L'Impératif powered by Lightspeed since 2019

L'Impératif - Benoît Neusy

Benoît Neusy’s motivatie haalt hij uit de relaties die hij met zijn gasten heeft opgebouwd: dankzij hun steun blijft zijn carrière zich doorontwikkelen. Toen Benoît op 21-jarige leeftijd afstudeerde aan de hotelschool, opende hij een traiteurszaak. Omdat hij merkte dat zijn kookkunsten goed in de smaak vielen, besloot hij 5 jaar later om tijdens zijn weekenden een part-time restaurant te runnen. De overweldigend positieve feedback zorgde ervoor dat hij besloot om fulltime voor het restaurant te gaan. Het waren

Type onderneming

Fine Dining

Producten

Lightspeed Restaurant

Locatie

Roucourt

Bijzonderheden

1 Michelinster

Vrijgevigheid en discipline als leidraad.

Bij Benoît draait alles rond de gastervaring. Zijn passie voor gastronomie gaat hand in hand met zijn vrijgevigheid: zijn gasten vormen het middelpunt, en hij kookt puur om hen te plezieren. Attent als hij is, loopt hij langs bij elke tafel om de wensen van zijn gasten te peilen. Deze filosofie van vrijgevigheid zorgt ook voor een sterke werkethiek: hij is van 's ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bij zijn medewerkers te vinden, en staat zo zelf symbool voor de discipline die nodig is om excellentie te bereiken.

Passie voor het product.

Benoît Neusy heeft een passie voor het product. Respect voor de natuur werd hem van jongs af aan door zijn ouders met de paplepel ingegoten. Zijn ouders, die een landgoed hadden waar ze hun eigen groenten teelden en konijnen, duiven en pluimvee kweekten, hebben aan Benoît het belang van “goed eten” en goede producten meegegeven. Het is daarom geen verrassing dat deze manier van eten centraal staat in zijn manier van koken. In Benoît’s keuken staan het product en de smaak op de eerste plek.

"Ik kook niet voor mezelf, ik kook voor de gast. [...] Ik kook om mensen gelukkig te maken."

Le Domaine d’Arondeau en L’Impératif.

Als Benoît de vraag krijgt of hij chef-kok wilt worden van restaurant L'Impératif op Domaine d'Arondeau, twijfelt hij in eerste instantie. Waarom zou hij zo ver van het stadscentrum gaan werken? Maar zodra hij het domein bezoekt, wordt hij meteen betoverd door de omgeving en de sfeer. Domaine d'Arondeau heeft naast een restaurant ook een hotel. Om de verschillende onderdelen van het bedrijf te beheren, gebruikt Domaine d'Arondeau Lightspeed. Volgens Benoît is Lightspeed een "onmisbaar hulpmiddel voor gastronomische restaurants," wat de mogelijkheid geeft om reserveringen tussen het restaurant en het hotel te harmoniseren.

Top chefs onthullen hun geheimen.

Til uw restaurant naar het hoogste gastronomische niveau. Lees deze gids vol exclusieve tips van top chefs en de directeur van de Michelin Gids.

Het kassasysteem voor toprestaurants