Beheer en manage je webwinkel

Volledige controle over de voorraad, orders en retourzendingen.

Voorraadbeheer op één plek

Beheer alles online
Met Lightspeed eCommerce kun je je voorraad eenvoudig beheren vanuit je eigen online beheeromgeving. Bekijk de voorraadstatus van al je producten en stel een minimumvoorraad in, zodat je nooit producten verkoopt die je niet meer hebt.

Importeer en exporteer
Via de handige import- en exportfunctie kun je je voorraad supersnel aanpassen via een Excel- of CSV-bestand. Dat is handig voor individuele en bulk acties. Volledige productcatalogus beheren en tegelijkertijd je voorraad aanpassen. Dit zorgt ervoor dat je heel snel kunt werken.

Moeiteloos orders afhandelen
Tenslotte kun je dankzij fulfilment-koppelingen in onze App Store alle achterliggende processen van een weborder automatiseren: voorraadbeheer, orderverwerking en pakketverzending.

Eenvoudig retourmanagement (RMA)

Eenvoudig retourmanagement (RMA)

Klanten melden retouren zelf aan
Geef je klanten een eigen account in je webshop, zodat ze zelf hun retourzendingen bij je kunnen aanmelden.

Creditfactuur aanmaken
In de online beheeromgeving van je webshop kan je een (gedeeltelijke) credit factuur aanmaken, een reden voor de retourzending opgeven en vervolgacties beschrijven. Zodra de retourzending is verwerkt en de betaling is afgerond, kan je de status zelf aanpassen.

P.S. Maak je gebruik van Lightspeed Payments Dan kan je direct geld overmaken naar je klant via je online beheeromgeving.

Koppel met dropshipping-leveranciers

Lightspeed werkt samen met dropshipping leveranciers zoals Qwerty, EDC Internet, Pixmania Pro en Nedis zodat je webshop direct gekoppeld wordt aan de voorraad van deze aanbieders.

Hoe werkt dropshipping

Met dropshipping heb je zelf geen producten op voorraad. Hierdoor heb je ook geen opslagkosten. De logistieke afhandeling wordt verzorgd door de dropshipping-leverancier. Jij hoeft je alleen maar bezig te houden met marketing en verkoop.

Configureer je producten

Configureer je producten

Beheer productvarianten
Zeker wanneer je kleding of elektronica verkoopt heb je vaak te maken met verschillende productvarianten, zoals maat en kleur of systeemconfiguratie. Bij Lightspeed kan je deze varianten aanmaken met een eigen voorraad per variant, of één voorraad voor alle varianten. De varianten kan je onderbrengen in een speciale verzameling, productoptieset genoemd, die je kunt koppelen aan je producten.

Toon productvarianten
In je webshop worden productvarianten in een drop-down menu getoond, zodat je klanten zelf hun gewenste variant kunnen kiezen.

Show them what you got!

Show them what you got!

Zoom in
Bied je klanten een totaal beleving van je product. Ga de concurrentie aan met offline winkel. Vooral in fashion wil je klant precies weten wat de pasvorm is en hoe het materiaal valt. Heb je een product met details? Laat close-ups zien! Het is niet gek om 10 foto’s van je product te uploaden. Het is gek als je het niet doet.

“Precies wat ik zocht”
Plaats tags bij je producten. Als je een zwarte riem verkoopt, dan wil je dat mensen die ‘ceintuur’ intypen je product ook vinden. En dat mensen die het niet uitmaakt wat voor kleur de riem is, als hij maar van suède is, ze ook vinden. (Meta)tags en productfilters helpen je hierbij.

Uitgebreide kortingsmogelijkheden

Uitgebreide kortingsmogelijkheden

Automatiseer kwantumkortingen en coupons
Geef je klanten korting wanneer ze grote(re) hoeveelheden bestellen. Je kunt dit per productvariant of een hele productgroep instellen, als percentage of vast bedrag.

Gratis verzending als..
Bied gratis verzending aan boven een bepaald bedrag, geef korting aan terugkerende klanten, of geef gratis producten bij een bepaalde bestelhoeveelheid. Dit kan ook binnen een bepaalde categorie of klantgroep.

Zelf kortingscodes aanmaken
Maak zelf kortingscodes aan die je klanten in je webshop kunnen gebruiken. Deze kortingscodes kan je handmatig aanmaken of in bulk uploaden.

Bereik internationale klanten

Bereik internationale klanten

Internationale betaalmethoden
Lightspeed eCommerce is zeer geschikt voor internationale verkoop, met multi-currency functies. Lightspeed berekent automatisch de juiste prijzen op basis van de huidige wisselkoersen. Of je nu in Nederland, Duitsland of Indonesië wilt verkopen. B2C of B2B. Met Lightspeed is het mogelijk.

Webshop, sklep internetowy, ηλεκτρονικό κατάστημα, tienda online
Lightspeed is een internationaal platform: op dit moment kun je jouw webshop in 14 talen lanceren (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Grieks, Turks, Portugees, Pools, Russisch, Noors, Deens en Zweeds). Extra talen zijn mogelijk op aanvraag.

One-page of multi-step check-out?

One-page of multi-step check-out?

Maximaliseer je omzet
Afhankelijk van je doelgroep kun je een one-step check-out kiezen, one-page of een multi-step check-out. Vinden je klanten het fijner meerdere stappen te doorlopen in het betaalproces, kies dan voor meerdere pagina’s voordat de order definitief is. Gaan je klanten liever voor snel, dat kan ook.

A/B-testing
In je dashboard en statistieken kun je testen welke lay-out de meeste conversie oplevert. Doe een A/B-test om uit te vinden wat je klanten fijner vinden.