gi.N Your Own concept krijgen klanten de gelegenheid om hun eigen juwelen te ontwerpen, samen te stellen en te graveren. Dit kan zowel online als offline. De bedoeling is om een naadloze omnichannel ervaring te bieden zodat klanten een ongeëvenaarde shopervaring hebben.

Meerdere locaties beheren met Lightspeed

Met 7 locaties, een webshop en nog meer binnen- en buitenlandse locaties op komst, is een centraal, goed werkend platform fundamenteel voor een vloeiende communicatie tussen de winkels. Met een systeem zoals Lightspeed, waar de voorraad van alle filialen en de webshop gelinkt zijn, is het kinderspel om bepaalde items over te dragen naar de winkels waar die nodig zijn. Zo hebben ze altijd de juiste items op voorraad en lopen ze geen verkopen meer mis.

Zelfstandig ondernemen met Lightspeed.